Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túlgondolok és túlbonyolítok...

Túlgondolok és túlbonyolítok mindent, sokat szorongok és nem tudok döteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az elmúlt időben rettentően felerősödött az a tulajdonságom hogy mindent túlgondolok. Nemcsak egyes szituációkkal kapcsolatos jelentést, hanem ha választanom kell nem tudok egyszerű döntést hozni, mindent túlbonyolítok és emiatt már nem is tudom mi a jó megoldás. Rettentő stresszt okoz mert ahelyett hogy döntést hoznék a fejemben vagyok folyamatosan és nem haladok előre és csak szorongok, fáradt vagyok kiégve érzem magam. Szerintetek ezen hogyan tudnék változtatni és mi az oka hogy így gondolkozom? Nemrég kezdtem el pszichológushoz is járni, aki kognitív terápiával foglalkozik, szerintetek ez segíteni fog számomra?

aug. 14. 14:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, fog.
aug. 14. 14:16
 2/3 A kérdező kommentje:
és szerintetek mi az oka hog nem tudok egyszerűen a dolgokhoz nyulni?
aug. 14. 15:44
 3/3 anonim ***** válasza:

A szorongásod, netán depressziód, amely kiszívja az emberből az életerőt.

Az szuper jó, hogy feltűnt neked valami magadban, ami nem tetszik neked, ez egészséges önreflexióra utal.

Onnantól kezdve, hogy találtál magadban valamit, amit nem szeretsz, már csak egy határozott elhatározás kell csak, hogy eldöntsd, hogy tényleg meg is akarsz szabadulni tőle.

És ha elhatároztad, akkor továbbra is használd azt az egészséges önreflexiódat, amely során ha újra elkapod magad szorongani vagy túl sokat hezitálni valamin, akkor nagy szeretettel és megértéssel magad felé, kedvesen emlékeztesd magadat, hogy már nem az vagy, aki beleragad ilyen helyzetekbe, hiszen szorongás ellen legjobb a mély levegővétel, lélegezz mélyeket, hogy gyorsabban pörögjön az agyad, és a hezitálásodnak meg mondd meg kedvesen, hogy nem a világbéke múlik rajta, szóval dönts gyorsabban, vagy dobj fel egy érmét a fej vagy írásos döntéshez.

Amúgy az jó, hogy jársz már pszichológushoz, mindenképp oszd meg vele ezt is, és ajánlom még a tudatos meditálás (mindfulness) megismerését és rendszeres napi gyakorlását, az köztudottan csökkenti a szorongást.

aug. 15. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!