Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkossági gondolataim...

Öngyilkossági gondolataim vannak, és pszichiátrián fognak kezelni depresszió miatt. Ha el sem mondom senkinek, ez kiderül majd a pszichiátrián?

Figyelt kérdés

okt. 21. 21:12
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Ha jó szakemberhez kerülsz és tényleges foglalkoznak is veled, akkor úgyis kiszedik belőled.
okt. 21. 21:28
 2/9 anonim ***** válasza:
97%
Mi értelme titkolni? Úgy van értelme bárminek is ha őszinte vagy. Ne félj segítséget kérni. Kitartást kívánok és szorítok neked !
okt. 21. 21:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne mondanád el a pszichiátrián? Hiszen az öngyilkossági gondolatok megléte ez nem szégyen, hanem sajnos a depresszió gyakori tünete. Benn a kezelőorvosodnak, aki egyébként orvosi titoktartásra köteles, tudnia kellene ezekről a gondolataidról, hiszen lényeges a számodra megfelelő terápia meghatározásához.

A kérdésedre konkrétan válaszolva: vannak olyan személyiségtesztek, amelyek ezt is jelezni tudják, pl. a Rorschach teszt.

okt. 21. 21:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha elmész bármilyen szakorvoshoz és a tüneteidnek csak egy részét mondod el, akkor mit gondolsz, milyen diagnózist fog felállítani az orvos? És ez alapján megfelelő segítséget kapsz-e? Ha aluldiagnosztizálnak, az jó neked?

Ugyanígy van a pszichiáternél is. Ő is csak egy orvos. Ráadásul nem te leszel az első, aki ezt mondja, nem fog rajta megrökönyödni sem.

okt. 21. 22:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát, teszteld le, hogy valaki kihúzza e belőled.

Amúgy ott minek ne mondanál el mindent?!

Erre vannak a pszichiáterek.

okt. 21. 23:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Engem is kezeltek már nem is 1x pszichirátrián.. ne tartsd magadban ami bassza a lelked, add ki magadból. Ne add fel van ki<t, ez egy kezelhető betegség én is megjártam már ezt az utamat, fel akartam adni, de nem hagyhattam magam meghalni... családod, barátaid, szórakozás, utazás, háziállatod, de legfőképpen magad miatt kell erősnek maradnod, hogy a jövődben ha erre az idődre vissza gondolsz és büszke lehess, hogy nem adtad fel mikor nem láttad semmi értelmét létezésednek...

Mindenkinek kitartást és maradjatok erősek, hidjetek magatokba.. mindenki úgy szép és jó ahogy van, másokért soha ne változzatok meg, csak legyetek önmagatok

okt. 29. 17:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez a saját meglátásom, nyugodtan javítsatok pontozzatok ha tévedek..

Elvileg ha bemondod hogy öngyi akarsz lenni, vagy hasonlók, onnantól komolyabban vesznek. De persze ez egyrészt pozitívan és negatívan is érinthet. Egyrészt: lehet megmentenek. Másrészt: le lesz írva, eztán hamarabb jöhet az hogy közveszélyes, persze még mindig több lépcsőfok, de akkor is. A közveszélyes annyit tesz, hogy kényszerrel bent tarthatnak stb.

Még valami: én sosem mondtam még el... mondjuk nem is próbáltam magam megölni úgy igazán. De már az elején azt írták be hogy HATÁROZOTTAN TAGAD vagy valami ilyesmi. Tehát érzékeltetve van, hogy szándékosan nem mondom ki.

okt. 29. 21:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát ez, csak rajtad múlik majd.

Nem tudom, hogy lesz e nekik olyan tablettájuk, amitől szóf. Sást kapsz... :/

De ezt miért kérdezed?

Nem akarod ott elmondani?

Introvertált típus vagy?

okt. 31. 05:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Hiába introvetált vagy exro.. ha nem akarja elmondani akkor azaz ő dolga.. majd egyszer pszichirátián kel és talán észbe kap, hogy wz tényleg nemcegy leányálom és ha továbbra sem beszél tovább ott fogva tartsák... :) majd remélhetőleg tanul a saját hubájából, ha nem akkor ez van :)
okt. 31. 06:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!