Pánikroham után van járási nehézségetek?
Figyelt kérdés
Pánikroham után mindig jó egy óra is kell amíg tudok normálisan lépni , szédülök. Hasonlót éltetek át?dec. 1. 12:06
11/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm
dec. 1. 12:57
12/25 waland válasza:
Sok minden lehet pánikroham után vagy akár közben is. Én már háromszor voltam miatta sürgősségin eszméletvesztéssel mire végül kikövetkeztettem hogy pánikroham volt. (az első kettőn volt minden, ct, vérvétel, ekg), a harmadik alkalommal egyszerűen kidobott az ügyeletes. Már elvileg túl voltam a javán de még mindig alig kaptam levegőt, haza is más vitt. Utána döntöttem úgy hogy ki kell derítenem mi van. Azóta már nem fajulnak idáig a tüneteim, talán két-három alkalommal volt kezdődő rohamom, de már reagálok rá megfelelő légzéstechnikával, nyugodt körülmények keresésével illetve próbálom terelni a gondolataimat. Nyugtatót talán egyszer vettem be rá. Igazából az okot lenne érdemes kideríteni, hogy tudd mit kell kerülni vagy kezelni. Az enyém a halálfélelem. Például a gondolat hogy apám 4 évvel volt idősebb mikor elment mint amennyi én vagyok most.
13/25 A kérdező kommentje:
Én is voltam kétszer a sürgősségin, én nem tudom mi váltja ki csak jön és kész. Nyugtatót be kell vegyek sajnos ahhoz, hogy megnyugodjak az átéltek után.
dec. 1. 15:32
14/25 anonim válasza:
Nekem eufória érzés váltotta fel mindig
15/25 anonim válasza:
Én mozogni alig tudtam, beszélni (mint aki részeg, lassan, suttogva, szavakat keresve), még egy pohár vizet se tudtam megemelni, pedig az ilyenkor segít.
16/25 anonim válasza:
Stresszhelyzetben szétkapcsol a két agyfélteke.
Egy pohár víz, lassú-mély légzés, keresztező gyakorlatok, koncentráció egyensúlyba hozza.
17/25 anonim válasza:
Jön. Leülök, bedobom a frontint, összetörve, vízbe keverve a gyorsabb felszívódás miatt, aztán mély légzés, tart, kifúj. Szinte mindig valami testi dolog váltja ki, legyen az szédülés, vagy valami apró eltérés, rendellenesség, amire mások legyintenének. Pár gondolat és ott tartok hogy ez tuti valami komoly baj és meg fogok halni. Aztán jön az amivel kezdtem az írást.
18/25 A kérdező kommentje:
Szédülés nekem is van, neked mitől van?
jan. 1. 17:29
19/25 anonim válasza:
Mivel én a szédüléssel annó lejártam az összes vizsgálatot amit csak lehetett és nem találtak semmit, így már csak a pszichés maradt. Volt már hogy egy évig szédültem, volt hogy “csak” két hónapig. Szerintem idegrendszeri túlérzékenység, de nyilván a szorongás is előhozhatja. Azért sz@r mert sajnos előhozza a pánikrohamot. De azt sem szabad figyelmen kívül hagyni hogy felső légúti megbetegedés, fertőzés, vírus is okozhat ilyet, pláne ha a fül is érintett ahol az egyensúlyért felelős szervek vannak. Emellett időjárási tényezők, gyors légnyomás változás jöhet még szóba.
20/25 A kérdező kommentje:
Neurológusnál voltál esetleg a szédüléssel kapcsolatosan?
jan. 2. 05:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!