Nyugtatót (Rivotril, Xanax/Frontin) hogyan hagytatok el?
Kérdésem arra vonatkozik, hogy aki fokozatos csökkentéssel hagyta el, az mekkora kiinduló adagból mennyit és milyen gyakran vett el csökkentésekkor? Mennyire voltak erősek a megvonási tünetek?
Drogokat 53 napja hagytam el, akkor nagyobb gyógyszer csökkentésem is volt.
Most a megmaradt 1,5 mg Xanaxom hagynám el. 0,125 mg-os lépésekben haladok. Pár naponta veszek el. 1 mg-ig vittem le.
Nem tudom, hogy csak csökkentsem vagy érdemes-e teljesen elhagyni. A napközbeni adagok zavartak, álmosság miatt. Az esti nem.
Bipolra Ketileptet és Lamolepet továbbra is szedni fogom.
Orvosom által javasolt irányelv az, hogy ha 5 napon belül nem jelentkezik megvonási tünet, akkor csökkentsek újra. Ha jelentkezik, akkor várjam meg míg elmúlik.
Nem vagyok benne biztos, hogy a vége lesz nehezebb, mert a nemrégiben elhagyott drogok megvonási tünete talán még teljesen le sem csengett mikir már a Frontint csökkentgettem. Lehet minél több idő telik el a drogok elhagyása után (ráadásul drogok elhagyáskor 2-3 mg Rivotrilról álltam át hirtelen 1,5 mg Xanaxra és drogok elhagyástól számított kb 2 hét alatt vittem
le fokozatosan 600 mg Ketileptet 150 mg-ra), annál könnyebb lesz.
Csakis kórházban,szoros és erõs felügyelet mellett lehet abbahagyni és vannak leszokást segítõ gyógyszerek és a csoportos terápiák is segítenek mert hasonló mentális betegek vannak ott.
Én már sokszor voltam kórházban frontin elvétel miatt.
Ha szeretnél,bátran írj üzenetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!