Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha búcsúlevelet találnál egy...

Ha búcsúlevelet találnál egy öngyilkos ismerősödtől, az felzaklatna, vagy segítene megérteni?

Figyelt kérdés

2011. szept. 21. 15:21
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
16.44: Nem olyan személyiségtípus vagyok, aki ilyenre alkalmas/képes. :( A kamaszkort pedig (életkorilag legalábbis, lelkileg nem igazán) már egy ideje elhagytam.
2011. szept. 21. 16:52
 22/47 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

16:15 vagyok.

Egyáltalán nem rabolnád az időmet, tényleg érdekel, hogy mégis konkrétan mi vezetett ehhez az elhatározáshoz.

Nagy kérés lenne, ha azt kérném, hogy írj egy privátot?

Nem akarlak megváltani, csak érdekel, hogy mi van veled! (egyébként hasonló helyzetben vagyok(kilátásokat tekintve), nálam is felmerült sokszor az öngyilkosság kérdése, de hiába vetem meg minden porcikámmal az életet, mégsem tudnám megtenni.

Megteszed, hogy írsz nekem? Veszíteni nem veszíthetsz, maximum egyszer még jól kibeszéled magadat...

Gondold meg!!

2011. szept. 21. 16:54
 23/47 anonim ***** válasza:
50%

Nem mondod, hogy munkahelyi és magánéleti problémák miatt akarod eldobni az életed?!

Tényleg nem akarok pálcát törni feletted, de hát ez irtó nagy butaság. Ezek az életnek olyan területei, amiért lehet küzdeni, változtatni…

Ráadásul arra, hogy stoppoljál képtelen vagy, viszont arra, hogy öngyilkos legyél minden gond nélkül?

2011. szept. 21. 16:55
 24/47 anonim ***** válasza:
77%
16:55, ha nem vagy olyan helyzetben, nem is értheted. Van olyan, hogy az embernek még arra sincs ereje, hogy megszólaljon, vagy megmoccanjon (és nem úgy értem, hogy fizikai akadályokba ütközik.)
2011. szept. 21. 17:00
 25/47 anonim ***** válasza:
17:00, hidd el, tapasztaltam már cifra dolgokat a saját bőrömön.. Épp ezért nem támogatom a mártírhalált búcsúlevéllel ilyen piti dolgok miatt. Aki elég erőt gyűjtött magában az öngyilkosságra, az igazán átfordíthatná ezen energiáit saját korlátai leküzdésére.
2011. szept. 21. 17:31
 26/47 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az öngyilkossághoz nem kell erőgyűjtés. Szerintem az pont egy olyan szinten elgyengült és elkeseredett idegállapotban történik, hogy azt csak az értheti, aki belekerül egy ilyen helyzetbe. Egyébként meg nem tudhatod, hogy a kérdezőnél mi a helyzet, mindenkinél más vágja ki a biztosítékot.
2011. szept. 21. 17:35
 27/47 anonim ***** válasza:
100%
De amint látod, a kérdező "egy racionálisan meghozott döntésről" beszél. Én egyfajta mentális kiégést tapasztaltam és a szavaidból úgy veszem ki, hogy te is. Aki ilyen búcsúleveles, tölgyfakoszorús öngyilkosságot tervezget, annak kell, hogy ereje legyen a változtatáshoz is.
2011. szept. 21. 17:40
 28/47 anonim ***** válasza:
80%

Vagy titokban abban reménykedik, hogy míg tervezget, levelet ír valaki megsejti, hogy mire készül...

Ha annyira elszánt lenne, akkor megtette volna most, de a kérdés kiírásából látszik, hogy még pislákol benne egy minimális remény, hogy öngyilkosság nélkül is meg lehetne esetleg oldani.

Én magáról az öngyilkosság PILLANATÁRÓL beszélek. Mert szerintem az előtte lévő akár napokon át tartó rendezkedés, szervezkedés egy segélykiáltás. Aztán eljön az a pont, mikor szakad a cérna, egy módosult tudatállapotba kerül és puff. Megteszi. Az az egy pillanat, amikor ha épp ott lett volna valaki, talán visszaránthatta volna..

2011. szept. 21. 17:52
 29/47 anonim ***** válasza:
0%
Na én meg erről beszélek, aki a meglévő, maradék energiáit arra fecsérli, hogy a nagy önsajnálat közepette várja, hogy valaki megsejtse, és megmentse.. avval nem lehet mit kezdeni. Neki kell akarnia a változást és azt sem úgy, hogy valaki hátán fölkapaszkodik, aki épp arra jár. Mert aztán, ha a "megmentő" kikerül a képből megint elhagyja magát, mert az élet olyan igazságtalan. És kezdődik minden előröl..
2011. szept. 21. 18:03
 30/47 A kérdező kommentje:

17.40: Ahhoz, hogy valaki változtasson (már ha lehetséges, nem minden múlik az akaraterőn meg a hozzáálláson, és nehogy Nick Vujicic-csal gyere, az olyan demagóg, mint léelgeztetőgépben számolni) egyfajta "fighter" mentalitás kell, egy öngyilkosságra hajlamos embert azonban inkább a "quitter" típusba sorolnék.

17.52: A kérdést inkább azzal a szándékkal írtam ki, hogy eldöntsem, csökkenthetem-e a magam után hagyott "káoszt". A kiégéssel igazad lehet, sikerült eljutnom odáig, hogy egykedvűen gondolok arra, hogy megteszem, pozitív és negatív érzelmek nélkül.

18.03: Nem tagadom, jól esne, ha valaki megtudná, min gondolkodom. Nem ismered a helyzetem, de többek közt az is a gondom, hogy "megmentésre" szorulok. Azt meg már elfogadtam, hogy az élet igazságtalan (attól, hogy unatkozó emós tinik is hangoztatják, ez még lehet igaz, nem kell lekezelően bánni a kifejezéssel), nem lázadok ellene, ha pedig változtatnék is, azt csak a saját körülményeimmel tudnám (ha tudnám) megtenni, nem a világgal.

2011. szept. 21. 18:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!