Alvás zavarra mirzaten és kventiax?
Figyelt kérdés
Évek óta alvás zavarban szenvedek! Ez köz tudod! A házi orvosom is tudja ezt! Mert a házi orvos 7,5 mg-os zopigent írt fel. Aztán az elmúlt nyáron a házi orvos el küldött pszichiáterhez! A pszichiáter elmondtam hogy évek óta alvás zavarban szenvedek! És a pszichiáter látta az EESZT-m-be hogy Zopigent szedek. Erre a pszichiáter mit csinál? Felír nekem 25 mg-os kventiax-ot, és 15 mg-os mirzaten-t. Mint ha depressziós lennék! Soha sem voltam depresziós! És most sem érzem magam deprsziósnak. Ennek ellenére deprszió elleni gyógyszereket kapok alvás zavarra! Szerintem nincs ez igy jól! És mióta a mizartent és kventiaxot szedem úgyan olyan rosszul és keveset alszok. Nem lett tőle jobb az alvásom. És ezt hiába mondom a pszichiáternek. Szóval alvás zavara, depresszió elleni gyógyszer? Hogy is van ez?dec. 7. 14:02
1/9 anonim válasza:
Szia, én a Kventiaxtól fantasztikzsan jót aludtam, egy barátomnak pedig a Yarocen nevű antidepi vált be. Egyikünk sem depressziós. Az, hogy ezeket felírta, nem volt hiba a részéről, egy próbát megért, de hogy ignorálja a visszajelzéseidet, és nem ad mást, az már súlyos hiba, válts orvost.
2/9 anonim válasza:
A kventiax antipszichotikum. Emeld fel az adagot 100mg-ra és fogsz aludni 10 órát. Közvetlen lefekvesés előtt. A másikat ne vedd be. Nekem bevált teljesen.
3/9 anonim válasza:
kettes, nem mindenki alszik a kventiaxtól, van, aki ideges és izgága lesz tőle, akinek viszont jó alvásra, annak - eleinte legalábbis - 25 mg is elég.
4/9 A kérdező kommentje:
1-es. Nem tudok pszichiátert váltani. Mert lakhely szerint körzetes pszichiáter. És csak oda mehetek ahová tartozok. Egyébként abba a rendelőbe ahová pszichiáterhez járok mindössze 3 pszichiáter van. És mind a 3-nak elgé nagy körzete van. 2-esnek! Kventiaxból 25 Mg-os van felírva! Úgy hogy 2 X 25 MG-os van eleve fel írva! Ha most a duplájára emelném 100 MG-ra akkor nem lenne elég a 2025 januári pszichiáteri talákozóig! Igy viszont elég.
dec. 7. 15:04
5/9 anonim válasza:
Miért volt szükség a kérdésben 9 darab felkiáltójelre ?????????
6/9 anonim válasza:
Neurológiára menj,ne pszichiáterhez. Ők el fognak küldeni alváslaborba valószínűleg, csinálnak mr vizsgálatot is. Ezt az utat kell végig járni,akkor a neurológus ad majd papírt arról,hogy altatóra van szükséged.
7/9 A kérdező kommentje:
6-os! Neurológiárára be utaló kell! A házi orvos nem hogy Neurológiárára nem küldött el / nem adott be utalót. De Angiológiara is más szakorvostól kelletett be utalót kérnem. A Házi orvos nem utal be sehova. Mindig csak azt hajtogatja, hogy valami problémám van menjek az SBO-ra. Na de SBO nem foglalkozik alvás zavarral! Mert már jártam az SBO-n ezzel. Úgy hogy igy nagyon nehéz.
dec. 8. 10:41
8/9 anonim válasza:
Keress egy másik háziorvost. Válthatsz, ha a másik helyen van kapacitás rá. Rám is csak legyintett a régi orvosom,meg is szívtam vele más okból kifolyólag..
9/9 A kérdező kommentje:
8-as! Na ez az ha másik helyen / másik házi orvosnál van kapacitás. Csak hogy nincsen! Próbálkoztam több házi orvosnál is. De egyik sem vett át. Egyszerűen arra hivatkoznak hogy nem ők a lakhely szerint körzetes orvos. Igy viszont lehetetlen új házi orvost találni. Sajnos a jelenlegivel meg sokat szívok, a miatt hogy szinte sehova nem ad beutalót.
dec. 8. 11:58
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!