Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkos akar lenni. Hogy...

Öngyilkos akar lenni. Hogy segítsek?

Figyelt kérdés

Egy barátom már egyáltalán nem látja értelmét az életének. Meg akar halni. Mivel tudnék neki segíteni?

Próbáltam már vele beszélni, próbáltam úgy tenni mintha nem lenne semmi baj, mindent próbáltam már, de nem tudok rajta segíteni. Ő egy 16 éves lány, még rengeteg öröme lehetne az életben. Kérlek, segítsetek!

2011. júl. 24. 17:22
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
nem hiszem, hogy csak a figyelemfelkeltés miatt csinálja, és hogy mennyire komoly... hát engem 19 éves fejjel kétségbe ejt.
2011. júl. 24. 17:52
 12/17 Keeper ***** válasza:
92%

19 éves vagy. Dolgozol? Most nyári szünet van, szerintem ha jobb dolgod nincs, akkor el is mehetnél hozzá.

20*F

2011. júl. 24. 18:00
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Tudjátok mi a vicces abban, amikor valakit próbálnak lebeszélni az öngyilkosságról? Az, hogy iszonyú nehezen megy, mivel az aki le akarja beszélni sem tudja, hogy mi a francért lenne olyan fontos, hogy tovább éljen az öngyilkosjelölt, sőt még abban sem biztos, hogy ő miért éljen.
2011. júl. 24. 21:01
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Az öngyilkos fenyegetőzéseket komolyan kell venni, mint a depressziót is. Igen is szüksége van segítségre, mindegy honnan érkezik . A pszichológusaink pedig általában nem szakszerűtlenek, persze, mint mindenhol itt is akadhatnak kóklerek. Egyébként én mentálhigiénikus vagyok, itt szoktam írogatni, válaszolgatni, és többek között azon fáradozom, hogy ne is legyen szükség pszichológusra, illetve orvosra. Ha időben felfigyelünk a lelki-kapcsolati zavarokra, ismereteket szerzünk, sok nagy bajt megelőzhetünk.
2011. júl. 24. 21:39
 15/17 anonim ***** válasza:
Esetleg beírhatnád ide facebookját vagy vmi elérhetőségét, biztos akadnak páran akiknek megtetszik és akkor ismerkednének vele. Ettől biztos jobb kedve lenne.
2011. júl. 25. 18:14
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy az egész rajta múlik, hogy ki tud-e gyógyulni a depresszióból vagy nem. Te csak segíteni tudsz neki, de megoldani helyette semmit sem. Pedig először arra kéne rájönnie mi okozza ezt nála. Ez is olyan amit csak ő tud.Ha rájött mitől van, akkor megint csak neki kell önmagában megoldani, feldolgozni valahogy ezt a problémát/problémákat. Minden rajta múlik, csak akarnia kéne... Először adj neki egy kis reményt, akaratot, erőt, hogy rájöjjön neki kell átvenni az irányítást maga felett, és nem hagyhatja hogy egy lelki gond irányítsa az Ő életét. Te ismered a legjobban, jobban mint én vagy bárki más aki válaszolni fog. Tudod te, hogy mit kell csinálnod. Csak gondolkozz.
2011. júl. 26. 00:16
 17/17 anonim válasza:
86%

Nézess meg vele egy family guy részt és jobb kedvre derül.

Nekem is voltak ilyen gondolataim és akkor eszembe jutot,milyen jó dolgokat tudok még csinálni.És gondolom a krumplim is hiányolna mert tudod amikor megszöktem mexszikóbol eléggé eldöbbentem amikor leesett egy tehén az égből aztán bementem a tescóba és vettem egy corás filmet de aztán nem tetszett ezért megöltem magamat de újra élettem mert volt egy hiperszónikus 5magos laptopom amivel irányítottam a földet de persze ennek semmi köze nincs ahoz,hogy megmentettem a földet chuck norristol mert épp akart fingani egyet de hát ilyen az élet tudod sok dolog jó sok dolog rossz de amikor újra bementem a tescoba találtam egy corás filmet amit megisvettem de nem tetszet ezért megöltem magam de volt egy hipersznókius 5magos laptopom amivel irányitottam a földet.jah ezt már elmondtam akkor bocs.Ja igen és akkor volt az a kolbász na izé azt betömte a fejébe a Laci tudod Laci tudod akivel találkoztál aztán a boci megette a kezemet azta mindenit az volt a dúrva.Ja tényleg ez nem segített rajtad na az baj remélem tetszet mert ezt csak így írtam.

2011. dec. 17. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!