Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngy!lk0sságon kívül van más...

Öngy!lk0sságon kívül van más kiút?

Figyelt kérdés

Kilátástalan helyzetben vagyok, az osztálytársaim vérig szekálnak, volt hogy fizikai bántalmazás is volt (nem olyan vészes, bökdösnek, csípkednek, de úgy hogy azért hetekig nyoma marad), már 2 és fél éve. Másik gimibe nem tudok menni, próbáltam, de nem nagyon vesznek át, mindenhol totál teli van az egész a környéken, meg a szüleim se nagyon szeretnék ha másik suliba mennék. Az osztályfőnököm totál leszraja a dolgot, meg hát amúgy is mit tudna kezdeni velük. Van 1 barátnőm akit szintén utálnak, de őt nem szokták bántani. Annyiszor megpróbáltam öngyilkos lenni de valahogy nem volt hozzá lelkem, mindig édesanyámra gondoltam. Van ebből a helyzetből másik kiút is? Mehetnék az évfolyamon a másik osztályba, de kérdés h jobb lesz e? Lehet hogy ugyanilyen lesz. Lehet hogy átmennek az osztálytársaim és elrontanak mindent (volt ilyenre példa, a felettem lévő évfolyammal pl tök jóban voltam csak ők elrontották)

Tényleg, őszintén kérdezem, van az öngyilkosságon kívül más opció? Én már nem látok mást. És kérlek mellőzzétek a bunkó hozzászólásokat, kapok eleget így is, köszönöm szépen!

17L

jan. 7. 23:08
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
42%
Van. Le fognak pontozni, de az egyetlen megoldás, hogy tekintélyt szerzel: aki a legjobban csinálja, a legnagyobb szájú, azt rommá vered, amikor legközelebb bármit is csinál.
jan. 7. 23:15
 2/26 anonim ***** válasza:
41%
Mármint elsősorban őt. De a többiek is kaphatnak bőven, mert ha te nem állsz ki magadért, akkor senki sem véd meg, ahogyan azt láthatjuk az eddigiekből is.
jan. 7. 23:15
 3/26 A kérdező kommentje:
Ezt pontosan hogy érted? Mit kéne mondanom?
jan. 7. 23:17
 4/26 anonim ***** válasza:
60%

Igen van.

Az Unicef egy gyermekvédelmi szervezet, ami többek között olyan problémákkal foglalkozik, mint a tiéd. Tőlük tudsz segítséget kérni.

Ne add fel, főleg, h mindjárt vége a sulinak. Utána többet nem látod őket.

jan. 7. 23:18
 5/26 anonim ***** válasza:
44%

Annyit finomítanék az előzőn, hogy nem fontos fizikailag rommá verni, de leégetni a többiek előtt, ahogy ő teszi veled, az nagyon jó lenne.

El lehet menni más iskolába, de akkor sosem tanulod meg, hogy állj ki magadért. Én az utcán elkapnám, és elbeszélgetnék vele... Hidd el nem lenne olyan nagy legény/leány, ha egyedül van, csak "falkában" erősek.

jan. 7. 23:27
 6/26 anonim ***** válasza:
45%

DE, nyilván az a minimum, hogy próbáld meg a másik osztályt! PRÓBÁLD MEG! Mibe telik, csak egy próba! Utána pedig jöhetnek más próbák!

A suli tegyük fel még 2 éves, utána még annyi, de annyi sok idő vár rád, nem kell örökké a s-ggfejekkel együtt lenned!

Szóval, beszélj a szüleiddel, holnap, hogy mennyire rosszul vagy. Nyilván ha megtudják, hogy már ilyen gondoltaid vannak, akkor az lesz a legkisebb prioritás, hogy ne menj át másik suliba!!! Ha nem, akkor olyan gonosz szülők, hogy hagyd is ott őket, amint felnőttél! Szóval, igen, próbálj meg mindent, tanuld meg, hogy mindenhonnan van kiút, átmenni másik osztályba, másik iskolába, másik országba, magántanulónak lenni! Mindent ki lehet próbálni! Szüleid biztos nem mutatták meg neked, hogy hogyan kezdj el az érzéseidről beszélni, de akkor kezd el te nekik!

Másik út igen, hogy nem csöndes elszenvedő, menekülő vagy, hanem az ilyen alternatív önbántalmazó opciók helyett nyisd ki a szád, szólj vissza a bántalmazóknak nyersen, hangosan, mindig, ne hagyd magad! Ez is egy opció, ennek is lehetnek érdekes következményei! Próbáld meg!

jan. 7. 23:30
 7/26 anonim ***** válasza:
37%
Másokat is bántottak a suliban, engem is, mégsem lettünk öngyilkosok. Ez egy apróság a felnőtt élethez képest. Nem esik jól visszagondolni, látni, hogy a bántalmazóimnak most milyen jó élete van, de felnőttként akkor is rosszabb minden.
jan. 7. 23:36
 8/26 anonim ***** válasza:
17%
Vagy nem is feltétlen rosszabb, hanem komolyabb és nehezebb.
jan. 7. 23:37
 9/26 anonim ***** válasza:
37%
Annyi a különbség hogy én fiú vagyok de velem is ezt csinálták és akkor hagyták abba amikor az egyik mellém ült és elkezdett kötekedni én meg erőből orron könyököltem úgy hogy ömlött a vér az orrából és azóta is ferde az orra.
 10/26 anonim ***** válasza:
55%
Lószart apróság, én a mai napig nem dolgoztam föl, pedig 30 éves is elmúltam már bőven...
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!