Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megéri emiatt rendes,normális...

Megéri emiatt rendes,normális pszichológust keresnem?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy 2 éve tudom már,hogy meleg vagyok.

Ez alatt a 2 év alatt sok mindenre próbáltam menni és kideríteni magamról mindent és tesztelni magam,de csak arra lyukadtam ki,hogy úgy mint egy párkapcsolatban csak fiúval tudnék élni és a további együttélési dolgokat is csak fiúval tudnám le élni a lányokkal csak haverkodni tudnék vagy szoros barátságot kötni még,

De mindig van valami ami az önbizalmamat ledötni meg meg akadok és úgy érzem hogy ez nem normális és nem nekem találták ki azt hogy önmagam legyek.

Pedig nem is egyszer álmodok szexuális jellegűt egy fiúval akit egyébként ismerek mert egy nagyon régi barátom.

Egy ingyenes pszichológus úgymond tehát a suli pszichológus azt mondta hogy csak bebeszélem magamnak és hogy ez nálam tinikorban lévő zavar.

Nekem meg már rámegy lassan az mentális egészségem azt mondják,mert van 1 meleg férfi akivel jó haverok vagyunk,bár sajnos alig van ideje és nem is beszélünk már több hete normálisan na ez nem lényeges és látja rajtam hogy tönkreteszem magam szép lassan.

Aki esetleg beszélgetne én azt nagyon szívesen fogadnám.

Aki el is olvassa ezt a regényt annak megköszönöm.

2024. máj. 26. 09:04
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
13%
De minek kell a pszichológus? Hogy elmondja hogy meleg vagy e vagy sem?
2024. máj. 26. 09:41
 2/27 anonim ***** válasza:
96%

Persze, hogy érdemes, nem azért, hogy megmondja, hogy meleg-e, első, hanem hogy letisztázzák a kérdezőben lévő zavart. Olyan pszichológust keress, aki LMBT affirmatív, magyarul elfogadó. A facebookon van pszichológuskereső csoport, oda be lehet írni akár névtelenül is a problémát röviden (ez messze nem volt regény), és jelentkeznek rá ajánlatok.

(Az iskolapszichológus is rendes, normális pszichológus, csak más a szakterülete, és jelen esetben szerintem nem is volt igaza.)

2024. máj. 26. 10:05
 3/27 Psycho ***** válasza:
97%

Na, kezdjük azzal, hogy az az iskola"pszichológus" egy igazi kókler, vagy búcsúban lőtte a papírját, vagy azért mert el iskolapszichomókusnak, mert sehova máshova nem vették fel a kettesalá átlagú diplomájával, mert a szaktudása erőteljesen a takarítőnéniéhez tendál... Valódi szakember ilyen választ NEM ad.

A pszichológushoz járásnak nincsenek feltételei. Nincs olyan, hogy ezzel még lehet menni, azzal már nem lehet, amazzal nem érdemes, stb.

Ha úgy érzed, hogy szükség van rá, akkor menjél!

Teljesen érthető, hogy kavalkád van a fejedben, önmagunk megtalálása sosem egyszerű. Olyan helyzetben, amit pedig körbeírtál (köszönjük az őszinteséget btw!) pedig pláne nehéz.

Ha a "kis hang" a fejedben azt kiáltja, hogy segítségre van szükséged, mert rámegy a mentális egészséged, akkor nem is lehet kérdés, hogy jól jönne egy VALÓDI szakember. Azt az iskolai barmot meg felejtsd el, többet árt, mint használ.

2024. máj. 26. 10:21
 4/27 Psycho ***** válasza:
100%
(Egyébként, ha komolyan gondolod ezt az egészet, és kérdésed van a témában, nyugodtan írj privát üzenetet!)
2024. máj. 26. 10:23
 5/27 anonim ***** válasza:
23%

Honnan gondolod hogy nem volt igaza? Szinte semmit nem tudunk a kérdezőről de a pszichológus biztos megvizsgálta

Ez egy teljesen legit diagnózis lehet, ennyi idősen én is volt mikor azt hittem hogy meleg vagyok aztán kiderült hogy egyáltalán nem vagyok az

2024. máj. 26. 10:23
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért "meg nem vizsgálta", komoly tesztek végzése klinikus feladat. Ezek szerint van rá példa, mint te, hogy azt hitte, nem tudom, hogy ez neked miben jelent meg, de mégis sokkal valószínűbbnek tartom, hogy tényleg az, erőteljesen foglalkoztatja, meg ott van az álom is, de a kliens félelmeit így lesöpörni, hogy á, te kis kamasz, azt csak úgy bebeszéled, nem is úgy van, szakmai hiba. Sokkal alaposabban körbe kell járni a kérdést, és fenntartani a jelentkező problémája jogosságának az elismerését. Mellesleg a nemi orientáció egy nagyon széles spektrum, és azon belül bárhol lehet a kérdező, mint ahogy mások is.
2024. máj. 26. 10:41
 7/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy ilyen sokan válaszoltatok.

a hármas és a négyesnek üzenném hogy szerintem fogok írni nem sokkal később.

ötös!

Írhatok privátot neked is ?

Az érdekelne hogy hogyan és miért hitted azt hogy meleg vagy és hogy derült ki ,hogy nem vagy az.

Még lehet hogy minimális biszex van csak bennem és a hormonok csinálják ezt tényleg és ha találkozom egyszer azzal a lánnyal akivel egyhullámhosszon lehetek akkor minden megváltozik...

2024. máj. 26. 10:42
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Az 5-ös inkább nyilvánosan írja ki, mert engem is érdekel, meg szerintem a válaszolótársat is.
2024. máj. 26. 10:44
 9/27 A kérdező kommentje:
Legyen úgy:)
2024. máj. 26. 10:46
 10/27 Psycho ***** válasza:
100%

"Honnan gondolod hogy nem volt igaza? Szinte semmit nem tudunk a kérdezőről de a pszichológus biztos megvizsgálta"

Mert legit pszichológus nem tolja bele a kliens arcába azt a szöveget, hogy "csak bebeszéled magadnak, és ez egy normális tini zavar".

Valóban igaz, hogy kamaszkorban a kialakulatlan identitás és szexuális fejlődés sajátosságai miatt az ilyen típusú határok lazábbak, de ez általában lightosabb dolgokban merül ki. Nem szeretném ezt részletezni, mert lehet, hogy egyeseket érzékenyen érint.

Arról meg nem is beszélve, hogy attól még, hogy "tini zavar" (normatív krízis), igenis foglalkozni kell vele, ha az illető segítséget kér.

---

Viszont amiről kérdező ír, az eléggé úgy jön le, hogy nemcsak egyszerűen bebeszéli magának. Az, hogy ennyire erre fixálódtak a gondolatai, ekörül forog a fantáziája, álmai, az, hogy a lányok nem váltanak ki belőle szexuális/intim természetű vágyat, azért bőven túlmutatnak a kamaszkor lazább határain.

Viszont kétségtelenül egyszerűbb az egészet elhessegetni azzal, hogy "áhh, ez csak bebeszélés!" Így nem kell vele foglalkoznia a "szakembernek".

Azt pedig észre sem veszi a kedves illető, hogy milyen hatást vált ki a nemtörődömsége kérdezőből, akinek emiatt csak tovább mélyülnek a saját magával kapcsolatos kételyei.

Kérdező, remélem nem gond, hogy ezeket így leírtam "a közösbe".

2024. máj. 26. 11:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!