Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyűlölet ellen megoldás?

Öngyűlölet ellen megoldás?

Figyelt kérdés
Sajnos teljesen elvesztettem minden önértékelésem.Sokat csalódtam,mind a párkapcsolati,mind a baráti,mind a családi életben csak pofonokat kaptam,sohasem éreztem azt,hogy bárki is szeretne vagy egyáltalán emberszámba venne engem egy másik ember.Mára eljutottam oda,hogy egyáltalán nem érzem magam szerethetőnek.Nem szeretem a külsőmet sem,szégyenkezem folyamatosan,ha emberek előtt kell mutatkoznom,ha meztelenül látom magam,akkor is kb hányni tudnék.Sosem merek próbálkozni senkinél,aki tetszik,soha nem is volt párkapcsolatom.Nem merek barátkozni,elmenni egy állásinterjúra,munkahelyet váltani stb.Minden kommunikációt szinte kerülök is az emberekkel.Ha már valaki rámnéz,egyből azt gondolom mennyire undorodhat tőlem. Mit lehet ezzel kezdeni? 26/N

aug. 26. 23:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, hogy ezt gondolod magadról. Bátor dolog, hogy segítséget mersz kérni. Tudd, hogy nem vagy egyedül.

Fordulj pszihológushoz ezekkel az önértékelési problémákkal, ő tud segíteni.

aug. 26. 23:31
 2/4 anonim ***** válasza:
81%
Minél elöbb pszichológus.
aug. 27. 04:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Amit kívülről nem kapsz meg, azt neked kell magadnak megadnod. Tartsd szem előtt azt, hogy ha pozitív vagy magadhoz, akkor mások is könnyebben tudnak pozitívak lenni az irányodba.

A belső bántó kritikusod kellene lecserélni egy belső szerető barátra, aki az önbántó megjegyzések helyett kedvesen viszonyul hozzád, illetve aki által kedvesen tudsz viszonyulni magadhoz.

Ismerd fel, hogy a negatív önbántó gondolataid nem rólad szólnak, hanem ellened - és ne legyél a magad ellensége, mert az neked nem jó. Találd meg magadban a jóságot, az értéket, a szeretetet, amit aztán magadnak és másoknak is adni tudsz.

aug. 27. 09:45
 4/4 anonim ***** válasza:
aug. 28. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!