Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az álmodozás lehet káros?

Az álmodozás lehet káros?

Figyelt kérdés

Már körülbelül hatéves korom óta (nagyjából a Harry Potterrel kezdődött) minden filmbe és sorozatba, amit nézek, vagy könyvbe, amit olvasok, beleélem magam, de úgy, mintha én lennék a főszereplő, és emberek, akiket szeretek, kvázi úgy nézik, mint egy moziban, együtt. Igazából jól tud esni, hogy aggódnak értem (vagyis a fejemben kitalált énemért), ha valami rossz történt, örülnek nekem, satöbbi. Esténként is ezeken szoktam gondolkodni. A fejemben rendes családom is van, rendesen megvannak a tagjai, a nevük, az életkoruk, az, hogy hogyan viszonyulnak egymáshoz...

Nem merek erről beszélni pszichológusnak, félek, hogy kellemetlen lenne elmondani. Elég traumatizált gyerekkorom volt, és a mostani életem se épp kellemes (19 éves lány vagyok), lehetséges, hogy ez a kiváltó oka ennek?

2019. aug. 12. 16:10
 1/6 Kraken válasza:

Én is néha bele élem magam dolgokba ha ott lettem volna mit adtam volna a dolgokhoz, vagy én másképp csinálnám, szóval én kicsit kreatívában kezelem dolgot és néha még azután is forgok rajta ha leállt a film, de szerintem ez nem vészes, nem mosódik össze képzelet a valósággal.

Lehet megtanultál be menekülni képzeletedbe, hogy elmenekülj negatív élményektől gyerekkorod óta, de az unalom, és ingerszegény élet is oka lehet ennek, hogy bevonzón valami film, vagy könyv magába.

Nincs ezzel semmi gond, beszélj erről nyugodtan akárkivel akiben megbízol és közel érzel magadhoz.

2019. aug. 12. 16:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem káros. Vesd papírra. Az írók is ezt teszik.
2019. aug. 12. 16:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Néztem néha én is filmet, mintha én lennék az az ember, csak nehéz koncentrációt igényel, mert amit mond, és a testveszéde. Nekem az illető nagyon unszimpatikus volt, így a bőrébe bújva kicsit másként ítéltem meg. Minden álmodozásból született, még olyan egyszerű dolog, mint a kalapács, és olyan nagy, mint a targonca...
2019. aug. 12. 17:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Maladaptive Daydreaming-nek hívjak ezt az állapotot és elég sokan szenvednek benne. Nem káros, amíg nem megy a valós életed rovására.
2019. aug. 12. 18:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az utolsóval: nincs ezzel semmi baj, amíg nem hanyagolod el miatta a valós életedet. Én is legalább ennyire álmodozó vagyok, mint te (sokszor akkor is, amikor nem kéne), de közben nem felejtem el építeni, fejleszteni a valóságomat is.
2019. aug. 12. 18:38
 6/6 anonim válasza:
Sztem is: írj könyveket, lehet, egyszer ünnepelt író leszel:)
2019. aug. 23. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!