Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megéri emiatt rendes,normális...

Megéri emiatt rendes,normális pszichológust keresnem?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy 2 éve tudom már,hogy meleg vagyok.

Ez alatt a 2 év alatt sok mindenre próbáltam menni és kideríteni magamról mindent és tesztelni magam,de csak arra lyukadtam ki,hogy úgy mint egy párkapcsolatban csak fiúval tudnék élni és a további együttélési dolgokat is csak fiúval tudnám le élni a lányokkal csak haverkodni tudnék vagy szoros barátságot kötni még,

De mindig van valami ami az önbizalmamat ledötni meg meg akadok és úgy érzem hogy ez nem normális és nem nekem találták ki azt hogy önmagam legyek.

Pedig nem is egyszer álmodok szexuális jellegűt egy fiúval akit egyébként ismerek mert egy nagyon régi barátom.

Egy ingyenes pszichológus úgymond tehát a suli pszichológus azt mondta hogy csak bebeszélem magamnak és hogy ez nálam tinikorban lévő zavar.

Nekem meg már rámegy lassan az mentális egészségem azt mondják,mert van 1 meleg férfi akivel jó haverok vagyunk,bár sajnos alig van ideje és nem is beszélünk már több hete normálisan na ez nem lényeges és látja rajtam hogy tönkreteszem magam szép lassan.

Aki esetleg beszélgetne én azt nagyon szívesen fogadnám.

Aki el is olvassa ezt a regényt annak megköszönöm.

2024. máj. 26. 09:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
na meg, miért nem hiszel az iskola pszichológusnak? Az úgy nem terápia ha csak a saját véleményed akarod igazolni.....
2024. jún. 7. 23:32
 22/27 anonim ***** válasza:
62%
"Rábeszélik, hogy meleg legyen". Uramatyám, miféle országba születtem, ahol ilyen szellemi színvonal van? Téged rá lehetne beszélni, te másfélpöttyös? Vagy te vagy a kivétel?
2024. jún. 7. 23:36
 23/27 anonim ***** válasza:
22-es Olvasol te híreket? A pszichológusok gyakorlatilag "noramlitásnak" kezelik a homoszexualitást. Közben anno volt egy pszicholgus aki azt mondta hogy ez esélyesen kezelhető, lejáraták és meghurcolták.
2024. jún. 7. 23:39
 24/27 anonim ***** válasza:
Hát, jól kapaszkodj meg, 23-as, esetleg vegyél be egy nyugtatót is, mielőtt továbbolvasod: bizony, ez a nagy helyzet, hogy nem lehet esélyesen kezelni. Azok az erőszakkal átnevelni próbáltak bizony lelkileg megnyomorodtak tőle, de istennuccse, mégse lettek heterók! Ha lehetne változtatni rajta, akkor nem lenne az emberek 4-8%-a homoszexuális, mert bizony, ők se élvezik ám a kirekesztett helyzetüket. És bizony, normalitás, mivel a természetben, állat- és embervilágban ilyen előfordulási aránnyal létezik. És ezzel felborul a te és hasonszőrű társaid rózsaszín világképe, hogy ó borzalom, ilyen szörnyűséggel kell együtt élnünk!
2024. jún. 7. 23:57
 25/27 anonim ***** válasza:
32%

Jól kapaszkodj meg 24-es. Szerinted egy egészséges kifejlődött nemi identitású ember a saját neméhez vonzódik?

Még is egyre több ember lesz heterobol meleg sőt olyan is van hogy fordítva. Nahát vajon miért van ez ? Csak nem lehet manipulálni az érzelmek által az emberi nemi identitást és vonzódást ?

2024. jún. 8. 20:30
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Igen, másfélpöttyös: a homoszexuális ember tökéletesen egészséges. Tud szerelmes lenni, és képes szexuális életet élni. Gyerek nem lesz belőle, de az úgyis bőven van másnak. Tebelőled lehetne homoszexuálisat csinálni? Nem. Na ők pont ugyanígy vannak ezzel, csak fordítva. A nemi orientációt nem lehet megváltoztatni. Nincs olyan, se egyik, se másik irányba, legfeljebb van, akinek mindkettő megfelel. Mellesleg homo irányba baromian nem is lenne jó üzlet, lévén hogy nekik sokkal rosszabb! Ki a fene választaná egy (mint például általad is) lebecsült csökevénynek tartott kisebbséghez való tartozást önként, ahol még a választék is sokkal kisebb?
2024. jún. 8. 20:51
 27/27 Psycho ***** válasza:
59%

Kedves #23/25!

Vegyük az általad legjobban utált kaját. Képzeljük azt, hogy az mondjuk a tökfőzelék.

Holnaptól légyszíves szeresd meg a tökfőzeléket!

Azt hiszem, joggal mondanád, hogy ez egy eszeveszett baromság, mert ez nem így működik.

Hiába folyna a csapból is, hogy a tökfőzelék milyen menő, attól belőled még egy averzív ingert váltana ki.

A nemi orientáció semmiben sem másabb. Lehet, hogy az agyhalottaknak készített médiában ez a slágertéma, de maradjunk annyiban, hogy a riogatásnak és gyűlöletkampánynak egészen más célja van...

---

Igen, a homoszexualitás (vagy biszexualitás) NEM mentális betegség. Nem véletlenül került ki évtizedekkel ezelőtt az Amerikai Pszichiátriai Társaság (APA) által kiadott (és minden rendes szakember által diagnosztikai kézikönyvként használt) DSM-ből, de még a BNO-ból is (ami pedig a WHO, Egészségügyi Világszervezet hasonló kézikönyve).

Ahogy #26 jól írja. Ez olyan mint mondjuk a bőrszín. Egy olyan valami, amivel semmi gond nincs, teljesen egészséges dolog. Az más kérdés, hogy régen mit gondoltak róla. És sajnos mindkettőről van egy rakás tévhit és előítélet...

2024. jún. 9. 15:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!