10 szem Xanax tablettám van, hogyan hagyjam abba?
Röviden a történet: anyám nagyon régóta szedi (neki sem szakorvos írta fel), és rászoktatott engem is.
(Válásomkor, támogatás helyett belémerőszakolta a gyógyszert.)
De nem is ez a lényeg.
Szedegettem össze-vissza, mert valójában nem akartam, de ő azt mondta álljak be reggel-este 0.25 mg-ra. Hallgattam rá, viszont én abba akarom hagyni, kb. háromszor megpróbáltam az elmúlt pár hónapban.
Idegesnek éreztem magam nélküle, ezért újra bevettem.
Viszont a legutóbbi kísérletnél 2-3 nappal az abbahagyás után annyira rosszul voltam, hogy azt hittem mentőt kell hívnom.
Viszont nem tudom, hogy ez elvonási tünet volt-e, vagy idegösszeomlás, mert anyám mérgező viselkedése miatt már öngyilkossági gondolataim vannak.
Egyre rosszabb állapotban vagyok, sokszor hallucinálok és nem emlékszem szinte semmire.
Szóval: én nem akarom, hogy többet adjon nekem abból a gyógyszerből.
Mostanában már reggel-este 0.5 mg-ot szedtem, mert nem bírom itthon.
Ma megfeleztem 2 x 0.25-re.
Vagyis 9 szem van még.
Hogyan osszam el, hogy ne legyek rosszul? Még 3 napig így, aztán csak reggel? És végül semmi?
Vettem Valeriana Harmony Nightot helyette.
A 21-es kommentben írtam, hogy csinálom. Ezen a héten szedem még, de holnaptól már csak fele mennyiséget gyógynövényes tablettával kiegészítve.
Te is abba akarod hagyni?
A Xanax-kezelés megszakításakor jelentkező hatások
A kezelést nem szabad hirtelen megszakítani, hanem az orvos irányításával fokozatosan kell abbahagyni. A Xanax-kezelés megszakításakor elvonási tünetek jelentkezhetnek, köztük fejfájás, izomfájdalom, extrém szorongás, feszültség, nyugtalanság, zavartság, ingerlékenység és álmatlanság. Súlyos esetben a következő tünetek jelentkezhetnek: realitásérzék elvesztése, a személyiség elvesztése (önidegen érzés), rendkívül érzékeny hallás, zsibbadás és bizsergő érzés a végtagokban, fokozott érzékenység fényre, zajokra és a fizikai kontaktusra, hallucináció vagy epilepsziás görcsök. Kérjük, értesítse kezelőorvosát, ha ezeket a tüneteket észleli.
A kezelés hirtelen megszakítása a tünetek kiújulását vagy az állapot rosszabbodását eredményezheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!