Miért gondolok arra, hogy az öngyilkosság a megoldás az életre? Mit kellene tegyek? F
Ha már semmi ilyen nem segít, meditációval próbálkoztál már? Kicsit magadba nézni, elengedni minden gondolatot, és csak "lenni"? Egyébként ha hiszel az ilyenekben, ha nem, én nem ajánlanám az öngyilkosságot. (Nem, nem vagyok vallásos.) én is sokat voltam depressziós, most sem a legjobb időszakom van, (édesapámat IV-es stádiumú rákkal kezelik) de muszáj menni menni és tovább csinálni. Olyan nincs, hogy valamely állapot permanens. Ahogy a rossz sem az.
https://www.youtube.com/watch?v=FTUVUY8DqF8
Kívánok minden jót Neked!
És miért akarod befejezni?
Hajléktalan vagy? Rákos vagy? Nyomorék vagy?
KOMOLYAN!
Írj le 5 okot, hogy szerinted, mi a gáz veled!
Az adott társadalom hangulata amiben vagy, az is befolyásolhat. A rossz lelkiállapot épp olyan ragályos mint az ásítás.
Engem a társadalomból való kivonulás szokott felvidítani. Ha rossz kedvem van városon, akkor kimegyek a falu széli és ma már üres szülői házba, ami szomszédmentes és valamikor munkahely nélkül is éltem az ottani főleg önellátó gazdaságban. Elég belépnem az utcaajtón és a legmélyebb depresszióból is a legvidámabb mulatós nótára gyújtási kedvem támad. Mert tudom hogy ott ma is megélnék a társadalomból kivonulva.
Vagy nyáron a határ és Bécs közti nemzeti parkban való biciklizéskor is lelki erővel való feltöltődést éreztem. Mert a természet nem ismeri azt az ember által alkotott hülyeséget hogy modern rabszolgaság. Ami még a fejlett Japán polgárainak lelkét is megnyomorítja. Valószínű téged is a modern rabszolgaságnak a társadalmat átalakító hatása tesz depresszióssá. Ahogy mindenkit a világon. Mert természetellenes életforma.
Például a japánoknál az erős munkahelyi megfelelési kényszer okoz depressziót és öngyilkosságokat is. Mert így élve nem szabadok, nem önmaguk urai, nem azt csinálják amihez kedvük van.
A Tüskevárból való 40 másodperces filmrészlet:
Olyan jó itt Matula bácsi
https://www.youtube.com/watch?v=IgIJuAGju3I
Ha megéheznek akkor fognak halat vagy sütnek vadréce tojást. Míg a modern rabszolgaságban a polgár parancsokat teljesít és követelményeknek tesz eleget (pl. számlákat fizet). Ráadásul a napfény hiánya sem növeli a jókedvet.
A trópusokon nézz körül új élettér után. Ott mosolygósak az emberek a napfény és a természetes élet lehetősége miatt. Például egyik magyar Szamoa szigetére költözött ahol télen-nyáron, éjjel-nappal kellemes 26 fok körül van. Már 10 éve láttam a videót róla, akkor két gyönyörű kislányával mutatták a tévében.
Ne az életed dobd el hanem azt ami depresszióssá tesz.
Én sejtem, hogy mi lehet az ok. Nincs senkivel szeretetkapcsolatod.
Szüleid?
Barát, barátnő nagyon kellene.
Az életnek értelme a célok és kapcsolatok által van.
Azt is el kellene hinned, hogy érdemes élni, mert várnak még rád nagyon is jó dolgok. Pl. a szerelem.
Háziállat? Amikor én mélyponton voltam, sokat segítettek a tengerimalacaim, van egy kis terápiás hatása a háziállatoknak.
Ne nézegess depressziós filmeket! Legalább tudatosan próbálj tenni azért, hogy jobb legyen a közérzeted, ne rosszabb.
Az öngyilkosságot nem lehet visszacsinálni. Ha sikerül, meghalsz és akkor nem tudod meggondolni magad. Legfőképpen ezért ne tedd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!