A filterek használata a közösségi oldalakon, ugye a pszichológusok szerint is káros?
Én nem érzem másnak a sminket, mint mondjuk egy előnyös ruhát. A ruhahordásnak praktikus okai is vannak, de nagyon nagy részben a kinézet javítása a célja. Ápol s eltakar, ez a ruhára és a sminkre is igaz.
Ezeknél - a filterekkel ellentétben - fizikailag is úgy nézel ki. A filternél nem.
Persze értem amit gondolsz, nyilván a legjobb ha valaki úgy tudja elfogadni magát, hogy ahhoz se filter, se smink ne kelljen, és ne is a ruhán múljon. De szerintem a filterek negatív hatása sokszoros a sminkhez képest.
Kérdező, női oldalon több lehetőség van a tunningra (induljunk ki most abból, hogy a legtöbb nő nőiesen, a legtöbb férfi meg férfiasan szeret kinézni), ezt el kell fogadni. Azt azért megjegyezném, nem minden „tunning” javít valóban a külsőn, szerintem sok nő szebb lenne töltött száj vagy extrém műszempilla nélkül.
De amúgy senki nem tart vissza attól, hogy a természetesebb nőkkel ismerkedj. Valami „praktika” szinte minden nőn van, de hagyd akkor a hatalmas műkörmös, műszempillás, töltött szájú, szolis, hidrogénszőke, szóval, feltűnően megcsinált külsejű csajokat!
A filter vs. smink kérdésében meg egyetértek a válaszolókkal. Ha még a Photoshopról is teszünk említést, akkor meg pláne. Női címlapfotóknál szerintem eléggé bevett, hogy a cici meg van nagyobbítva, a derékról centik lefaragva, popsi megemelve, egy redő, ránc sincs sehol, nemhogy narancsbőr vagy stria. (Néha készül azért pár modellről alig retusált vagy esetleg retusálatlan kép is, ami nincs agyonszerkesztve, vannak egy ideje ilyen kampányok is, de nem ez az általános.) Na, pl. tökéletesen sima, pórusok nélküli bőre senkinek nincs, egy pillanatra sem, annak a modellnek sem volt, akit fotóztak.
De ebben meg így nincs logika. A heréről tudjuk, hogy lóg, mellből meg van ilyen is, olyan is. Itt szerintem csak arról van szó, hogy mondjuk mellet illetően neked fontosabb a méret, mint az, hogy lóg vagy nem lóg (az extrém, köldökig lógást most tegyük félre.)
A szempillaspirál szerintem marhára nem változtat sokat, az én szempilláim pl. rövidebbek, a spirál se csinál belőle hatalmasat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!