A dohányzás káros a testmagasság növekedésre 17-évesen?
Én 14-éves korom óta cigizek,és 4-5 cm, t nőttem azóta, szerintem a dohányzás az oka hogy egyáltalán nem akarok nőni, vannak magas barátaim akik nem dohányoznak és 190-cm ek,persze a genetika határozza meg az ember testmagasságát 60,70%ban,a többit pedig az élet mód, de ha egészségesen élek sportolok sokat alszok akkor magasabb lehetek?
17 F 165-cm magas 60 kg)
Én soha nem dohányoztam mégis megálltam 170 centis porbafingónak...
23/F
Hát most nem tudom mit higgyek, egyszer azt mondják káros máskor peddig nincs hatással rá.
Egyébként van egy lány aki 12-évesen kezdett el cigizni és 140 cm volt, most 18-éves és ugyan akkora mind ahogyan elkezdte.
Magamról is tudom 12-évesen mindenkinél magasabb voltam sokan azt mondták nagy ember leszek de nem igazán nőttem 12"-évesen 156,Cm voltam mások 140. Úgy évente alig egy centivel mértem többet a réggi 12-éves koromban meg maradt ruhák cipők most is jók rám egy picivel kisebbek. Aggasztó. Bízok benne hogy 18-évesen fog be következni a test magasság növekedés de addig szeretnék egészségesen élni, sportolni hátha mégis.
Jobb valamit tenni még ha nem sikerül is mint abban a tudatban élni hogy nem tettem semmit.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Szerintetek mivel lehetne felturbozni a növekedést?
Vagy is úgy hogy segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!