3an lakunk anyukámmal és apukámmal együtt, nincs tesóm. 18 éves vagyok. Kb. 12 éves korom óta sokat veszekszünk és nagyon belefáradtam már. Igen minden az én hibám. Tudom hogy szeretnek nagyon, de ők csak azt látják amit én teszek vagy nem teszek. De a miérteket sosem. Nagy terveim vannak, de egy-egy veszekedés után napokig pánikrohamom van. Nemtudok se enni se inni. Állandóan rossz gondolataim vannak.
Múltkor apámmal összevesztünk utána később a konynába elővettem egy kést és végighúztam a tenyeremen de hallottam hogy anyám hazaért. Nem tudom mi lett volna ha nem.
Nem szeretném ezt az életet tovább, szegények is vagyunk, utoljára 11 éves koromban voltunk nyaralni. Bár van mindenem/ mindenünk mégis a barátaim közül vagy akiket ismerek én vagyok a legszegényebb. Sokszor nem tudok menni velük sehova le kell mondanom a találkozót mert nincs pénzem.
18 éves vagy, keress munkát, gyűjtögess, és ha megvan a pénz albérletre, akkor költözz el. Mást nem tudsz csinálni, így lehet nyugodt életed. Felnőttkorú vagy, azt csinálsz, amit akarsz. Ha más nem segít meg, akkor segíts magadon.
júl. 19. 00:12
2/9 anonim válasza:
Költözz el mert láthatólag nincsenek rad jo hatással a szuleid. Keress munkat is, vannak bentlakos melok amik marha jo kiindulasi alapok ha mondjuk nincs indulo tökéd. Bar a kerdes fenn all h csak ök vagy mas is ki valt belöled hasonlot? Mert ha mas is akkor lenyegesen nehezebb lesz a szitu :(. Min vesztetek össze apaddal amin ugy kiakadtal? Merre laktok? Iskolaba jarsz meg? Szakma?
júl. 19. 00:25
3/9 anonim válasza:
Nagyon sokat számít min vesztetek őssze ! Mindenre így látatlanban nem tudok mit mondjak mert mindennek a hátterét leírni nagyon hosszú lenne. Ha szeretnéd beszélhetünk róla hátha segít valamiben. Az ilyen esetekenek meg van a maga phszihologiai hátere ha ezt sikerül kideríteni akkor akkor meg lehet találni rá a megoldást. Ha szeretnéd keress meg beszélhetünk róla.
júl. 19. 15:22
4/9 anonim válasza:
Mindenekelőtt keress segítséget, mert nagyon kockázatos, hogy így magadban őrlődsz, önkárosító gondolatokkal a fejedben.
A legjobb egy pszichológus szakember lenne, de ha olyat hirtelen nem találsz, akkor fordulj a háziorvosodhoz. Emellett ha van tapasztalt, jólelkű ismerősöd (tanár, rokon, edző, szomszéd, haverod apukája/anyukája stb.), akire felnézel, akkor próbáld meg kikérni a tanácsát, beszélgessetek.
júl. 19. 16:55
5/9 anonim válasza:
Nem tudom. Én vágyok a halál után, szeretnék megnyugvást, semmit nem szeretnék elérni az életembe, nincsenek céljaim és nem is szeretnék. Nem kértem hogy életet adjanak nekem, úgyhogy porrá lennék. De mégsem tehetem meg, mert a testvéreim, szuleim szeretnek, nagyszuleim, unokatesoím, és ők fontosabbak az én halálvágyamnál. Viszont így én vagyok szomorú, és szenvedek. Őket helyezem előtérbe magam helyett. 19L
júl. 20. 14:54
6/9 anonim válasza:
5# :( de mi okozza ezt a vagyat benned?
júl. 20. 15:30
7/9 A kérdező kommentje:
5. válaszoló
Én azt javaslom neked, hogy keress valami olyan dolgot (munka, hobbi), ahol fontosnak érzed magadat.
Mint a kérdésemben is mondtam, nekem is van egy célom, amit semmi miatt nem adnék fel. Azóta jobban vagyok, kibékéltünk a szüleimmel. Tisztábban látom a dolgokat.
júl. 20. 22:52
8/9 anonim válasza:
7# akkor ez hamar megoldodott :)
júl. 21. 12:03
9/9 anonim válasza:
18 évesen még előtted a jövő, tanulj inkább, hogy ki tudj lépni a szegénységből. Én is szegénységben nőttem fel, most sem vet fel. De sokat dolgoztam és tanulok is, amióta dolgozok sokkal jobbra fordultak a dolgaim. Tudtam utazni, ha csak pár napokat is és sok szép élményt szereztem már. Megéri kitartani, ha néha nehéz is, utána annál jobban fogod értékelni a jó dolgokat. Ez most közhelyesnek hangzik,de tényleg így van. Én olyan dolgoknak is tudok örülni, ami másnak természetes, pl ha van mit enni, inni,megvehetem amit megkívánok stb. Mert régen ezek sem voltak alap dolgok nekem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!