Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikroham után van járási...

Pánikroham után van járási nehézségetek?

Figyelt kérdés
Pánikroham után mindig jó egy óra is kell amíg tudok normálisan lépni , szédülök. Hasonlót éltetek át?

dec. 1. 12:06
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Termeszetesen neurológus is megvolt, a nyaki röntgentől kezdve, a dopleren át a fül orr gégészet, a szemvizsgálat, meg már nem is emlékszem hány tucat vizsgálaton voltam túl.

Aztán évekre eltűnt, leszámítva a forró nyári napokat, de akkor tudtam hogy az a meleg miatt van, ráadásul a környezetemben más is szédölgött a melegtől.

Aztán több év múlva jött elő újra, hirtelen, a semmiből. Akkor már el sem mentem orvoshoz. egy idő után elmúlt, de hónapokig megvolt.

Legutoljára 2024 októberben jött elő, és olyan mértékű szorongást és pánikrohamokat váltott ki amivel 1-2 hét után már képtelen voltam létezni.

Mivel társult hozza furcsán látás, testen kívüli érzés és hasonlók, egyszerre tudtam hogy pszichiáter lesz a vége, mert ezek tipikus szorongás és pánik tünetek. Aztán gyógyszer, és ennyi a történet. kb 1 hónap múlva csillapodtak a pszichés tünetek, 2 hónap után a szédülés.

jan. 2. 07:07
 22/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy részletesen leírtad sok hasonlóság van az állapotunk között. Októberben jött nekem is elő.A pszichiáter javaslatára megyek a neurológushoz mivel konkrétan remegnek a lábaim amikor járok és feszül a hasam bal oldalt. Dec 26- án az udvaron iszonyatosan megszédültem , kapaszkodtam amit értem és kiáltottam a párom mert nem tudtam vissza menni a házba. A járásommal a pánikrohamok után jelentkeztek a problémák de most már nagyon elhatalmasodott , ha ülök vagy fekszem ok csak ne keljen elindulnom. Nem tudom a neurológus mit állapít majd meg, hogy a pánik betegség az okozója vagy valami más? Én is szedek antidepresszánst egész szem 34 napja és frontint napi 3,5 szemet a 0,25 - ből. Te szedsz valami nyugtatót?
jan. 2. 09:55
 23/25 anonim ***** válasza:

Ssri antidepresszánst, kb 2 hónapja. Kellett 6 hét mire beállt, de tudtam hogy ezeknek idő kell. Kb 1 hónapig mellette szedtem a frontint, amit szépen lassan elhagytam, feleztem, stb, és ugyan mindig nálam van, már csak akkor használom ha mégis baj lenne, ugyanis sokkal jobban vagyok mint előtte, és nincs is olyan szorongásom vagy pánikom, de nálam sajnos a legkisebb testi tünet is nagyon durva reakciókat tud kiváltani.

Szóval ha nem vagyok beteg, nem történik semmi, akkor hónapok telhetnek el úgy hogy nem szedek frontint. Viszont jön egy bármi, teszem azt felkelek és a karomon látok gyűrődéseket, nyilván mert elfeküdtem pl, de már ez is szorongást és ha eldurvul pánikot válthat ki. Hiába tudom az okát, az nem azt jelenti hogy tudom kezelni.

Szoktam mondani azoknak akik nem értik, hogy rácsapok kalapáccsal a lábukra, és ha üvöltenek megkérdezem hogy most miért üvöltesz, hiszen tudod hogy mitől van.

Most a torkomban érzek kis éles fájdalmat, tél van, beteg is voltam, tök logikus, de már arra gondolok hogy valami seb lehet ott, torok fekély a refluxtól, vagy valami durva dolog, esetleg gégerák, így most is van egy nagyon enyhe szorongásom.

Nem egyszerű dolgok ezek.

jan. 2. 10:15
 24/25 A kérdező kommentje:
Hát nem egyszerű !én októbertől 10 kg fogytam , nem csak a sulyomból hanem az izmaimból is . Előtte aktív , sokat mozogtam . Ahogy beütött a baj , szédülés , pánikrohamok egyre kevesebbet tudtam mozogni mert féltem, hogy elesek, szorongtam . Tartok attól, hogy az izmaimmal lett valami a sok ülés és fekvés miatt, nem tudom. Mivel rajtam van most is a szédülés és a járásom nehézsége Frontint nem tudom elhagyni mert érzem ha beveszem valamivel jobb és így én is bátrabb vagyok .
jan. 2. 11:01
 25/25 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is felborította a lelki egyensúlyom pl vérnyomás mérés, az okos óra pulzus mérés de próbálok nem hozzá nyúlni , mert csak rosszat teszek magamnak . Megértelek teljes mértékben.
jan. 2. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!