Betegségektől való félelem?
Az a helyzet, hogy nyáron belekerültem egy kicsit szorongásosabb időszakba, sokszor volt pánikrohamom is. Az akkori szorongásaim leginkább abból fakadtak, hogy nem voltam magammal megelégedve, kicsit szétcsúszott az életem, alig jött össze valami.
Utána elkezdtem olvasgatni a témában, rátaláltam a Kognitív Viselkedés terápiára (CBT) és hónapokon keresztül mindennap tanultam róla, gyakoroltam. Rengeteget segített, sikerült rendbehoznom az életem pár hónap alatt - megint párkapcsolatban vagyok, van újra munkám, tanulás is jobban megy.
Na és akkor itt jön a lényeg. Mióta ilyen jónak érzem az életet, azóta kialakult bennem egy félelem a halálos betegségektől. Január eleje óta minden héten más betegségtől félek (ma pl. az agyi aneurysmától féltem) és ez nincs kihatással az életemre MÉG. Ha van társaságom elvagyok, meg napközben is elvagyok de ha egyedül töltök egy estét akkor előjönnek ezek a gondolatok és borzalmas, lehangolt állapotba kerülök.
Tudom, hogy kell egy pszichológus nekem és el is fogok menni. De addig szívesen hallgatnék tanácsokat innen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!