Milyen recept nélkül kapható gyógyszer vagy egyéb módszer segítene az állandó szorongáson és a depresszión?
Köszi az oldalt :)
Kérdezőnek:
Ha ott tartasz, hogy nem akarsz gyógyszert, mert mondjuk 1-2 hétig nem tudnál dolgozni, még nem vagy igazán szarul. Ne értsd félre nem kívánom, hogy odáig juss. Én sajnos eljutottam odáig, hogy dolgozni se tudtam, nem mert nem volt kedvem, meg rossz volt a hangulatom, képtelen voltam bármit is csinálni és akkor nem érdekelt, mit veszek be, csak legyek már jól. Lehet, hogy csak az akaraterő hiányzik belőled, ha semmi se használ, a gyógyulást nagyon akarni kell, beleerőltetni magad olyan helyzetekbe, amikhez nincs kedved, csakazértis elmenni a barátokkal. lehet, hogy rajtad ez segítene.
"Szétoffoljuk szegény kérdezőt, de hát a válaszok úgyse érdeklik..."
Ha olvastam volna újdonságot, akkor még segítséget is kaptam volna. Érdekeltek volna a válaszok, de oldalak óta nem a kédésre jön válasz, hanem tök jól elbeszélgettek egymással és teljesen másról. Ennek örülök, de köze nincs a kérdéshez és így tényleg nem érdekel. Na mindegyegy, erre én is azt mondom, úgyis mindenki leszarja, hogy kérdeztem valamit.
Utolsónak: de igen, rosszul vagyok, de ha dolgozni sem tudok, akkor nem tudom mi lenne, mert nincs gazdag férjem, aki eltartana, így dolgoznom kell, hetekig nem hiányozhatok, az azt jelentené, hogy azonnal kirúgnának. Igen, kibírom, mert ki kell bírnom, csak jó lett volna megoldást találni. Rossz helyen kerestem, próbálkozom máshol, hátha nagyobb eséllyel sikerül. Ti meg győzzétek meg egymást, dogozzátok szét a maradék agyatokat és legyetek boldogok!
"beleerőltetni magad olyan helyzetekbe, amikhez nincs kedved"
Mibe? Találkozom barátaimmal, bár minden perce nagyon nehéz. Eljárok sportolni, bár utálom, de hátha segít. Napi sok órát dolgozom, bár eredménytelennek érzem, pedig azt csinálom, amit elvileg szeretek.
Azért is írtam ki a kérdést, hogy hátha találok új módszereket, ötleteket, ami segíthet, de sajnos eredménytelen volt:(
Még vmi: Nálam sose volt semmilyen mellékhatás, se a kezdéskor, se a leszokáskor, de ha lenne is, az már igazán elhanyagolható a betegséghez képest. Most van annyi, hogy délelőtt kicsit álmosnak éreztem magam,(de lehet, hogy nem is a gyógyszertől van) de ugyanúgy dolgoztam egész nap. Úgyhogy az egyáltalán nem biztos, hogy ki kell maradnod a munkából, sőt, ha jön egykét mellékhatás, kicsit álmosabb leszel, attól lehet dolgozni. csak nehogy mélyebbre süllyedj, és kényszergyógykezelés kelljen, akkor viszont el is veszítheted a munkahelyed. mondom, én sajnos volt, hogy idáig jutottam.
Egy másik lehetőség, ami még eszembe jutott, az a pszichoterápia. Azon voltál vagy csak beszélgettetek a pszichológussal? Nem tudom igazán van e különbség köztük.
Gyógyszert nem szeretnék szedni, azzal se vezetni, se dolgozni nem tudnék.
Igazából erre szeretnék rákérdezni, hogy tényleg csak ennyi a bajod vele? mert én megcáfolom neked, vezetni lehet, hogy nem ajánlatos, mehetsz busszal, mit dolgozol amúgy? Én elektronikai alkatrészeket szerelek össze, amihez nagy odafigyelés kell, de megy a munka, nem hibázok. Szeretnék segíteni!
"Egy másik lehetőség, ami még eszembe jutott, az a pszichoterápia. Azon voltál vagy csak beszélgettetek a pszichológussal? Nem tudom igazán van e különbség köztük."
Ezt már én is mondtam, de hót süket vagy rá. Remélem, hogy egyedül maradsz a problémáddal, ha ilyen arrogáns vagy. Nem csodálom, hogy nem tudott segíteni a pszichológus, mert ilyen emberen nem lehet. Mégis mit vártál? Hogy interneten keresztül meggyógyítunk, vagy ajánlunk valami minden mellékhatástól mentes csodaszert?
Úristen.-.-'
Szedd a gyógyszereket, hagyatkozz csak 100%-ban rájuk, mert mindent megold ugye. Már én sem tudok mást javasolni. Van egy olyan intelligenciaszint ami alatt mást nem lehet ajánlani. Neked már tök mind1.
Én kényszerbeteg voltam, állandóan öngyilkossági meg hipochondriás kényszergondolatokkal küzdöttem, úgy szorongtam, hogy egész nap szorult a torkom, rettegtem, hogy megőrülök, és bántok valakit vagy magam, eközben semmihez nem volt kedvem, képtelen voltam tanulni, és sokszor deperszonalizációt is éreztem, és szerintem depressziós is voltam.
Amúgy ez illik pont rám is :S Azért is lógok a neten, már minden betegséget kitaláltam magamnak, most a kényszerbetegségnél tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!