A pszichológusom szerint nagyon káros, hogy apám megpofozott. Valóban nem érdemeltem ez?
A pszichológusomnak meséltem, hogy amikor 19 éves koromban nyilvánosságra jutott, hogy a volt énektanárom több embert is molesztált gyerekként (engem nagyrészt csak érzelmileg manipulált, hogy beleszeressek, és 18 éves koromig el is hittem neki, hogy szeretett) akkor nagyon rossz időszakot éltem meg, visszajöttek az emlékek, ráadásul amikor beszéltem róla, hogy velem milyen “viszonya” volt akkor több régi zenész társam +szülők is ellenem fordultak, hogy ez magánügy, ne vegyem el a jó hírnevét, hisztis vagyok stb… Egyik este üzenetet kaptam, hogy egyesek aláírást gyűjtenek, hogy maradhasson tanár, illetve leszidtak amiért nem tartottuk a szánkat+”miért most jutott eszünkbe”.
Még sosem volt ilyen, de torkom szakadtából elkezdtem sírni és kiabálni, hogy “megölöm magam”, “nem bírom tovább”. Igen ez így utólag nekem is nagyon szégyenletes, de akkor annyira sok volt hirtelen minden, csalódott voltam és dühös is stb…hogy abban a pillanatban/időszakban ezt komolyan gondoltam. Erre apám nagyon dühösen bejött a szobába egyenesen felém és azzal a lendülettel hirtelen megpofozott, (ami tényleg kicsit erősre sikerült) és rám ordított, hogy “fejezzem már be a *rva életbe ezt a hisztit”. Utána másnap bocsánatot kért, csak megkért rá hogy szedjem össze magam. Én eddig úgy gondoltam megérdemeltem, de a pszichológusom eléggé kiakadt ezen. Ti mit gondoltok?
Hát ez több okból nem oké!
Egyreszt bármi is történik a szülő azert van, hogy támogassa a gyerekét es nem azért, hogy a mély ponton meg jól fel is pofozza. Nyilván nem erdemelted meg! Az a kijelentés meg, hogy maganügy meg miért nem tartottátok a szátokat a lehető legkárosabb minden értelembe.
És inkább nem jellemezném, de most a legszebb, qmi eszembe jut erről, hogy undorító. Sajnálom, ami történt Veled! Járj tovább pszichológushoz, amíg azt nem érzed, hogy megkönnyebbült a lelked és tudsz ezzel együtt élni.🤗 Küldök egy ölelést!
Jókor, jó időben a pofon eszköz. Ha már nincs más.
Egy örjöngő, sokkos állapotban lévő, torka szakadtából üvöltő (a kérdező írta) végső esetben ez, vagy a hideg vízzel lelocsolás kizökkenti.
És utána bocsánatot kért.
Igaza van a pszichológusnak. Eleve nem szabadna a szülőnek megütni a gyerekét. De 18 éves kor felett a pofozás családon belüli erőszak, ami miatt fel is jelentheted. Amúgy 18 éves kor alatt is az. Ha valaki a felnőtt gyerekét megüti, az nem tiszteli, azt se, hogy felnőtt, de a fájdalmára sincs tekintettel.
Az meg vérlázító, hogy sokan a diákjaira rájáró tanárt védik, pedig a kiskorú diákkal kapcsolatot létesíteni visszaélés és ma már bűncselekmény is. Kicsit a bicskei ügyre emlékeztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!