Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ebben a helyzetben?

Mit tegyek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Szóval van egy betegségem - vagyis nem tudják, mi a bajom, mert minden teszt konkrét betegségekre eddig negatív, csak a tüneteket igazolták, hogy valós az, amit érdek - kihat az életemre. A problémámat az orvosok évekig pszichésnek gondolták, az idei évig, amikor elkezdtek igazolódni a dolgok, mert határozottabban állítottam az igazam. (A betegségről nem szeretnék beszélni.). A problémám az, hogy nyílván emiatt nem érzem jól magam, csalódtam az egészségügyben, az orvosokban stb. Megvisel, mert emiatt a munkám is kétséges, magánéletem pedig kevés volt az utóbbi években a tüneteim miatt. A helyzetemet viszont a családom nehezen viseli. Konkrétan az anyám, aki azóta mióta vehemensebb lettem, és igazam lett, hogy nem beképzelem, lelkileg 0 lett. Én évek alatt már megszoktam a szar állapotom, de vannak periódusok, amikor mentálisan jobban megvisel. Szeretnék panaszkodni, kimondani, hogy szar napom volt, hogy szarul érzem magam. De nem lehet, mert azóta mióta keresik a bajom, ő sík ideg. Nem alszik, nyugtatón él, és csak azt várja mikor mondom már, hogy jobban vagyok, amit nem tudok mondani, mert ez nem igaz. (Vagyis, kénytelen vagyok mondani, mert egyszerűen nem bírom nézni, ahogy jelenben van.) A házi orvosom is mondta, hogy szarul van, és elmondta, hogy miattam, amit nem érzek fairnek, hogy ezt így a pofámba nyomják, mert nem tehetek az állapotomról. Az egészségügy tehet, hogy évekig hülyének néztek. De úgy érzem már nem tudom magam megjátszani, nem tudok az állapotomhoz jó képet vágni. De úgy érzem mindenki ezt közvetíti felém, meg, hogy mondjam már azt, hogy javulok. (De feltenném a kérdést, hogy?! Amikor azt se tudják még mi a baj?!). Én értem, hogy mentálisan egy szülőt ez megvisel, de úgy érzem, hogy jelen állapotomban is tőlem várják a megoldást.

Elnézést a katyvaszért, csak frsztráló, hogy miattam szenved, és úgy érzem most stabilitásra lenne szükségem, és nem arra, hogy megjátszam magam.

febr. 8. 12:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy olyan egyedi betegséged van, hogy országosan 1 van ilyenből, és mindenki rádismer. Nem tudod ellátni magadat, nem tudsz dolgozni? Ha anyád lát el, akkor nem ugrálhatsz, alkalmazkodnod kell hozzá, örülj, hogy egyáltalán foglalkozik veled, nem köteles!
febr. 8. 12:35
 12/19 A kérdező kommentje:
Miért lenne nektek itt fontos, hogy mik a tüneteim? Ti talán orvosok vagytok? Az orvosok tisztában vannak a tüneteimmel. Nem ignorálom az orvosok elgondolását. Leírtam, elfogadtam évekig, hogy pszichés a bajom. Elmentem pszichológushoz, pszichiáterhez, de a tüneteim nem múltak. Erősödtek, ezért erőltettem, hogy nézzenek még meg dolgokat. És a vizsgálatok kimutatták, hogy azért nem múlnak a panaszaim és nem is múlnának pszichotikumokra, mert nem kitalálom őket.
febr. 8. 12:41
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem tudják mi a betegségem, csak a tüneteket igazolták. Jelenleg folynak is a vizsgálatok.
febr. 8. 12:43
 14/19 anonim ***** válasza:
És nincs erre a rejtélyes betegségre kezelés? És olyan ritka, hogy évekig tartott diagnosztizálni?
febr. 8. 12:44
 15/19 A kérdező kommentje:
Mint mondtam, év évekig elfogadtam a pszichés feltételezést. És ezek mentén jártam orvoshoz. Az állapotom nem változott, sőt romlott. És már meggátolta, hogy a mindennapi dolgaim végezzem. Ekkor kértem egy másodvéleményt, egy másik orvostól. Aki a tüneteim alapján EMG vizsgálatra küldött, ami igazolta az érzéseimet.
febr. 8. 12:49
 16/19 A kérdező kommentje:
14-es: Ez jó kérdés. Én is szívesen feltenném azoknak, akik eddig kezeltek.
febr. 8. 12:51
 17/19 A kérdező kommentje:
11-es: Nem kívánom, hogy tapasztald meg azt, amit én az elmúlt években..akkor nem beszélnél ennyire könnyen. És én nem azt mondom, hogy nem örülök, hogy foglalkozik velem. Igyekszem megérteni, hogy mentálisan ez neki is nehéz, de nincs energiám tettetni az állapotom előtte. És a környezetem ezt várja el, sőt azt, hogy mutassam azt, hogy jól vagyok. De nem vagyok.
febr. 8. 12:54
 18/19 A kérdező kommentje:
10-es: Szerintem félre értettél, nem a betegség által okozott tüneteim orvoslásában kérek segítséget. Ezen az oldalon laikusok vannak. Ki akartam adni a frusztrációm, vagy tanácsot akartam kérni azzal kapcsolatban, hogy hogy tehetem könnyebbé ezt a környezetem számára. Mert nem a betegségem elviselése zavar most a legjobban, hanem hogy ezzel terhet rakok másokra, főleg anyára, aki emiatt mentálisan lett instabil. Eddig csak a saját pszichés állapotom kellett rendben tartanom. Szomorú vagyok, hogy anyu miattam van ki. De nem tudom, hogy segithetnek, amikor nekem is nehéz, és úgy érzem, hogy jelenleg csak a saját problémáim megoldására vagyok elég..
febr. 8. 13:41
 19/19 anonim ***** válasza:
Akkor beszéld már meg vele, hogy mindenki oldja meg a saját problémáját! Komolyan mégis mit vársz? Ülj le, és beszéld meg vele, hogy te azt látod, hogy ő érted aggódik, te itt utoljára azt írtad, hogy te érted (de közben azt akarod am, hogy ő is a te problémáddal empatizáljon, ő legyen jól)... hogy mostantól mindenki foglalkozik magával és kész. Mégis mi mást tudnál tenni, mint beszélsz az emberekkel közben meg felnőttként viselkedsz és mész a problémáid után és próbálod megoldani?
febr. 8. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!