Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szégyellem a kancsalságomat!...

Szégyellem a kancsalságomat! Mit tehetnék, ami javítana a szememen?

Figyelt kérdés

Nagyon pici gyerekkorom óta viselek szemüveget.

Szemtengely ferdülésem van. Az orvosok azt mondták, már nem tudnak rajta segíteni, a jelenlegi állapora sikerül gyógyítani csak. Ennél jobban már ne reménykedjek, és műtéttel sem javítható.

De engem zavar az, hogy amikor rajtam van a szemüveg, akkor is azonnal feltűnik a kancsalságom!

Felnőtt vagyok, művelt, de ez a "szépséghiba" nagyon zavar. :(

2011. máj. 12. 23:23
 1/7 A kérdező kommentje:
30/L
2011. máj. 12. 23:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Fogadd el magad olyannak amilyen vagy. Mert csak így lehetsz tökéletes.
2011. máj. 12. 23:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, hogy mennyire vagy kancsal.

Mert bizony ez még a szexepiled is lehet...

Gondolj csak Oroszlán Szonjára, Détár Enikőre, Barbra Steisandra... Persze a képeken nem nagyon feltűnő, mert mindig megpróbálják őket előnyösebb szögből lekapni.

[link]

[link]

[link]

2011. máj. 12. 23:44
 4/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

A mértéket/fokot most hirtelen nem tudom megmondani, de szemüveg viselésekor is egyértelműen látni, hogy az egyik szemem befelé kancsalít.

Egyébként a linkelt képeken is látni...és ha hozzávesszük azt, hogy valószínűleg ezek a jobb profilból valók, akkor milyen lehet a valóságban.... hm...

Lehet, hogy igazából csak nekem van bajom a kancsalságommal???

Hogyan fogadhatom el magam, ezt illetően. (Mert ugye elméletben én is ezt mondanám másnak... de gyakorlatban mit jelent ez, hogy tegyem?)

Köszi az eddigi válaszokat!

2011. máj. 13. 00:04
 5/7 anonim válasza:

Szerintem az lehet amit te is írtál , hogy csak neked van bajod vele, neked tűnik fel igazán. Mindenki magán látja sokkal rosszabbnak a helyzetet, mint amilyen..

Az elfogadásban nem tudok segíteni, könnyű mondani de úgy is gondolni már nem.. :)

2011. máj. 13. 01:12
 6/7 anonim válasza:

Szia!

Nekem van egy 4 éves kisfiam akinek 15 fokos kancsalsága van a jobb szemére.

Ő így született, szintén szemüveget hord, amiben látszik, hogy kancsalít, de én próbálom úgy nevelni, hogy ennek ő ne tulajdonítson nagy jelentőséget, ő így szép ahogy van, nagyon sokat dicsérem a külsejét is remélve, hogy felnőttkorára szerez egy egészséges önbizalmat és így könnyebben kezeli majd a kancsalságát is.

Szerintem Te túl nagy jelentőséget tulajdonítasz ennek, ezer más fontosabb tulajdonsága van az embernek, ne problémázz ezen, viseld úgy mint a világ legtermészetesebb dolgát, meglátod mások sem ezen fognak leragadni.Én legalábbis a kisfiamat erre nevelem:)

2011. máj. 13. 16:02
 7/7 anonim válasza:
Világ életemben kancsal voltam/és vagyok. (22/L) Az egész gyerek és tinédzserkoromra rányomta bélyegét, rengeteget csúfoltak, ha nem volt szemüvegem, akkor azért, ha meg volt, akkor azért. Kiskoromban még műtötték is, de csak az egyik szememen sikerült a műtét. Pár éve mondta azt nekem valaki, hogy kezeljem úgy a dolgot, mint egy különleges adottságot, hisz így legalább nem vagyok tucatember. Tudom, hogy ez egy betegség, de ha nem tudsz ellene tenni, el kell fogadnod! Sokáig nem mertem az emberek szemébe nézni, most viszont találtam egy nagyon jó szemüveget, bár nem tünteti el teljesen, de legalább csinos, és keretet ad az arcomnak. Ezáltal sokkal több önbizalmam lett, találtam egy szerető párt, aki elfogad így, sokat dicséri a külsőmet, és bár néha elszomorodom tükörbe nézve, de belenyugodtam, és próbálok boldog lenni! Neked is ezt tudom tanácsolni!
2012. jan. 4. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!