A filterek használata a közösségi oldalakon, ugye a pszichológusok szerint is káros?
Figyelt kérdés
Ha ezek nyilvánvalóan károsak, akkor a smink, push up melltartó, alakformáló nadrágok, műkarom és társai miért nem tűnnek fel senkinek? Ezek szerintem ugyanúgy torzítják az önértékelést és az önképet. A visszajelzések nem a viselőjük külsejét dícsérik, hanem egy illúziót, ami igazából nincs. Ezek alapján építenek sokan "önbizalmat"? Így náluknál vonzóbb partnert találhatnak, amíg a hozzájuk passzoló egyedül marad. A férfiak alább adják, a nők pedig maguknál jobbat választanak. A végén senki sem boldog. Szóval mi a különbség a filterek és a smink, push up, alakformáló ruhák és a többi ilyesmi között? Miért csak a filterre mondják a pszichológusok, hogy káros? Ezek nem ugyanazt a célt szolgálják?nov. 16. 09:50
11/22 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam is. Szerintem optikailag nagyot változtat egy nő megjelenésén a szempillaspirál. Leírtam azt is, hogy miért önámítás a smink és társai. Amivel nem mellesleg mások érzékeit is becsapja a használójuk. Az a baj szerintem, hogy sokat manapság a sminkre (+stb.) úgy tekintenek mint a szépség ápolása vagy egyáltalán az ápoltság része, holott köze sincs hozzá. Az ápoltsághoz hozzátartozik a tisztálkodás és mondjuk a száraz vagy zsíros bőr vagy haj kezelése.. ehhez hasonlók. A smink az nem ilyen. Megértem, hogy mást gondolsz erről. Sajnos társadalmilag is elfogadott "filterek" ezek. A tömegmanipuláció hatása. Lehet csűrni-csavarni, de az "online" és az "offline" filterek szerintem ugyanúgy hamis önképhez vezetnek és rengetegszer önhittséghez is. Mindez a legtöbbször teljesen indokolatlan, mert csak illúzió.
nov. 16. 19:05
12/22 anonim 

válasza:

Ennyi erővel az emberi életet is lehet illúziónak nevezni.
13/22 A kérdező kommentje:
Nemtudok párhuzamot vonni a kettő közé.
nov. 16. 20:50
15/22 anonim 

válasza:

És akkor mi a helyzet a szőrtelenítéssel? Mondjuk ha valaki a lábát szőrteleníti a kinézet miatt, az önámítás? Kisebb önámítás mint korrektorral elfedni egy foltot az arcon? Az egyik esetben elveszünk valamit, a másikban odateszünk, egyik se a természetes alapállapot.
A ruhánál én nem alakformáló ruhára gondoltam, hanem hogy pl. a színekkel játszik valaki, nem mindegy hogy csíkos, a fekete slankít, a minta irányíthatja a szemet az előnyösebb testrészekre.
16/22 anonim 

válasza:

15: Pont ez az, az már kiderült, hogy a kérdező se tud éles határt húzni. Elmész randira sima lábbal, de amikor már kapcsolatban vagytok rendszeres talikkal, netán együtt is éltek, akkor nem lesz mindig tökéletes sima lábad, hónaljad, akármid.
17/22 anonim 

válasza:

Nekem továbbra is az a véleményem, hogy nem kéne mindent egy kalap alá venni. Igen, láttam már olyan videót, ahol mondjuk nagyon problémás arcbőr van úgy lesminkelve, hogy nem látszik belőle semmi, itt nyilván csalódás lehet, ha lekerül a smink. De egy szempillaspirált is idesorolni, hát… A szilikonmell meg, bár erős változtatás, de marad, nem veszi a tulaja ki és be, szóval nem fogod kisebb mellel látni, mint a push up esetén. Igazából, kérdező, szerintem neked az nem tetszik, hogy a nőknek több a külsejüket érintő változtatási lehetőség (ezt már említettem), és igazságtalannak érzed, hogy te nem tudsz ilyen szinten változtatni a sajátodon, pedig nagyon szívesen megtennéd.
18/22 A kérdező kommentje:
Szerintem ezekkel a nők nem változtatják meg a külsejüket. Pont ezért illúzió. Ugyanolyanok maradnak külsőre, de elhiszik, hogy változtak. Ráadásul a külső szemlélő érzékei is ugyanúgy be vannak csapva.
nov. 17. 07:42
19/22 Senior Séf 

válasza:

Emberi mivoltunk hajnala óta tetszeni akarnak a nők, és ennek érdekében minden elérhető eszközt bevetnek. Emberi mivoltunk hajnala óta tetszeni akarnak a a férfiak, és ennek érdekében a Nagy Göncölt is a nő kezébe ígérik.
20/22 A kérdező kommentje:
Nem voltam ott szerintem emberi mivoltunk hajnalánál. Arra vagyok kíváncsi, hogy, ha az offline filterek használata káros, akkor az offline miért nem az sokak szerint.
nov. 17. 22:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!