Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A gazdagok vagy a szegényebbek...

A gazdagok vagy a szegényebbek közt gyakoribb az öngyilkosság?

Figyelt kérdés
És milyen arányban?

aug. 5. 21:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

Nem attól függ az öngyilkosság, hogy gazdag vagy szegény. Embertől függ.

Szegény ember is meg tudja becsülni a semmit is szinte, es a gazdnagnak sem biztos hogy eleg minden a földön (és forditva).

Szegény nyilván nem biztos, hogy tud segítséget kérni, de a gazdag sem biztos, hogy szeretne.

Konkrét statisztika nincs. És remélem, csak kíváncsiságbol tetted fel a kerdest. :)

aug. 5. 22:42
 2/12 A kérdező kommentje:
Kívácsiságból.Vagyis volt valaki akinek sikerült és nem tudom, hogy szegényből gazdag lett ennek mennyi köze volt hozzá.
aug. 5. 23:21
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem igazából egyenlő. Nem feltétlenül az anyagi helyzet miatt lesz valaki öngyilkos.
aug. 6. 00:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A szegények.

Anyagi kilátástalanság, munkakényszer, stressz.

A gazdagok között csak az jut idáig, aki nem tud mit kezdeni a szabadsággal.

Egy mentálisan beteg gazdag élhet munka nélkül, egy szegény meg ki van téve a, szorongásnak.

aug. 7. 00:37
 5/12 A kérdező kommentje:
A harmadik válaszadótól kérdezem ezt csak gondolja vagy tudja biztosan? Ha tudja én feltételezem olyan helyen dolgozik ami ezzel a dologgal összefügg.
aug. 7. 11:48
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvánvaló, hogy a szegények között van több öngyilkos.

A szegénység egy nagyon-nagyon rossz dolog. Szegényen függ az ember másoktól, (ha egyáltalán van kitől, és kerül az utcára) nem biztos, hogy el tud elvégezni egy iskolát, mert ahhoz is pénz kell. Ha beteg az ember, nem tud költeni egészségügyre sem. A szórakozási, párkeresési lehetőségek is koráltozottak, ha egyáltalán vannak. Arról nem is beszélve, hogy a megélhetés gondjai miatt az ember állandó stresszforrásnak van kitéve, amiért idősebb korban súlyos árat kell majd fizetni.

Szegény vagyok és én is öngyilkossági gondolatokkal küzdök, ha nem hinnék abban, hogy egyszer jobbra fordulhat az életem, már rég meggyilkoltam volna magam.

Igaza van a #4-esnek. A gazdagok közül csak az lesz öngyilkos, aki nem tud mit kezdeni a nagy szabadsággal.

aug. 12. 15:27
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Még valami: szegényen kénytelen az ember elvállalni olyan munkát is, amit utál. Na, ez megintcsak stressz forrás. Én pl. kifejezetten veszélyes helyen dolgozom, minimálbér alatti fizetésért...

A szegénység borzasztó!

#6 voltam

aug. 12. 15:29
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Párkeresési problémák,lakhatási gondok,teljes kilátástalanság,jövökép,családalapítás kilőve,szórakozás szinte semmi,kiközösítés sokszor,ha nem tudok dolgozni miből fizetem a számlákat? Soroljam még... depressziós,pánikbeteg,szociális fóbiával kinlódok. Takarítóként dolgozok. 28 f. Én is mindennap kattogok vajon mikor szakad a cérna és befejezem ezt a sza.rt. család meg többet ártott mint gondoldolhattam volna tönkre vágtak lelkileg mindenhogy. Na az élet szép csak nem nekem.
aug. 12. 18:42
 9/12 anonim ***** válasza:
Én is jobban járok ha bedaráltatom magam egy vonattal azt ba..za meg az ég az egészet.
aug. 12. 18:43
 10/12 anonim ***** válasza:
53%

9

Légyszíves ne tenyég semmi ilyet. Az öngyilkosság végleges megoldás, átmeneti problémákra. Ha bármikor úgy érzed nem bírod nyugodtan írj rám, vagy hívd a 116-123-at!!!

Nem vagy egyedül! :)

aug. 12. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!