Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mentális betegeknél a tervezet...

Mentális betegeknél a tervezett vagy a nem tervezett öngyilkosság a jellemzőbb?

Figyelt kérdés

tegnap 18:42
 1/7 anonim ***** válasza:
17%
A tervezés nélküli öngyilkosságot nem balesetnek szokták hivni?
tegnap 18:46
 2/7 anonim ***** válasza:
80%
1-es: NEM, hanem hirtelen felindulásból elkövetett öngyilkosságnak
tegnap 18:56
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
2 De az is tervezet csak nem régota. A kérdező meg olyan öngyilkosságót akar ami "nem tervezet".
tegnap 18:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyelöre neked komoly gondjaid vannak a szavak értelmezésével.

Az nem tervezett, hogy jön egy kamion, és valaki elélép, mert eszebe jutott, hoyg rosszul érzi magát valamiért.

A tervezett nem ugyanaz, mint az, hogy tudatosan tett valamit.

tegnap 19:05
 5/7 A kérdező kommentje:

A tervezettet úgy értettem, hogy a módszer és/vagy a helyszín és/vagy az idő előre eltervezett.

A nem tervezettet meg úgy, hogy nincs konkrét "előzménye". Tehát amikor eldönti az illető hogy megteszi, a lehető leggyorsabban véghez is viszi. Pl. vonat elé ugrik.

tegnap 19:11
 6/7 anonim ***** válasza:

A nem tervezettet mondják pillanatnyi elmezavarnak.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem mindkettő jellemző. Sajnos az én családomban is előfordult öngyilkosság, semmi előjel nélkül.

tegnap 20:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem kicsit mindkettő

Tervezheti már akár évek óta s utána valami miatt hirtelen felindulásból megteheti

De a semmiből nem hiszem, hogy van olyan, hogy "hát akkor most" pedig eddig nem is tervezett vagy gondolt ilyesmit

tegnap 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!