Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ilyen mentális állapottal van...

Ilyen mentális állapottal van értelme a párkeresésnek/ismerkedésnek?23/N

Figyelt kérdés
Valahogy egyik állapot se jó.Ha valakivel elkezdek ismerkedni mondjuk interneten akkor ha találkozni kell vele iszonyat szorongok, meg akarok neki felelni,aztán miután találkoztunk sok esetben kiderül hogy nem működik úgy ahogy írásban,vagy nem szimpatikus igazán a másik.Eddig általában én hagytam rá az ismerkedést,de legtöbbször azért mert nem tudom hogy tudnék helytállni egy kapcsolatba,vagy azért hagytam rá mint amit irtam,hogy vagy nem találkoztam az illetővel,mert megijedtem ,vagy éppen találkoztam de nagyon nem egymásnak valók voltunk.Egyedül meg nem bírom és úgy érzem muszáj valaki akivel ismerkedjek,de utána mindig ugyanoda lyukadok ki.Szeretnék végre valakit szeretni,és annyira vágyok rá hogy valaki önmagamért szeressen.Sokszor érzem azt is a másikon,hogy vagy csak szexelni akar,vagy időtöltés miatt keres magának párt.Én is osszevagyok zavarodva, mert talán ez az egész is arról szól hogy nem bírom a saját társaságom elviselni és ezért kell mindenképpen valaki mellém.Őszintén sehogy se jó.Nem tudom ismerkedjek-e,vagy mit csináljak.Néha van kedvem a másikhoz,néha nincs.Voltam már együtt olyan emberrel aki ezt elfogadta,de manapság olyan nehéz párt találni.
okt. 11. 18:26
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Nincs. Először magadat tedd rendbe. Önismeret, önbizalom. Utána menni fog, és nem az lesz amit írsz is hogy csak azért mert nem bírod egyedül.
okt. 11. 18:40
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
Azért csak keress, egy működő párkapcsolat fogja meghozni a boldogságot. Nyilván ne állj össze akárkivel, csak aki megfelel, de azt ne mard el magad mellől. Nem arról szól, hogy nem bírod elviselni a saját társaságodat, hanem arról, hogy a ember társas lény.
okt. 11. 19:13
 3/10 anonim ***** válasza:
65%

"nem bírom a saját társaságom elviselni és ezért kell mindenképpen valaki mellém"

Mi lenne, ha első körben nem társat keresnél, hanem barátokat, ismerősöket? Ha jól sejtem, talán ilyen emberek sincsenek az életedben. De talán tévedek. Nem "rögtön" társkeresési céllal ismerkedni, kimozdulni...

okt. 11. 19:13
 4/10 anonim ***** válasza:
65%
Merre laksz?
okt. 11. 19:22
 5/10 anonim ***** válasza:
65%
Szó szerint bármilyennel
okt. 11. 19:38
 6/10 anonim ***** válasza:
2 pont ez a lényeg: hogy amíg nem tud egyedül megtanulni boldog lenni, mással sem lesz az. Nem egy másik embertől kell elvárni, hogy meghozza a boldogságot az életünkben. Ezt csak a toxikus emberek várják el.
okt. 11. 21:28
 7/10 anonim ***** válasza:
60%
Ez egy közhely, csak éppen nem igaz. A szerelem hoz boldogságot hormonálisan (dopamin, oxitocin, szerotonin), a magány meg nem. Teljesen alapvető, hogy mindent jobb társaságban csinálni: kirándulni, enni, koncertre menni, táncolni, mint egyedül, hogy az ember ne tudjon senkihez egy szót se szólni. Maximum az olvasás a magányos műfaj. Nem a másik ember hozza meg a boldogságot, hanem a társaság, a kettőjük elegye, a kapcsolódás, hogy a szexről már ne is beszéljünk. Ennek köze nincs a toxicitáshoz, az teljesen más!
okt. 11. 22:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Az egyértelmű hogy az ember társas lény persze. De aki egyedül nem tud boldog lenni, amit írsz, abból lesz a társfüggőség. Aki egyedül van, az nem jelenti hogy magányos is, mint ahogy kapcsolatban is érezhet magányt az ember.
okt. 12. 15:37
 9/10 anonim ***** válasza:
46%
Nincs
okt. 13. 14:47
 10/10 anonim ***** válasza:

"Ha szükséged van párkapcsolatra ahhoz, hogy jól legyél, akkor érzelmileg még nem nőttél fel, így szenvedésre vagy ítélve."

Soltész Ian

okt. 16. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!