Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ebben a helyzetben?

Mit tegyek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Szóval van egy betegségem - vagyis nem tudják, mi a bajom, mert minden teszt konkrét betegségekre eddig negatív, csak a tüneteket igazolták, hogy valós az, amit érdek - kihat az életemre. A problémámat az orvosok évekig pszichésnek gondolták, az idei évig, amikor elkezdtek igazolódni a dolgok, mert határozottabban állítottam az igazam. (A betegségről nem szeretnék beszélni.). A problémám az, hogy nyílván emiatt nem érzem jól magam, csalódtam az egészségügyben, az orvosokban stb. Megvisel, mert emiatt a munkám is kétséges, magánéletem pedig kevés volt az utóbbi években a tüneteim miatt. A helyzetemet viszont a családom nehezen viseli. Konkrétan az anyám, aki azóta mióta vehemensebb lettem, és igazam lett, hogy nem beképzelem, lelkileg 0 lett. Én évek alatt már megszoktam a szar állapotom, de vannak periódusok, amikor mentálisan jobban megvisel. Szeretnék panaszkodni, kimondani, hogy szar napom volt, hogy szarul érzem magam. De nem lehet, mert azóta mióta keresik a bajom, ő sík ideg. Nem alszik, nyugtatón él, és csak azt várja mikor mondom már, hogy jobban vagyok, amit nem tudok mondani, mert ez nem igaz. (Vagyis, kénytelen vagyok mondani, mert egyszerűen nem bírom nézni, ahogy jelenben van.) A házi orvosom is mondta, hogy szarul van, és elmondta, hogy miattam, amit nem érzek fairnek, hogy ezt így a pofámba nyomják, mert nem tehetek az állapotomról. Az egészségügy tehet, hogy évekig hülyének néztek. De úgy érzem már nem tudom magam megjátszani, nem tudok az állapotomhoz jó képet vágni. De úgy érzem mindenki ezt közvetíti felém, meg, hogy mondjam már azt, hogy javulok. (De feltenném a kérdést, hogy?! Amikor azt se tudják még mi a baj?!). Én értem, hogy mentálisan egy szülőt ez megvisel, de úgy érzem, hogy jelen állapotomban is tőlem várják a megoldást.

Elnézést a katyvaszért, csak frsztráló, hogy miattam szenved, és úgy érzem most stabilitásra lenne szükségem, és nem arra, hogy megjátszam magam.

ma 12:08
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Akkor tulajdonképp mi is az, ami szerinted a mostani gondjaidhoz vezetett?
ma 12:11
 2/18 A kérdező kommentje:

Nem értem a kérdésed. Ez a helyzet, hogy évekig hülyének néztek, jártam orvostól orvosig, és ahelyett, hogy végighallgattak volna azt mondták pszichés. Én ezt évekig elfogadtam, csak aztán a tüneteim erősödtek, és kb, magamnak kellett a tünetek alapján utalgatnom az orvosoknak arra, milyen vizsgálatok kellenének, amikkel igazolták a problémákat. A bajom okozóját viszont nem tudják még. Ez kihat a magánéletemre, munkámra stb. Kb vitatkoznom kellett anyámékkal is, hogy bajom van.

Nyilván elfogadom, hogy ez nekik is nehéz mentálisan, de miért nekem kell még bennük is tartanom a lelket? Miért várja el a házi orvos vagy bárki azt, hogy mondjam azt, hogy jól vagyok? Amikor nem. Úgy érzem érzelmileg próbálnak zsarolni, hogy anyum jobban legyen mentálisan, hogy mondjam azt, hogy jól vagyok/jobban vagyok. De ez nem igaz. Ezért vékonyjégen járkálok már napok óta, hogy ne érezzék magukat rosszul tőlem, amikor úgy érzem, hogy stabilitásra lenne szükségem.

ma 12:20
 3/18 A kérdező kommentje:
És mindenki néz rám bociszemekkel, hogy mondjak már valami pozitívat. Én meg csak annyit tudok, hogy semmi nem változik. Engedjék el, szokjanak hozzá. Arra lenne szükségem, hogyha jön egy rosszabb szakasz, hogy ne nekem kelljen erősnek lennem, és mentálisan másokat támogatni.
ma 12:23
 4/18 anonim ***** válasza:

Az orvos mégis hogy értesül anyád gondjairól? Ő téged kezel. Vagy mindenkinek össze vissza panaszkodsz? Senki nem várja tőled, hogy te tartsd bennük a lelket. De te is fogadd el, hogy ő is lehet ugyan annyira rosszul, mint te.

Persze, véletlenül se írd le, mi a bajod...

Amúgy meg nem muszáj velük élni felnőttként, de ha egymásra vagytok utalva, akkor legyetek tekintettel is egymásra. Mindkét oldalról. Beszéld meg velük.

ma 12:23
 5/18 anonim ***** válasza:

Vajon mik a tünetek konkrétan?

Lehet, pedig épp annak az eredője lenne a lényeges...

Azt miért gondolod, hogy a pszichés gond kizárható?

ma 12:25
 6/18 anonim ***** válasza:

Mondd már meg, hogy mi bajod van, mert nem győztél meg minket (legalábbis engem), hogy nem pszichés, ez az "elkezdtek igazolódni a dolgok" nem túl meggyőző.

Anyukádnak nem kell panaszkodnod, ha nem bírja, és költözz külön.

ma 12:28
 7/18 A kérdező kommentje:

Ugyanaz a házi orvosom nekem és a szüleimnek.

Nem szeretném a tüneteimet leírni, nem akarom, hogy bárki felismerjen.

Azért gondolom, mert a pszichiáter is igazolta, kimondta, leírta a leletemre, hogy a mentális állapotom rendben van. Az a csoda, hogy nem vagyok az állapotom miatt jobban kikészülve.

ma 12:30
 8/18 A kérdező kommentje:
Nem tudok külön költözni az állapotom miatt, mert kihat a minden pillanatra az életemben.
ma 12:31
 9/18 A kérdező kommentje:
Igyekszem nem panaszkodni ezek után, de nyílván látszik rajtam.
ma 12:33
 10/18 anonim ***** válasza:

Foglaljuk össze:

tehát segítséget kérsz, mit tegyél, de azt nem írod le, mik azok a tüneti érzetek, amiket észlelsz. A dokik elgondolását ignorálod, miszerint volt valaki, aki az ellenkezőjét mondta.

Őszintén: nincsenek jó esélyeid

ma 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!