Apám nem volt hajlandó eladni a másik házát nekünk, mire volt jó ez az egész?
két bátyám van, én vagyok a legkisebb, a legidősebb már 17 éve elköltözött sose akart abba házba költözni, a középső havonta jár haza olyan magának való...
Én az éven házasodtam meg, otthon laktunk egy darabig, de láttuk mennünk kell, mert ez így nem egészséges...
anyám súlyos alkoholista és már nem bírtuk elviselni a viselkedését, így albérletbe költöztünk...
A pici nemrég született meg, életünk legjobb döntése volt az albérlet, Apámtól persze megkaptam, hogy le fogok gatyásodni... drága minden...
egy hajszálon múlt, hogy odaszóljak neki, hogy ha eladja a házát akkor már nem itt tartanánk, de ő inkább elterelte, hogy tesóimmal beszéljem meg...
közben vettünk házat amit felújítok szóval nem ez a probléma, csak a színjáték amit művel....
Faluban azt terjeszti, hogy senkinek nem elég jó a háza...és ott fog tönkre menni, 3x mondtam, hogy akkor mi legyen vele....
Az lenne a lényeg, hogy apádnak van egy háza, amit meg akartatok volna venni, de ő kijelentette, hogy nektek nem adja? Ha más vette volna meg, akkor xy-nak is meg kellett volna beszélni tesóiddal?? Vagy nektek kellett volna adnia?
A másik, amit nem értek, hogy ha anyád nem ilyen elviselhetetlen(ül alkoholista), akkor simán vállaltatok volna egy gyereket is a nyakukra?
Szerintem sajnos rosszul kommunikáltad le.
Az, hogy mit akar a házzal, az nem kérdés. Apa megvennénk a házadat ennyiért eladod mekünk? Az kérdés.
Mondjuk én apukád helyében erre azt mondtam volna, beszéljünk a tesóiddal is.
Ha milliókkal megdobsz, azt nekem le kell adóznom, ha nem veszek más ingatlant belőle. Nekem ingatlan nem kell, a pénzre nics szükségem, a ház a hármótok öröksége lenne. Ha a kétharmad árat átutalod a tesóidnak, ajándékozással a nevedre íratom. Ők pedig ennek fejében nyilatkoznak, hogy a házat későbbár nem tekintik a hagyatékom részének, akkor sem, ha holnap beadom a kulcsot.
Ha valami tényező nem stimmel rátok, akkor viszont ott lehet a bibi.
Nyilván nektek áron alul adta volna, mert mégiscsak a gyereke vagy - de anyagi szpontból pláne a mai világban ez nagyon nem éri meg.
Én sem adnám el rokonnak, mert akar a franc vergődni vele, meg hallgatni a hisztijét: mér nem adom oda óccsóbban, elvégre ő a rokonom. Oké és?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!