Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mikor múlik el a gyász?

Mikor múlik el a gyász?

Figyelt kérdés

Már 3 hónapja, hogy meghalt a kiskutyám, 17 éves volt, és azóta is iszonyatosan vacakul érzem magam. Vannak napok, mikor jobb, máskor összeszorul a mellkasom, csak az jár a fejemben, hogy újra látni akarom, ilyenkor étvágyam sincs, valamikor még öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok is megfordulnak a fejemben.

Normális, hogy ennyi idő után sem nagyon javul a helyzet? Mikor lesz jobb?

Családdal rossz a viszony, barátok nincsenek, gondolom ez sem javít a helyzeten..

(“ csak egy kutya volt “ gondolkodású emberek kérem ignorálják ezt a kérdést és válaszoljanak másnak, köszönöm)

aug. 4. 19:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy idő múlva el fog múlni a gyász. Ismerek egy embert aki 1 éven keresztül gyászolta a kutyáját. Embertől függ hogy mikor múlik el.
aug. 4. 19:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem!

Tudom, hogy egyedi és negismételhetetlen, de nem gondoltál új kutyára?

Egyébként meg az idő tud segíteni. Sajnos sok idő lehet, de ne add fel. Próbálj valami kellemes elfoglaltságot találni, ami kikapcsol. A társaság jót tenne, megpróbálhatnál új barátokat keresni. Nem tudom, hogy gyászcsoportban részt vehetnél-e, vagy csak olyanok mehetnek, akik emberi hozzátartozót vesztettek el. Akár szakember segítségére is szükség lehet.

Nekem több, mint egy éve halt meg a cicám. Ő már a harmadik volt, de a korábbiaknál sokkal jobban megviselt az elvesztése. Azóta rossz érzésem van a macskákkal kapcsolatban, ezért újat sem szeretnék már.

aug. 4. 19:14
 3/5 anonim ***** válasza:
82%

Azért tart ennyi ideig és azért nem tudod feldolgozni könnyen, mert

1. érzékenyebb, labilisabb vagy lelkileg és/vagy

2. eleve csak a kutyusodra számíthattál, ő volt az egyetlen társaság, ami kötelék megszűnt létezni...

aug. 4. 19:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Talán elmúlni sohasem inkább megszokod, beletörődsz.
aug. 4. 22:16
 5/5 anonim ***** válasza:
74%

A gyász sosem fog csökkenni, mi növünk nagyobbra. A kutyus egy nagyon jó helyen van már. :)

Részvétem.

aug. 13. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!