Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tennél ha az egyik gyereke...

Mit tennél ha az egyik gyereked a másik gyerekedet szexuálisan abuzálná?

Figyelt kérdés

Mi a helyzet ha az elkövető (korából adódóan) nem tudhatta, hogy mit csinál? (Pl.: szexuálisan abuzált gyerekeknél előfordulhat, hogy amit velük csináltak azt ők másik gyerekekkel csinálják, anélkül, hogy értenék a dolgot.)

Mi a helyzet, ha az egyik gyereked nem vér szerinti a másik pedig igen?

Változtat-e bármit a nemek megoszlása?

Mi a helyzet ha az áldozat "beleegyezett", de túl fiatal hogy ténylegesen bele tudjon egyezni?

okt. 1. 13:31
1 2
 11/17 gabor49 ***** válasza:
0%
semmit nem csinalnek ha mindketten akarjak az o dolguk
okt. 2. 09:51
 12/17 A kérdező kommentje:
#11 Szexuális abúzusról szól a kérdés, nem arról hogy két kamasz vagy felnőtt kölcsönös beleegyezéssel csinál dolgokat. (Ami egyébként lévén, hogy testvérekről szól a kérdés, továbbra is vérfertőzés és gusztustalan, de nyilván teljesen más kategória, nem erre irányult a kérdés.)
okt. 2. 09:58
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Pszichiáterhez vagy pszichológushoz vinném mindkettőt, ez nagyon súlyos dolog azért. Tanácsot is a szakembertől kérnék, hogy én mit tehetek.
okt. 4. 15:19
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

10. helyen szereplő kérdés a kérdezőtől:

Én a törvény oldalára állnék akkor is, ha a gyermekem törvénytelent tesz, mindezt abban az esetben, ha a törvény érthető és logikus. Mindezt a vádlott gyerekemnek is elmondanám, hogy az iránta való szeretetemen nem változtat, de a tetteinek következményei vannak, amelyeket el kell viselnie sajnos, hogy megtanulja, hogy mi az egészséges nemiség.

Szerintem, de írom mindezt úgy, hogy nincs gyerekem és szerencsére sosem voltam ilyen nehéz helyzetben.

okt. 5. 07:16
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha nem konkret esetrol van szo, biztos, hogy nem fogom onceluan vegiggondolni az osszes verziot, tekintve, hogy szakember se vagyok.

Tortenik ilyen, persze, de te csak ugy szeretned itt vegigvenni?

okt. 25. 14:25
 16/17 A kérdező kommentje:
#15 Limitálhatom egy esetre is, ha csak úgy szeretnél válaszolni: tinédzser vagy felnőtt elkövető (szóval olyan korú aki érti, hogy mit csinál), gyerek áldozat, mindkettő a gyereked. Ilyenkor mit tennél?
okt. 25. 15:28
 17/17 anonim ***** válasza:
Jogi és pszichológiai segítséget kérnék, miközben mindkét gyerekemmel nyíltan beszélnék külön-külön az ügyről, a nemiségről és az egészséges nemiségről folyamatosan biztosítva mindkettőt a feltétlen szeretetemről és a felelősségről, jogi felelősségről is!
okt. 26. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!