Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen recept nélkül kapható...

Milyen recept nélkül kapható gyógyszer vagy egyéb módszer segítene az állandó szorongáson és a depresszión?

Figyelt kérdés
Hosszú ideje vannak depressziós időszakaim, olyankor semmihez nincs kedvem és erőm sem. Jártam pszichológushoz, depressziót és szorongást állapított meg. Nem segített, jókat beszélgettünk, de ennyi, többet nem ért. Próbáltam a Sedatifot, a Hovat, a Remotívot, de nem használt. Citromfűtea és hasonlók sem segítenek. Finom, de semmi több. Mi segíthetne? Nincs kedvem semmihez, legszívesebben csak aludnék, türelmetlen, fáradt, kimerült vagyok, bármennyit is alszom. Egyre kevésbé szeretek emberek között lenni, a barátaimmal sincs kedvem találkozni, a munkatársaimmal is csak annyit bezsélek, amennyit a munka miatt muszáj. Gyógyszert nem szeretnék szedni, azzal se vezetni, se dolgozni nem tudnék.
2010. nov. 5. 15:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 A kérdező kommentje:

"Sajnálom, hogy a te kérdésed alatt kell vitatkozni."

Nem kell, senki nem kényszerített rá. Mindegy, vitázzatok, ha jólesik.

2010. nov. 8. 21:05
 42/72 anonim ***** válasza:

A felhasználóknál kétszer nagyobb valószínűséggel fejlődött ki skizofrénia, mint a nemhasználóknál. Az erős fogyasztóknál (akik ötvenszer vagy még többször fogyasztották a drogot) hatszor nagyobb valószínűséggel fejlődött ki a skizofrénia.

Biztos csak álmodtam vhol, hagylak a fenébe.

2010. nov. 8. 21:15
 43/72 anonim ***** válasza:
A kérdésedre a válasz, hogy valószínűleg semmilyen sajnos, főleg, ha már ennyi mindent kipróbáltál és semmi se hatott :( Majd ha odáig eljutsz, hogy nem bírod tovább, mint ahogy én is voltam, majd ráfanyalodsz a gyógyszerre. Addig is jobbulást, hátha segít vmi!
2010. nov. 8. 21:31
 44/72 anonim ***** válasza:

"A Schizophrenia Research c. folyóiratban a Keele Egyetem munkatársai megjelentették azon vizsgálatuk eredményeit, amely bebizonyítja: 1996 és 2006 között a szkizofréniás megbetegedések prevalenciája (előfordulás) és incidenciája (új esetek száma) stabil maradt vagy csökkent – miközben a kannabisz-fogyasztás növekvő trendeket mutatott az országban. A kutatók szerint tehát nem valószínű, hogy a szkizofrénia és a kannabisz-használat között ok-okozati kapcsolat állna fenn."

Ezt meg én álmodtam biztos.

Amúgy a skizofrénia mióta személyiségzavar?XDXDXD

ÚRISTEN.:D

2010. nov. 8. 21:36
 45/72 anonim ***** válasza:
Figyelj, én normálisan álltam hozzád, te meg retardáltnak nevezel. Sok mindent lehet olvasni, a fű jó, a fú káros, az antidepresszáns jó, az a. káros. Kinek melyik verzió tetszik, azért mert más állásponton vagy, nem kell retardáltnak nevezni, én mondtam, ha neked ez tényleg használ, akkor elfogadom, nem nevelek drogosnak. A modoroddal van itt a probléma.
2010. nov. 8. 21:43
 46/72 anonim ***** válasza:

Hát de ha az volt már az első hosszabb válaszom lényege, hogy elmulasztotta a bajaim, akkor mégis hogy hozhatod fel érvként, hogy ezért nem kellene szívnom?

Ha hajlamom van a neurotikus mentális betegségekre (pl. depresszió, kényszerbetegség, esetleg pánik, de ilyen még amúgy sosem volt), annak mégis mi köze a skizofréniához? Attól, hogy kényszerneurózisom volt, meg enyhe depresszióm, nem leszek rögtön a skizofréniára is hajlamos. Az teljesen más tészta!!!

