Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bipoláris borderlineok, hogy...

Bipoláris borderlineok, hogy vagytok?

Figyelt kérdés

Én egyszerűen nem bírok ezzel a két betegséggel együttélni... Egyre nehezebb, azt érzem. Lesz ez még jobb azért, vagy felejtsem el? Szedek gyógyszert, többet is, de kevésnek érzem a hatását. Nem bírok koncentrálni, belesüllyedtem megint a depresszióba, munkám nincs, nem bírok eljárni a próbanapokra sem, tanulmányaimat sem bírom csinálni így. Van értelme egyáltalán így élni? Vannak barátaim, igaz, kevesen, illetve alakuló párkapcsolatom is van. Szüleim csodálatosak és támogatóak. Csak én vagyok egy csődtömeg... Egyszerűen azt érzem, hogy újra és újra letörnek ezek a betegségek. Nem öndiagnózis, kórházban kaptam. De nem tudok így élni már sokáig, mert mindig az a vége, hogy rosszul vagyok. Nem haladok semerre az életben. Semmi célom nincs kb, pedig vannak komoly hobbijaim is. De ilyenkor azok se mennek úgy. Emberek, akiknek ugyanez a két diagnózisa van, hogy boldogultok az életben?

24/N

nov. 12. 19:45
 1/6 anonim ***** válasza:
48%
Én is borderline vagyok és bipoláris és sajnos az én életemet is jelentősen megnehezítette meg nehezíti ez a betegség. Évekig én sem tudtam el menni próba napokra annyira féltem, szorongtam. Nyáron sikerült rá venni magamat el mentem egy próba napra de nem sikerült, túl lassúnak találtak én meg feladtam és a vége felé el jöttem. Sokat változtam de ez még mindig kevés. Sajnos úgy érzem hogy én sem tudok előre haladni az életben..
nov. 13. 05:39
 2/6 anonim ***** válasza:
Évek óta benne vagyok. Borzalom miket éltem át. Dolgozni nem tudok. Társaságot nem bírom és rengeteget vagyok depresszios. Nem tudok teljes életet élni mint mások. Mintha egy másvilágba lennék. Bipoláris vagyok de szerintem borderline is. Párkapcsolatom sincs már mert nem tudtam dolgozni. 40f
nov. 15. 00:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem borderline és bipoláris II típus van. Az én családom hallani nem akar kezelésről, az örökséggel zsarolnak, úgyhogy nem járok orvoshoz és nem szedek rá semmit. Kénytelen vagyok elviselni ezt, mert nem tudok önállóan funkcionálni minden területen. Házimunkára és ügyintézésre nem vagyok alkalmas, de van munkahelyem, bár most váltani szeretnék, mert átvertek a fizetéssel, én nyíltan elmondtam az igényeket, volt ígéret, úgyhogy belementem, most meg mégse az van.. depressziós epizód szélén vagyok, nekem a keresetem állandóan triggerel vagy mániás vagy depressziós fázist. Igyekszem mindent szervezetten tartani, befektetések, pénz, életmód (alvást sajnos nem lehet a körülmények miatt napirend szerűen) az sok szenvedést okoz. De végülis anyagilag el szoktam lenni, de albérletben vagy bárhol nem tudnám fenntartani magam egyedül. (Pénzben persze, de felelősségben nem.) Illetve megfogadtam, hogy nem szülök, anélkül is van elég bajom
nov. 15. 07:40
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
21 F vagyok ha van kedved irj nyugodtan en tudok segiteni😏
nov. 16. 18:25
 5/6 anonim válasza:
Szia, én bipoláris vagyok, az egyetlen megoldás első körben egy jó pszihiáter, utána egy hosszú pszihoterápia, nem könnyű út de megéri! Nekem 3 különböző pszihiáter kelett, és 8 különböző gyógyszer, hogy jól legyek, sajnos ez a terület az orvosoknál Magyarországon nem a legjobb. A magánnorvos nem olcsó, általában 20.000ft egy óra, de utána csak 3-6 havonta kell visszamenned, a gyógyszereknek nem mindíg kellemes a mellékhatása, van hogy 1-3 hónapig mellékhatása van egy gyógyszernek, de utána teljes életet élhetsz, sose feledd, ez egy gyógyíthatatlan betegség, élethosszig tart, de kezeléssel tünetmentes leszel, és sajnos a tapasztalatom, hogy a baráti köröm akik tényleg segíteni akartak, tudatlansàgból mindíg ezt mondogatták; ,,nem kellenek gyógyszerek, az csak méreg, neked kell megodani magadban!" Ez azért nem lehetséges, mert ez mentális betegség, ha meg tudnád oldani magadban, az azt jelentené, hogy egészséges vagy! És ne szégyeld a betegséget, ha beismered magadban hogy segítség kell, az már egy fél gyógyulás! Kitartás, jobbulást neked!
nov. 18. 21:22
 6/6 anonim válasza:

Szerintem nem vagyunk túl jól.

A felettem író jól szemlélteti a helyzetet, de adott esetekben így is vannak csak elviselhetetlenül elviselhető szakaszok.

Önboncolás, dupla fájdalom - élve boncolnak, és Te vagy a boncmester is.

Pedig, nem is érdekel az orvostudomány:)...

Gyógyszer, terápia.

Meg egy kis jószerencse az orvosokkal, és akkor sok szenvedéssel teli évünk van még hátra:)))

tegnap 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!