Mit tegyek ha megtudtam, hogy egy távoli ismerősöm megprobált öngyilk0s lenni?
Figyelt kérdés
Teljesen véletlen egy utcai beszélgetés során random valakivel beszélgettem és 1-2 fontosabb személyleírás alapján rögtön az egyik ismerősömre ismertem, rá kérdeztem a nevére és ő az akire gondoltam. Most nagyon ledöbbentem, hogy 2x is megprobálta az elmúlt hónapokban, és nem tudom hogyan tudnék segíteni. Mivel nem tartjuk a kapcsolatot, csupán ha összefutunk akkor beszélünk. De mégis úgy érzem hogy ha ilyet megtudtam róla akkor szeretnék segíteni neki hogy jobban legyen, legalább megprobálni hogy érezze hogy van akire számíthat. Mellesleg 30 év korkülönbség van köztünk így még nehezebb, hisz el sem hívhatom egyet beszélgetni vagy akármi.nov. 10. 19:31
1/2 anonim válasza:
Ezt nagyon gondold át mennyire akarsz ebbe beavatkozni, mert erre pszichésen te is rámehetsz. Ha valaki öngyilkos akar lenni, és teljesen komolyan gondolja, akkor azt semmivel nem fogod tudni megakadályozni, nem tudsz neki segíteni. Nekem is volt ismerősöm, aki meg is tette, és olyan is, aki megpróbálta, de nem sikerült neki. Ez már az a pont, ahol pszichiátriai beavatkozás szükséges, és ez sem szokott célt érni mindig. Én egy idő után eljutottam arra a pontra, hogy magamat hibáztattam, hogy nem segítettem eléggé nekik, de ez nem így van. Számomra is pszichológus kellett, hogy feldolgozzam..általában, akik ezt megteszik, nem is szeretnek róla beszélni, és nem is szabad erőltetni, akkor kell hagyni, hogy beszéljenek erről, ha azt maguktól teszik meg. Ha pedig direktbe mész oda segíteni, akár visszájára is fordulhat, hogy még nagyobb szerencsétlenségnek gondolják magukat. Tehát ezzel óvatosan. Azt megtehető, hogy óvatosan megpróbálod kimozdítani, de nem szabad erőltetni.
2/2 Ypszilon1980 válasza:
Teljesen egyetértek #1-essel. Főleg, ha eddig nem voltatok közeli kapcsolatban, akkor nem kell ebbe beleavatkozni, plusz te honnan is tudsz róla, stb., ilyen helyzetben nagyon labilis lehet egy személy és hát mi van, ha nem tudsz segíteni neki? Mondjuk megteszi újra, azt te hogy fogod felfogni? Viszont meg is fordulhat a dolog, mert lehet neki jól esik, de mi van ha teljesen rád támaszkodik majd? Akkor neked minden pillanatban a rendelkezésére kell állni, és ha lesz egy olyan alkalom, amikor nem tudsz vele foglalkozni, kiborul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!