Mikor múlik el a gyász?
Már 3 hónapja, hogy meghalt a kiskutyám, 17 éves volt, és azóta is iszonyatosan vacakul érzem magam. Vannak napok, mikor jobb, máskor összeszorul a mellkasom, csak az jár a fejemben, hogy újra látni akarom, ilyenkor étvágyam sincs, valamikor még öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok is megfordulnak a fejemben.
Normális, hogy ennyi idő után sem nagyon javul a helyzet? Mikor lesz jobb?
Családdal rossz a viszony, barátok nincsenek, gondolom ez sem javít a helyzeten..
(“ csak egy kutya volt “ gondolkodású emberek kérem ignorálják ezt a kérdést és válaszoljanak másnak, köszönöm)
Részvétem!
Tudom, hogy egyedi és negismételhetetlen, de nem gondoltál új kutyára?
Egyébként meg az idő tud segíteni. Sajnos sok idő lehet, de ne add fel. Próbálj valami kellemes elfoglaltságot találni, ami kikapcsol. A társaság jót tenne, megpróbálhatnál új barátokat keresni. Nem tudom, hogy gyászcsoportban részt vehetnél-e, vagy csak olyanok mehetnek, akik emberi hozzátartozót vesztettek el. Akár szakember segítségére is szükség lehet.
Nekem több, mint egy éve halt meg a cicám. Ő már a harmadik volt, de a korábbiaknál sokkal jobban megviselt az elvesztése. Azóta rossz érzésem van a macskákkal kapcsolatban, ezért újat sem szeretnék már.
Azért tart ennyi ideig és azért nem tudod feldolgozni könnyen, mert
1. érzékenyebb, labilisabb vagy lelkileg és/vagy
2. eleve csak a kutyusodra számíthattál, ő volt az egyetlen társaság, ami kötelék megszűnt létezni...
A gyász sosem fog csökkenni, mi növünk nagyobbra. A kutyus egy nagyon jó helyen van már. :)
Részvétem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!