Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bipolárissal volt egy ideig...

Bipolárissal volt egy ideig párkapcsolatom, emiatt kerültem padlóra?

Figyelt kérdés
Kb 2-3 hónapig teljesen kiegyensúlyozott volt a kapcsolatunk. Aztán hirtelen, számomra minden ok nélkül, elkezdett fura lenni. Az ő éppen aktuális kedve, hangulata szerint viszonyult hozzám, és a kapcsolathoz. Alig akart kommunikálni velem, majd belekötött olyan dolgokba, amik sosem zavarták, hetekre eltűnt, letiltott mindenhonnan, majd mikor visszajött, tele volt arroganciával, lekezeléssel, és olyanokat mondott, amikben nulla logikát, nulla összefüggést találtam, szintiszta egoizmust, nulla empátiát mutatott, és mindenre képesnek érezte magát. Dühös volt, és mintha az alattvalója, egy semmit nem érő valaki volnék. A gondolkodása tipikus fekete-fehér lett. Engem az ellenségének tekintett, annyira, hogy minden ami jó volt, azt teljesen elfelejtette, kb kiesett az agyából. Én ilyennel sosem találkoztam. Mintha embert öltem volna, úgy viszonyult hozzám, és végleg letiltott mindenhonnét. Nekem esélyem sem volt arra, hogy elmondjam mit gondolok. Ennek kb egy-másfél hónapja, és nem tudok túljutni azon, hogy mintha 2 teljesen ellentétes emberrel lettem volna, annyira összezavaró volt az egész. Akik voltak bipolárissal kapcsolatban, ők is hasonlóan élték meg a kapcsolat végét, és az utána jövő részt, mint én?
aug. 6. 10:16
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet felrediagnosztizalva az illeto? Mert ez tipikus borderlineos viselkedes, es a ket diagnozist neha keverik a szakik is. En borderessel voltam, ugyanez szo szerint.
aug. 6. 10:21
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Ja mondjuk nala hullamzott, egyszer imad, egyszer gyulol, eleg gyorsan valtakozva - es ezt nem lehet se kovetni, se ep esszel kibirni.
aug. 6. 10:22
 3/31 A kérdező kommentje:

Nem tudom félre lett-e diagnosztizálva vagy sem, csak azt tudom, hogy engem úgy padlóra tett, hogy másfél hónapja nem tudok kijönni ebből. Előtte is voltak szakítások az életemben, egyik sem viselt meg ennyire mint ez.

Az aktuális hangulatához, kedvéhez kellett alkalmazkodnom, és olyanokat mondott hogy én bántom őt, én nem a kapcsolatot nézem hanem csak saját magam, utáljam, gyűlöljem, és egyéb agymenések. Azt elfeledtem hogy mindenben támadást látott egy idő után. Volt részéről önsajnálat, érzelmi zsarolás, rá akart venni dolgokra amiket nem akartam. Gyanakvó lett velem szemben. Hiába védekeztem, normálisan tiszteletteljesen, hiába érveltem normálisan, semmi! Mintha embert öltem volna. Önkényesen elhallgattatott azzal, hogy letiltott mindenhonnan. Iszonyatosan megviselt engem ez az egész.

aug. 6. 10:36
 4/31 A kérdező kommentje:
Volt hogy egy kérdédemre 4-5 teljesen ellentmondásos választ adott. Olyan szinten összezavart ezzel is, hogy lefagyott az agyam, nem értettem melyik válasz az igaz? Volt hogy egy kérdésemre annyira bizarr választ kaptam, hogy azt gondoltam: teljesen elmentek neki otthonról.
aug. 6. 10:43
 5/31 anonim ***** válasza:
Ilyen betegekkel nagyon nehez kialakitani teljes szereto szep párkapcsolatot. Ha nem tiltott volna le,es meg mindig együtt lennetek, akkor is nagyon nehez lenne. Egyik problema a masik után jonne folyamatosan es felemesztené az egész lelked. Orulj neki hogy mar nem vagytok együtt. Nekik mashogy mukodik az agyuk. Ne emészd magad. Ezt eljatsza legkozelebb is mással. Még ha kezelve is lenne,soha nem tudhatod mikor fordul at es jon az ujjabb balné. Egy egeszseges embert ez tonkreteszi. Orulj hogy ilyen hamar rajottel es probald élni az életed. Szedd össze magad szépen lassan, szoritok
aug. 6. 10:45
 6/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Néha azon gomdolkodtam, hogy inkább a skizofréniát súrolja. A logikátlan irreális gondolatmenete miatt. A legbizarabb válasz, amit valaha kaptam, az tőle jött: (egyszerű, eldöntendő kérdést tettem fel neki) ha valaki azzal vádol, hogy gyerekeket eszek reggelire, akkor hogyan bizonyítsam, hogy nem eszek gyerekeket reggelire, mert a bélyeg úgyis rajtam marad.

Ezt válaszolta. Olyan szinten bizarr volt ez nekem, és mégbizarabb, hogy neki mintha természetes lett volna ez a válasz. Komolyan gondolkodóba este ekkor, hogy nem-e skizofrén?

aug. 6. 10:51
 7/31 A kérdező kommentje:
És hogy fokozzam: magas beosztásban dolgozik! Az egész helyzet annyira szembe ment az ésszerűséggel, hogy valóban azon gondolkodtam: velem van a baj, én kettyósodtam meg?
aug. 6. 10:53
 8/31 anonim ***** válasza:

Ket idezetet kuldenek neked.

"Ne sirj, hogy vege lett,inkabb orulj, hogy nem doglottel bele"

es

"Egy ponton tul nem szabad a mierteket keresned, hagynod kell az egeszet"

Probald ne ragni magad a multon, hanem megtalalni magad ujra. Velem ugyanez volt, a diagnozis amugy tokmindegy is.

aug. 6. 13:08
 9/31 A kérdező kommentje:
Azért az nagyon nem mindegy nekem, hogy majd x év mulva ha visszagondolok erre, azt sem fogom tudni elmondani hogy mi történt. Tehát hogyan illesszem be ezt az élettörténetembe?
aug. 6. 13:31
 10/31 anonim ***** válasza:
Terapiaval.
aug. 6. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!