Bocsi, ha bunkó voltam, de az ilyen dolgok kihozzák belőlem az állatot.:S

Amúgy az igaz, hogy sokféle véleménnyel vannak a fűről meg az antidepresszánsról is még a legnagyobb szaktekintélyek is, de azért a tényeket nem lehet elhanyagolni.

Legtöbbször SSRI antidepresszánsokat szoktak felírni (korszerűbbek pl a MAO-gátlóknál), de egyszerűen nem tetszik az a mesterséges, kiszámíthatatlan, néha-néha bizonyos dózisnál veszélyes hatásmechanizmus, hogy meggátolják bizonyos hormonok (pl. szerotonin) visszavételét. Kb. ugyanígy hat a kokain... És akkor ezek nem drogok? Meg annyi mellékhatásuk van... Egyszerűen riaszt engem, hogy olyat beleírnak a betegtájékoztatóba, hogy megnövelheti az öngyilkossági késztetést. Meg rengeteg szörnyűséget hallottam olyanok szájából is, akik szedték huzamosabb ideig különféle dózisokban, és különféle típusúakat. Meg szerintem a legtöbb mentális betegségnek (nem a skizora, nem a mániás depresszióra, meg a súlyos klinikai depresszióra vagy hasonlókra gondolok...) valami környezet által okozott, mély "lelki" oka van, amit egy bogyó sosem fog megoldani. A legtöbb ember számára ez is súlyos drogozás, főleg, hogy ezek a gyógyszerek fizikai függőséget alakítanak ki. Ezért nem támogatok szinte senkit, hogy ilyeneket szedjen. És szcientológus sem vagyok, nem látom a pszichiátriát haláliparnak meg egyebek (csak hogy ne érts félre), de azért azt sajnos el kell ismerni, hogy egyelőre kissé más szinten áll, mint az orvostudomány legtöbb ága.

2010. nov. 8. 22:07
 47/72 A kérdező kommentje:
Kívánom, hogy annyi segítséget kapjatok ti is itt, mint amennyit adtatok. Jó éjt nektek!
2010. nov. 8. 22:08
 48/72 anonim ***** válasza:

Most mit vársz? Mondtad, hogy nem segített a pszichológus, sem a vény nélküli szerek (teht ilyet már nem tudunk ajánlani, mert kb az összeset kipróbáltad), gyógyszereket meg nem szeretnél szedni.

-Elmondtam, hogy nekem sokat segített a fű heti egy alkalommal. De te nem szeretnéd, nem is erőltetem.

-Javasolták a sportot. De neked nem segít.

-Javasoltuk már ketten is, hogy nézesd meg a vérképed, hogy nincs-e vas-, magnézium-, és/vagy vmi vitaminhiányod, ami etetleg okot adhat a tüneteidre. Ignoráltad ezt a tippet is.

- Mondtam, hogy keress egy jó klinikai szakpszichológust. Ők komolyabb pszichoterápiákat tudnak csinálni. Lehet, hogy a te pszichológusoddal volt a baj. Ezt is ignoráltad.

- A 70%-os válaszolónak a gyógyszert vált be, ezért ő jó indulattal azt ajánlja neked. Ez sem érdekel.:D (mondjuk lehet, h jobb is, de mind1)

Hogyan segítsünk???:/

2010. nov. 8. 22:18
 49/72 A kérdező kommentje:

Sehogy, nem kell. Csak marhára unom, hogy itt vitatkoztok. Kár volt feltételezni, hogy itt értelmes emberektől lehet segítséget várni. Csináltattam vérképet, minden rendben. Fűvel, gyógyszerrel nem lehet dolgozni, nem mehetek hetekre szabadságra, amíg hozzászokik a szervezetem.Lehet hogy te szétfüvezheted az agyadat, nekem még szükségem van rá.

Mindegy, hülyeség volt kérdést feltenni, nem ért semmit, ahogy ez az oldal sem, kisgyerekeknek jó, hogy kiéljék az álokosságukat az óvodás vitákban.

2010. nov. 8. 22:21
 50/72 A kérdező kommentje:
Amúgy érdekelt és nem ignoráltam (amúgy van erre magyar szó is, ha ismered) a lehetőségeket, csak amiket írtatok, azokon túl vagyok, nem segített, ezért bíztam benne, hogy hallok új módszereket.
2010. nov. 8. 22:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!