Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A túlgondolásnak hogyan...

A túlgondolásnak hogyan kellene véget vetnem?

Figyelt kérdés

Tehát a helyzet a következő.

Régen is sokszor túlgondoltam sok mindent, régen pl ha röhögtek valamin azthittem rajtam röhögnek, mára ez elmúlt.

Viszont ahogy a tényleges tini korba értem eléggé durva lett ez a dolog.

Ha bárki úgy szól hozzám, sokszor azt hiszem utál vagy valami baja van velem, ha valaki nem válaszol több óráig szintén.

Nem akarok ráírni mostanában senkire mert azt gondolom zavarom, pedig megkérdezem hogy zavarlak-e azt mondja nem, de utána túlgondolom, hogy biztos de csak nem akar megbántani és ilyenek.

Ha kapcsolatról van szó:

Ha valakit bekövet egyből túlgondolom, miért akar figyelmet tőle, nem vagyok már elég neki és stb?

Ha netán szeretlek helyett random csak szívet küld akkor is azt hiszem elkúrtam valamit.

Tényleg ezek vannak, de ha meg valamit cselekszek van hogy nem is gondolkodok. Az utolsó kapcsolatom ezen ment el, azt mondta letiltotta az exét mindenhol, éppen a barátnőjénél volt, nem nagyon tudott írni igazából,az hogy miért az lényegtelen. Ekkor bekövetett 2 srácot ometv-ről, nyilván már azt is túlgondoltam, ezután megnéztem a privát instáját, ott bevolt követve az exe privátja. Szakítottam egyből (nem gondolkodtam kb semmit csak szarul esett, és túlgondoltam ismét), elmondtam hogy látom követi az exét, baki volt ,azt hitte már ott is letiltotta, hát ahogy szóltam neki ott is letiltotta. Rá fél órára már tudtam, hogy kellett volna gondolkodni és szarul csináltam.

#túlgondolás #overthinker
tegnap 22:22
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Majd kinovod idovel. Rajossz hogy senki se azt nezi, senkit se erdekel hogy milyen cipot es ruhat vettel fel, stb.
tegnap 22:28
 2/7 anonim ***** válasza:
65%
Ne a rosszat figyeld. Csak a jót figyeld. A rosszal ne foglalkozz, ne kövesd. Csak a jót kövesd. Igyekezz szorgalmas, dolgos lenni, jól dolgozz, őszintén, jó munkát végezz, legyél mindig becsületes! Amit kell, azt tudd, és csináld becsületesen. De ne várd el magadtól, hogy mindent tudj, és ne várd el magadtól, hogy hibátlan legyél. Ne figyelj a rosszra, és azokra, akik rosszat akarnak neked. Nem kell mindent tudnod. De másoktól se várd el. Ne törődj azzal, ha rosszak, ne figyelj rájuk. Te csak a jóra figyelj, és saját egészségedre, életedre. Imádkozz sokat Istenhez, mert Isten mindig segít! Isten tud csak segíteni, és mindig kell imádkozni Istenhez! Isten a legnagyobb, Istentől van minden, ami jó, és nincs Istentől semmi, ami rossz! Kerüld a szélsőséges dolgokat, viselkedést, stílust, ruhákat! Főleg a horrort, és a verekedős dolgokat. Bármilyen probléma van, és bárhol is vagy, mindig Imádkozz Istenhez, mert Isten mindig segít!
tegnap 22:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen, csak az a probléma egy kapcsolatban is túlgondolom már azt is ha nem úgy ír...
tegnap 23:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Imádkozz Istenhez, hogy ne gondold túl, és hogy segítsen megváltozni! Imádkozz Istenhez, hogy adjon neked bölcsességet, egészséget, szeretetet, türelmet! És olvasd el, amit előzőleg írtam. És azt is, amit privátban írtam.
ma 02:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Azt kell megérteni hogy ez nem te vagy hanem az agyad rossz berögzülése rosszul lett kondicionálva..Tehát ki kell magadat zökkenteni ilyen helyzetekben sokféle mód van rá de neked kell megtaláni az igazit..Én mindent is csinálok..Szemmozgatás, vutejkó módszer,lazítás,sport,és sokszor mondom magamnak hogy nem nem akarok mindent túl gondolni..Kinek mi segít..
ma 02:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Menj vissza vagy 10 évet az időben, ott siklott ki a dolog.
ma 07:33
 7/7 anonim válasza:
Gyakorolni kell és a gyakorlat neve meditáció. Nem az ilyen gagyi yútúbos hanem az igazi pl zen, amivel a jelenléted tudod fejleszteni. Annyi a lényege hogy tudatosan jelen vagy, és így egyre jobban leválasztódsz a gondolatok álomvilágáról.
ma 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!