Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 10 szem Xanax tablettám van,...

10 szem Xanax tablettám van, hogyan hagyjam abba?

Figyelt kérdés

Röviden a történet: anyám nagyon régóta szedi (neki sem szakorvos írta fel), és rászoktatott engem is.

(Válásomkor, támogatás helyett belémerőszakolta a gyógyszert.)

De nem is ez a lényeg.

Szedegettem össze-vissza, mert valójában nem akartam, de ő azt mondta álljak be reggel-este 0.25 mg-ra. Hallgattam rá, viszont én abba akarom hagyni, kb. háromszor megpróbáltam az elmúlt pár hónapban.

Idegesnek éreztem magam nélküle, ezért újra bevettem.

Viszont a legutóbbi kísérletnél 2-3 nappal az abbahagyás után annyira rosszul voltam, hogy azt hittem mentőt kell hívnom.

Viszont nem tudom, hogy ez elvonási tünet volt-e, vagy idegösszeomlás, mert anyám mérgező viselkedése miatt már öngyilkossági gondolataim vannak.

Egyre rosszabb állapotban vagyok, sokszor hallucinálok és nem emlékszem szinte semmire.

Szóval: én nem akarom, hogy többet adjon nekem abból a gyógyszerből.

Mostanában már reggel-este 0.5 mg-ot szedtem, mert nem bírom itthon.

Ma megfeleztem 2 x 0.25-re.

Vagyis 9 szem van még.

Hogyan osszam el, hogy ne legyek rosszul? Még 3 napig így, aztán csak reggel? És végül semmi?

Vettem Valeriana Harmony Nightot helyette.

okt. 22. 21:39
 31/98 anonim ***** válasza:
Nem tartom jóötletnek, hogy így hagyd abba
okt. 24. 16:34
 32/98 anonim ***** válasza:
55%
Miujsag? Sikerult abbagagyni a gyogyszert?
okt. 28. 12:13
 33/98 A kérdező kommentje:

A 21-es kommentben írtam, hogy csinálom. Ezen a héten szedem még, de holnaptól már csak fele mennyiséget gyógynövényes tablettával kiegészítve.

Te is abba akarod hagyni?

okt. 28. 12:23
 34/98 anonim ***** válasza:
A gyógynövény semmit se ér
okt. 28. 13:10
 35/98 A kérdező kommentje:
Hallgatnom kellene a megérzéseimre 😂
okt. 28. 13:19
 36/98 A kérdező kommentje:
Alig várom, hogy elteljen ez a hét és elmondhassam, már nem vagyok gyógyszerfüggő 🙂
okt. 28. 21:00
 37/98 anonim ***** válasza:
70%
sajnos en 2020 ota vagyok rabja a gyogyszernek. akkor kezdtem reggel este 0,25mgossal ma mar ott tartok hogy 3x1 0,5mg xanax. Rettento pocsek egy szer es az ember pillanatok alatt rakattan. olyan mint a drog. Sajnos csunya elvonasi tuneteket tud okozni ha nem veszed be hidd el. Tapasztalatbol irom hogy a gyogynovennyes bogyokkal ki lehet torolni kb annyit er. szerintem probalj meg meg 1 dobozzal beszerezni es fokozatosan felezni negyedelni amig sikerul letenni. ezt igy szerintem nem lehet letenni. mint mondtam en is probaltam hiaba volt nagy akaratom akkor sem sikerult mert ez nem ilyen konnyen megy. hiaba dontod el fejben ez nem cigirol valo leszokas. ennek sulyos kovetkezmenye is lehet. olvasd el a betegtajekoztatot nem viccbol tettek a dobozaba.
okt. 29. 10:40
 38/98 anonim ***** válasza:
70%

A Xanax-kezelés megszakításakor jelentkező hatások

A kezelést nem szabad hirtelen megszakítani, hanem az orvos irányításával fokozatosan kell abbahagyni. A Xanax-kezelés megszakításakor elvonási tünetek jelentkezhetnek, köztük fejfájás, izomfájdalom, extrém szorongás, feszültség, nyugtalanság, zavartság, ingerlékenység és álmatlanság. Súlyos esetben a következő tünetek jelentkezhetnek: realitásérzék elvesztése, a személyiség elvesztése (önidegen érzés), rendkívül érzékeny hallás, zsibbadás és bizsergő érzés a végtagokban, fokozott érzékenység fényre, zajokra és a fizikai kontaktusra, hallucináció vagy epilepsziás görcsök. Kérjük, értesítse kezelőorvosát, ha ezeket a tüneteket észleli.

A kezelés hirtelen megszakítása a tünetek kiújulását vagy az állapot rosszabbodását eredményezheti.

okt. 29. 10:42
 39/98 anonim ***** válasza:
66%
Hagyjátok, minden tanàcsot tàmadásnak vesz.
okt. 29. 11:12
 40/98 anonim ***** válasza:
66%
Akkor nem is ertem miert ir ki kerdest :D
okt. 29. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!