Milyen módszerekkel voltatok képesek magatokban megölni az érzelmeket, és hogyan tudtátok a pszichét megfojtani?
Tisztában vagyok vele, hogy teljes eredményt nem érhetek el. De ilyen lélekkel és pszichével nem tudok együtt élni. Öngyilkos akarok lenni, de mivel tudom, hogy úgyse merném megtenni, vagy elrontanám, mint ahogy általában a többség is, így más megoldás nem maradt, mint alkalmazkodni. 25 vagyok. Vagyis a legjobb esetben is még 30 gyűlöletes év. Visszaszámolok, egyebet nem tehetek. De nem tudom végig élni ezt a harminc évet így.
Hogyan tudtátok a legteljesebb körűen kikapcsolni az érzelmeket?
Szingli maradok, és leköltözöm falura, és teljesen elszigetelem magam az emberektől.
Nektek milyen módszerek váltak be? A pszichét hogyan lehet valahogy megfojtani, hogy ne legyenek pszichés zavaraid? A racionális énemmel nincs gond, de nem akarok érezni. Akár gyógyszer is szóba jöhet. Természetes nyugtatót szedek, de ez nem fog segíteni abban, hogy ezt a még lehet, hogy harminc, vagy több, vagy kevesebb évet kihúzzam, ha el is zárkózom a világtól.
Most németből akarok nyelvvizsgázni. Kell a diplomához.
Igen, filozófikus alkat vagyok. Írtam kábé 180 oldalt erről a témáról:D, és az csak egy vázlat. Igen sokat tudok írni, és megvan a véleményem mindenről.
Az érzelmekben való elmerülés pont az, amit el akarok kerülni :S. Pont épp ez az, hogy azt nem akarom. Ha elmerülök, akkor utána nagyon súlyosan sérülök, mint most bebizonyosodott.
Amúgy a természetes nyugtatók persze, hogy csak átmenetileg szüntetik meg a bajt, de én azt tapasztaltam, hogy miközben legalább átmenetileg úgy-ahogy elvan az ember, legalább kicsit tud regenerálódni idegileg, és így is lehet gyógyulni, hogy nem annyira kínozza magát az ember. Kitapasztaltam a hatóidejét :).
minél jobban nyomod le, az annál jobban nyom vissza. na ebből lesznek a legdurvább pszichés betegségek. Te döntesz, hogy szenvedsz, vagy élsz... a fájdalom az élet része, a szenvedést TE választod, nevelgeted, ezért egyre nagyobb és nagyobb lesz.
segítséget kérni sose késő, de helyetted senki nem végzi el a piszkos munkát: a problémáidat Te magad fogod megoldani, a szakember csak a HOGYAN-t mutatja majd meg.
Én is tudom, hogy a szakember csak a hogyant mutatja meg... És hogy nincs biztos recept. Én csak a tapasztalatokra voltam kíváncsi :S.
Amúgy tudom, hogy szenvedős típus vagyok. Elmondtam, hogy a pszichém ilyen szenvedős típus, nem tudok vele mit kezdeni. Képtelen tovább lépni, nem tud, és kész. És amúgyis csak meghalni akarok, semmi mást. Én nem vagyok éppen optimista ember. A pszichém nem tud továbblépni, és később se fog tudni, tudom. Én nem szeretem a félmegoldásokat.
Arra lettem volna kivi, hogy mások hogy törték meg a pszichéjüket. Hát, persze, hogy ennek csúnya vége lehet. De én akkor se fogok ezzel a nyavalyás pszichémmel kompromisszumot kötni. Szeretném, ha észrevétlen lenne, és engem békén hagyna. Amúgy már eddig is produkált pár dolgot, és elegem van... Szerintem lehetséges valami olyan beállítódása a személyiségnek, ahol el van nyomva a személyiség bizonyos része.
Azt persze én is tudom, hogy ha meg akarok szűnni nőnek létezni, soha többé nem akarok nő lenni, az következményekkel jár, mert én nő vagyok, akkor is, ha nem akarok az lenni, akkor is, ha én azt választom, hogy inkább maradok semleges ember. Meg azt is tudom, hogy ez nem egészséges. De ha nem tud tovább lépni a psziché, akkor nem tud. A másik lényeges dolog, hogy nem csinálnám ezt újra soha többé. Amin én keresztül mentem, azt sose csinálnám mégegyszer végig.
Szóval szeretném megölni magamban az érzéseket, és a nőt, és a személyiségem labilis részeit, és ebben akartam segítséget kérni:S.
Ismerem a skizofréniát. :S Érdekes, hogy ez itt felmerült. Az súlyos dolog, és kicsit összetettebb.
Igazából én csak párkapcsolatot nem akarok, a barátaimmal, a családommal és az életemmel elégedett vagyok. Mondjuk nincs olyan sok barátom, de elégedett vagyok azzal, ami most van. Nekem is volt gyerekkoromban ilyen félelmem, ezt én le tudtam küzdeni.
Én egyébként nem ilyen problémákkal küzdök, mint te, 22:43-as. De ismerős. Csak én ezt leküzdöttem sok-sok munkával. Ez küzdelmes dolog. De ha egyben van a személyiséged, akkor menni fog. Nekem a személyiségem tört össze.
És hát, a másik dolog, 22:43-as, hát, ezt én is átéltem. De én már nem félek senkitől sem, nem vagyok már félénk, mint voltam gyerekkoromban, elég rátermettnek vagyok mondható, és mások is úgy ismernek, hogy amit akarok, elérem, mert többnyire találok módot, hogy elérjem. Elég talpraesetté váltam. Ez kialakulhat idővel. Megbántani nem tud senki se, akihez nem kötődöm érzelmileg, mert lepereg rólam. Nagyon híres vagyok a hidegvéremről, talán egy hasonló embert ismertem, aki ilyen hidegvérű volt, mint én. Bárkin átnézek és keresztültaposok, ha úgy jó nekem. A baj ott volt, hogy én megnyíltam a fiú előtt, akit szeretek, és sajnos ő megismerte a valódi énem, vagy legalábbis megnyíltam előtte. A valódi személyiségemet ismerte meg, ami nem félénk, inkább amolyan furcsa, zárkózottabb, meg nem is tudom milyen, amolyan túlérzékeny. Nem azt a hidegvérű énemet ismerte meg, amit mindenki ismert. Ma már nagyon sokat finomodott ez a dolog, és nem is használom, mert nincs rá szükség, és nem használom, természetesebb lettem, de amúgy sok hasznát vettem, és most csak azért nem használom, mert jól érzem magam a helyemen.
Csak azt akartam mondani, hogy én értem, miről beszélsz, de ez más jellegű dolog. Én nekem csak ezzel a fiúval voltak konkrétan bajaim, és csak ő tudott így megtörni, még soha senki előtte nem volt erre képes.
A skizofrénia meg azért érdekes dolog, mert a fiú nagyon annak tűnt, akit szeretek. :S Szal érdekes. Ezért is ismerem ezt a betegséget. Olvasgattam annak idején. A személyiséget szét lehet törni.
Én arra lennék kíváncsi, hogy lehet megtörni a pszichét. Szóval engem nem tud semmilyen idegen igazán megbántani, ezt már leküzdöttem nagyon régen. Én meg akarom törni a pszichém. Valamilyen szinten bossszú állás is ez az elrontott életemért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!