Milyen recept nélkül kapható gyógyszer vagy egyéb módszer segítene az állandó szorongáson és a depresszión?
Hasonló helyzetben nekem a sport és az "önkényszer" segített. Motiválatlan voltam, a lakásból se volt kedvem kimenni, semmi értelmes dologba nem volt lelkierőm belefogni. Aztán elkezdtem sportolni (teljesn mindegy, hogy mit, fuss, vegyél otthonra kézisúlyokat, bármi jó, amitől leizzadsz és elfáradsz) és kényszerítettem magam bizonyos feladatok elvégzésére.
Kis célokat tűztem ki - "még ezt a telefont elintézem", "ezt az egy tanórát végigülöm", "elolvasom ezt a két oldalt", "csak 10 percre, de leviszem a kutyát". Aztán a sok kicsiből nagyok lettek, jöttek a pozitív visszajelzések - fizikailag pedig a sporttól lettem jobban.
Egy vérvételt csináltass, mert vas- vagy más vitamin- és nyomelemhiány is okozhatja a fenti tüneteket. Ha ilyet találnak, akkor az arra adott készítményeket mindenképp szedd be.
De saját szakállra próbálkozhatsz gyógynövényekkel, vitaminokkal (C-vitamin élénkítő hatású, B-vitaminoknak nyugtató hatása van, Gingko Biloba is élénkíti az agyi vérkeringést). Ezek vagy hatnak, vagy nem, ha szervileg egészséges vagy, akkor kárt nem okozhatnak. Esetleg a kávéadagot lehet emelni és addig elmenni futni, amíg dolgozik a koffein.
Én nem vagyok retkes drogos, és szcientológus sem, csak egyszerűen tudom, hogy azok a gyógyszerek drogok. Csak legeslegvégső esetben szabad szedni őket. Én kényszerbeteg voltam, állandóan öngyilkossági meg hipochondriás kényszergondolatokkal küzdöttem, úgy szorongtam, hogy egész nap szorult a torkom, rettegtem, hogy megőrülök, és bántok valakit vagy magam, eközben semmihez nem volt kedvem, képtelen voltam tanulni, és sokszor deperszonalizációt is éreztem, és szerintem depressziós is voltam. Orvosnál soha nem jártam, és pszichológusnál sem, mivel rengeteg rálátásom volt a saját problémámra, mert régóta érdekel a pszichológia téma, és én magam is klinikai pszichológusnak készülök.
Augusztus óta hetente egyszer-kétszer füvet szívok, és kb. 90%-ban eltüntette a problémáimat. Nem szorongok már, jó kedvem van, tudok összeszedetten, kényszerektől és rögeszméktől mentesen gondolkozni. Utánajártam alaposan a témának, és rengeteg cikket/tanulmányt olvastam, amik a cannabis gyógyhatásairól szóltak. Jah, és még az az előnye, hogy nemcsak az intoxikáció alatt fejti ki ezeket a hatásokat, ezért nem betépve lenni pl munka közben.
Én nem drogozásra akarlak csábítani, és az első amit javasolnék, az egy jó pszichológus lenne, de írtad, hogy nem segített. A vény nélküli szerek sem segítettek neked, és teljesen érthető módon írtad azt is, hogy antidepresszánst sem szeretnél szedni. Itt nálam bezárult a kör, ezért bátorkodtam javasolni azt, ami nekem (+ még sok embernek) segített.
*nem KELL betépve lenni p munka közben
Bocsi.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:27
Nekem is elég rossz volt az állapotom, szorongtam, kényszergondolatok, és a deperszonalizáció, ami borzasztóan megőrjít. Nekem megmondta a pszichológus, hogy ez mitől van? Régebben volt ugyanilyen problémám meg pánik, gyógyszerrel helyrehoztak, de visszaestem, most megint gyógyszerrel kezdenek el kezelni. Magam se tudom mi a jó, de vmi muszáj, mert elviselhetetlen, én félek a fütől, igaz a gyógyszerektől is, de beveszem őket. Talán az orvosok se tudják mi a jó megoldás, kilátástalannak látom a helyzetem, de majdcsak lesz vhogy.
08.04-esnek igaza van, a mozgás nagyon jól stimulálja az agyat, ill. a vitaminok nekem nagyon sokat segítettek (B vitamin komplexet kezdtem el szedni emelt mennyiségben, omega 3-at, c-vitamint, folsavat erős szorongásra) az alaphangulatomon sokat javított, nem ver le a víz minden esetben, és enyhültek a dühkitöréseim is. Viszont a koffeint nem ajánlom, olvastam egy kutatási eredményt, hogy szorongásra hajlamos embereknek nem szabad a koffein (ezt alá is tudom támasztani, mert gyomorideg, hányinger, gombóc a torkomban mindig volt ha nagyobb adagot ittam)
tehát kezd apró dolgokkal, szép fokozatosan mozogni, egészségesen étkezni táplálék kiegészítőkkel stb
a másik amit tudok ajánlani az a neuroptim :)
Drogosnak.
Te bizonyára nagyon jól tudod, hogy egy antidepresszánsnak milyen hatása van, mivel nem hogy nem szedted, de még orvosnál sem jártál, aki erről felhomályosított volna.
Így nagyon hiteles...
Én legalább szedem, és nyugodtan mondhatom, hülyeségeket írsz.
"Te bizonyára nagyon jól tudod, hogy egy antidepresszánsnak milyen hatása van, mivel nem hogy nem szedted, de még orvosnál sem jártál, aki erről felhomályosított volna."
Hiába ugatsz, nagyon is jól tudom. Egyszerűen a hatásmechanizmusát is ha megnézed, nem túl kiszámítható, nem túl biztos gyógyszer. Zsákbamacska.
Ahhoz, hogy véleményt formáljak róla, nem kell szednem.
Jah, és te vagy a drogos!!! Megnézem, hogy hogy teszed le a szarjaidat egyik napról a másikra, míg én a füvet röhögve bármikor.
Amúgy előző előttinek: Nem tudom, hogy pontosan mitől voltak a tüneteim. Szerintem hajlamom van a neurotikus mentális betegségekre, és a stessz,a szeretethiány, és a folyamatos bánat hatására kijött 1-2 tünet.
A tüneteim elmúlása erősen összefüggésbe hozható az életmódváltozásommal, a szerelemmel, és a fűvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!