Pánikroham után van járási nehézségetek?
Termeszetesen neurológus is megvolt, a nyaki röntgentől kezdve, a dopleren át a fül orr gégészet, a szemvizsgálat, meg már nem is emlékszem hány tucat vizsgálaton voltam túl.
Aztán évekre eltűnt, leszámítva a forró nyári napokat, de akkor tudtam hogy az a meleg miatt van, ráadásul a környezetemben más is szédölgött a melegtől.
Aztán több év múlva jött elő újra, hirtelen, a semmiből. Akkor már el sem mentem orvoshoz. egy idő után elmúlt, de hónapokig megvolt.
Legutoljára 2024 októberben jött elő, és olyan mértékű szorongást és pánikrohamokat váltott ki amivel 1-2 hét után már képtelen voltam létezni.
Mivel társult hozza furcsán látás, testen kívüli érzés és hasonlók, egyszerre tudtam hogy pszichiáter lesz a vége, mert ezek tipikus szorongás és pánik tünetek. Aztán gyógyszer, és ennyi a történet. kb 1 hónap múlva csillapodtak a pszichés tünetek, 2 hónap után a szédülés.
Ssri antidepresszánst, kb 2 hónapja. Kellett 6 hét mire beállt, de tudtam hogy ezeknek idő kell. Kb 1 hónapig mellette szedtem a frontint, amit szépen lassan elhagytam, feleztem, stb, és ugyan mindig nálam van, már csak akkor használom ha mégis baj lenne, ugyanis sokkal jobban vagyok mint előtte, és nincs is olyan szorongásom vagy pánikom, de nálam sajnos a legkisebb testi tünet is nagyon durva reakciókat tud kiváltani.
Szóval ha nem vagyok beteg, nem történik semmi, akkor hónapok telhetnek el úgy hogy nem szedek frontint. Viszont jön egy bármi, teszem azt felkelek és a karomon látok gyűrődéseket, nyilván mert elfeküdtem pl, de már ez is szorongást és ha eldurvul pánikot válthat ki. Hiába tudom az okát, az nem azt jelenti hogy tudom kezelni.
Szoktam mondani azoknak akik nem értik, hogy rácsapok kalapáccsal a lábukra, és ha üvöltenek megkérdezem hogy most miért üvöltesz, hiszen tudod hogy mitől van.
Most a torkomban érzek kis éles fájdalmat, tél van, beteg is voltam, tök logikus, de már arra gondolok hogy valami seb lehet ott, torok fekély a refluxtól, vagy valami durva dolog, esetleg gégerák, így most is van egy nagyon enyhe szorongásom.
Nem egyszerű dolgok ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!