Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért szégyellem minden...

Miért szégyellem minden mozzanatom?

Figyelt kérdés

Mindent szégyellek magamból! :S Az olyan dolgokat is amik normálisak. Felsorolok párat ami nagyon idegesít: szégyellem az: animék, mangák iránti szeretetem, a zenei stílusom, a hangom, a képeim, minden rajzom, az érzéseim. De nem tudom miért! :S Talán mert a bátyáim kiskoromban egészen máig folytonosan cikiznek minden miatt? :S Vagy mi? :S

A képeim pedig külön kategória mert, egyszerűen utálom ha valaki megnézi, de csak akkor ha családtagról van szó. Mindig azt érzem hogy nem helyes hogy ezt teszem. (mármint hogy rajzolok)

Ami az anime ill. manga fanságomat illeti, szintén úgy érzem, hogy azzal hogy szeretem őket, egyszerűen rosszat teszek.

És ezek miatt, a szégyenlősködések miatt úgy érzem legszívesebben meghalnék... de miéééérttt??? ='(

2010. dec. 5. 16:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nem linkelnéd be az egyik rajzodat?
2010. dec. 5. 16:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Sok ember elkönyveli a manga rajongókat különcöknek vagy kockáknak, és a legtöbben emiatt az előítélet miatt válnak tényleg különcökké.
2010. dec. 5. 16:53
 3/11 A kérdező kommentje:

Utolsó! ezt hogy érted? :S

Első: [link]

Általában amúgy macskát, kutyát rajzolok.

2010. dec. 5. 16:58
 4/11 anonim ***** válasza:

ez tök jó :D

egyébként szerintem csak kialakult egy önbizalomhiány mert ahogy mondod a tesóid sokat piszkáltak , és úgy érezted hogy semmi sem jó amit csinálsz

2010. dec. 5. 17:02
 5/11 A kérdező kommentje:

köszi! :) (amúgy rajztanárhoz nem járok)

Lehet igazad van, de ez ellen mit tudnék tenni? nagyon rosszul esik... :S

2010. dec. 5. 17:06
 6/11 anonim ***** válasza:

hát nem 2 perc lesz az biztos

a legfontosabb az lenne hogy elfogadd magad , és belásd hogy nem teszel semmi rosszat , és te is egy értékes ember vagy

keressél olyan embereket magad köré akikkel jól érzed magad és ne foglalkozz azzal ha valaki piszkál ( ez mondjuk nem könnyű)

nincsen valami barátod akinek hasonló érdeklődési körei vannak ?

még azt is megcsinálhatod hogy 5-10 ( vagy több ha gondolod) JÓ tulajdonságod / vagy amit szeretsz magadban / esetleg céljaid , leírod egy lapra és kiragasztod a falra ( lehetőleg ne a szekrény mögé :D lássad is néha)

De nem fontos a falra , csak olvasd el néha

na remélem segítettem valamit

ui.: tényleg nem jársz rajztanárhoz o.O? ahhoz képest nagyon jó , nem ilyenekkel akarsz majd foglalkozni?

2010. dec. 5. 17:29
 7/11 anonim ***** válasza:

Az országban vannak anime és manga találkozók, nagyon sokan rajzolnak efféléket. Velük kellene felvenned a kapcsolatot. A neten biztosan rátalálsz ilyen összejövetelekre, s rájössz, milyen sokan foglalkoznak ezzel. Szerintem közöttük visszanyernéd az önbizalmad, kicsit kinyílna előtted a világ, s rájönnél, hogy nem csak a család véleménye létezik. Új ismerőseid lennének, új barátok, akiktől más pozitív energiát kapnál.

Gondolj bele! Akik ezeket a filmeket rajzolják, ők is ezt rajzolják folyamatosan, sokat és rengeteget, ők sem szégyenlik, és micsoda jó üzlet nekik!

Ne féljél semmitől, használd ki a jelent, mert ez a Tiéd!

Sok bátorságot és szerencsét!

2010. dec. 5. 18:24
 8/11 anonim ***** válasza:

Én ismerem a Pécsi Anime Fanclub két alapítótagját :P Bár nem közvetlenül, hanem egy ismerőse által. Az egyik pécsi másik zalaegerszegi.

Szerintem is vedd fel az adott városban a kapcsolatot ilyen emberkékkel, szerintem egyébként jó, ha az embernek van egy ilyen hobbija, csak az a baj, hogy nincs akivel megoszd.

Semmiképp se mondj le a rajzolásról,bárcsak nekem is lenne egy olyan hobbim, ami ennyire leköt:)

2010. dec. 5. 21:12
 9/11 anonim ***** válasza:
nekem is van néha ijen gondjaim.engem viszont a suliban cikiztek és pl nem birom ahogy beállok és úgy érzem h mindenki aki rám néz azt gondolja:"tyűűűűűűű,de ba*om ez a gyerek"
2010. dec. 18. 21:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy nevezik az ilyet, de ezt már rég pszichológussal kezeltetni kellett volna! Hidd el, nem olyan nagy dolog. A baj megelőzése miatt szükséges (pl. nem tudom, hallottál-e tényleg depressziósokról, akiket persze nem a tévében láttál, hanem pszihiátrián, és van két hónapig nem engedték ki őket! Ugye ezt nem akarod?Hidd el, én is éltem már át ilyen helyzetet, és sajnos kissé elfajult a dolog...)

Szóval kitartás! Légy optimista, nevess sokat, főleg másokat, és gyűrd le! Értékelj minden apró dolgot, amit feléd küldenek: legyen az egy mosoly! Addig a jó, amíg nem kell orvoshoz menni e miatt!

Egyébként meg nem kell szégyenkezned a manga-fanságod miatt! Sok netes oldal van, ahol ezzel foglalkoznak (pl. gportalos oldalak).

Remélem segítettem!

2010. dec. 30. 02:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!