Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » 20 éves lány vagyok, és egy...

20 éves lány vagyok, és egy nagy problémám van. -2.75 ös szemüvegem van amit nem hordok mert kicsit kicsinyít. Emiatt szakmunkás után otthagytam az érettségit mert szégyellem felvenni hogy kicsúfolnak lenéznek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

jó tanuló vagyok a tanárok értetlenül álltak nem tudták miért hagytam abba az érettségit.

mit tegyek hogy legyőzzem ezt a szenvedést hogy elfogadjam a szemüveget?

anélkül nem látom a táblát csak homályosan...

2010. aug. 4. 13:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
ha nem tetszik a mostani szemüveged, cseréld le egy újbbra, mostmár annyira sok fajta van, és egy csomó tökre öltöztet, nehogy már emiatt tönkremenjen az érettségid meg ilyesmik, és ha meg nagyon nem tetszik egyik se, kontaklencsére nem gondoltál? az is egy jó megoldás, előtte lehet ilyen próba lencse is hogy bírja-e a szemed
2010. aug. 4. 13:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A jobb szemem -2,25 a bal pedig -2-es.20 éves vagyok.Szemüveget és kontaktlencsét is hordok. A lencse jó,ha meg tudod szokni,szabadabb vagy.

De ezért nem érdemes ilyen volumenű dolgokat feladni,mint az érettségi.Egyik ismerősöm úgy tanult,és tanul a mai napig is tovább,hogy a lehető legnagyobb dioptriás a szemüvege(valahol -19 körül van)és nem műthető.Megtanult vele együtt élni,és a környezete is megszokta.

2010. aug. 4. 13:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne már, ez vagy kamu kérdés, vagy nem vagy százas... ennyire hiú ember nincs, aki egy szemüveg miatt hagyja abba a tanulást :) 20 évesen akkor lehet annyi eszed, hogy tudod, milyen megoldások léteznek: új keret, akár szemműtét, kontaklencse... A Péterfy Sándor utcai kórházban (VII. kerület) rendel egy nagyon jó orvos, okos és lelkiismeretes: dr. Tönköl Tamásnak hívják. Jelentkezz be hozzá! Telefon: 461-4700
2010. aug. 4. 13:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Mi az hogy kicsinyít?????????

Nekem is ennyi a dioptriám és semmi nem "kicsinyít".Ezt megmagyaráznád?

2010. aug. 4. 13:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
mennyi fizikát tanultál? a lencse törésszöge nem úgy működik, hogy "eltűnik a szemed"! vegyél lencsét, ha zavar. ha pedig inkább az önsajnálatodba merülsz, akkor ülj az első sorba, onnan talán látod a táblát... nekem is ilyen dioptriás az egyik szemem.a másik még gyengébb. mellesleg a szemüveglencsétől a szem kb 5ös dioptria körül tűnik kisebbnek...
2010. aug. 4. 13:26
 6/9 anonim válasza:
100%
Nekem is volt ilyen gondom, nem hordtam másfél évig a szemüvegem mert féltem hogy mások mit reagálnak. A szemem tovább romlott és csak kárt tettem magamban. Egy nap a barátnőm rám erőltette a szemüveget, senki sem nevetett ki vagy ilyesmi és megtanultam vele élni:).
2010. aug. 4. 14:19
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ennyire hülye 20 évesen nem lehetsz. Bocs.

Nekem is ilyen rossz a szemem és utálom a szemüveget mert hülyén nézek ki benne (tök mindegy milyen a keret), ezért is hordok kontaktlencsét. A legjobb megoldás, azt senki nem veszi észre, sokszor még én magam sem, mert úgy megszoktam hogy jól látok vele.

2010. aug. 4. 15:52
 8/9 anonim ***** válasza:
90%
Hahó, kontaktlencse!!! Van olyan is, amit csak hetenete vagy havonta egyszer kell kivenni... Úristen!
2010. aug. 4. 16:02
 9/9 anonim válasza:
100%
Én 19 vagyok és olyan jellegű szemporblémám van, amelynek sem az okát sem a gyógymódjátnem ismerik, nemhogy Magyarországon, külföldön sem, tehát úgy gondolom, hogy egy ilyen kis hülyeség miatt abbahagyni a tanulást életed legrosszabb döntése!Én sem látom a táblát, annyi különbsgéggel, hogy közelről sem, mégis tanulok!
2010. aug. 6. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!