Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem éri meg élni. Mi a megoldá...

Nem éri meg élni. Mi a megoldás? Öngyilkosság? Mi értelme ennek az egésznek?

Figyelt kérdés

Most légyszives tekintsünk el mindenféle ezoterikus természetfeletti filozófiától és vizsgáljuk meg ezt a dolgot józan ésszel.

Mi az ami miatt megéri ennyit szenvedni? mert az életünk javarészt szenvedés amit nem tud felülmúlni az a kis élvezet amire szert tudunk tenni benne sőt az sem valódi hisz csak kémiai folyamatok az agyban. Mi nem boldogságra hanem túlélésre vagyunk programozva mint ahogy a többi állat is. Az hogy mi öntudattal rendelkezünk csak ront a helyzeten hisz úgy hisszük van valami mögöttes indok valami nagy cél amit a létezésünk szolgál. Pedig a kutyát nem érdekli mi van velünk csak porszemek vagyunk ebben a hatalmas univerzumban.

Véletlenek sokasága az ami miatt most itt vagyunk.

Ez az egész rendszer meg amiben élünk ez is csak egy illúzio minden amit látunk ember teremtette mindent amit csinálunk emberek találták ki az egész társadalom működését olyan emberek biztosítják akik nem okosabbak semelyikünknél hisz kik az okos emberek? azok akiknek több a "memóriája" mindent amit megtanulsz azt mások találták ki nincs saját önálló gondolata senkinek agymosottak vagyunk.

És kergetjük a nemlétező boldogságot amihez a legközelebb áll a pénz egy papírdarab aminek akkora értéket tulajdonítottunk hogy azon múlik minden miközben persze semmi de mi bele vagyunk ebbe kényszerítve a mókuskeréknek pörögni kell ezerrel.

Ez egy hamis világ igazságtalan és sötét mint a korom.

Nincs télapó és nincs nagy Ő nincs kontroll és nincs menekvés az elmúlás elől.

Akaratom ellenére születtem meg és bele lettem kényszerítve ebbe az okádék rendszerbe okádék emberek társaságában és elvárt dolog hogy mosolyogva csináljam amit mondanak :)

2024. máj. 9. 18:49
 71/92 A kérdező kommentje:

Szervizmérnök úr nem hiszem hogy én írtam neked ez az egy kérdésem van gyakorin.

Én nem állítom hogy nem létezik depresszió hisz tudom hogy milyen benne voltam énis régen mikor még suliba jártam aztán ahogy javasolták elmentem orvoshoz be is fektettek pszichiátriára. Miután kiengedtek utána is még egy darabig tartott a "kezelés" ami annyiból állt hogy napi 4 tablettát kellett bevenni amiknek a hatását egy rossz triphez tudnám hasonlítani na meg ugye heti 2szer kellett menni dumálni arról hogy mi volt régen. De nem segített semmit a gyógyszerek leépítettek agyilag a pszichológus meg csak felbaszott a hülye kérdéseivel mert érdemleges dolgot nem tudott mondani több mint 10 alkalom után azt a tanácsot tudta adni hogy foglaljam le magam ne gondolkozzak annyit. Sokra mentem velük.

Amikor a gyógyszert abbahagytam na akkor az elvonási tünetektől akkor kattantam be igazán.

De ez már évekkel ezelőtt volt. Most már jól vagyok nincs depresszió nem sírok zokogok hogy milyen szar az élet csak belátom mert ez az igazság. Amikor dolgozgattam jártam mindenfelé meg laktam több helyen külföldön is akkor bele tudtam jobban tekinteni így a dolgokba hogy milyen világban élünk, milyen a társadalmunk igazi arca.

Régen azt hittem bolond vagyok menthetetlen eset sőt még mostanság is néha elgondolkozok azon h én vagyok őrült vagy mindenki más? Vagy legalábbis a többség. De ha körülnézek hogy mi megy mi folyik a nagyvilágba meg megnézem körülöttem az embereket akkor rájövök hogy velem nincs semmi baj.

2024. máj. 24. 12:09
 72/92 anonim ***** válasza:
50%

Szervizmérnök úr

Nem tudom miről duncsiztatok a kérdezővel de például van benne igazság arról amit a depresszióról állít. Ugye maga a depresszió akkor van amikor az agy krónikusan alultermeli a boldogsághormonokat, neurotranszmittereket. Ergo valójában aki nem depressziós az szer, drogok hatása alatt él. Csak azért nevezik ezeknek a drogoknak a hiányát betegségnek mivel nélkülük eltűnik az életösztön, motiváltság stb. viszont a mechanizmus maga ugyan azon alapul mint a heroinfüggőé aki mindet meg tenne a következő adagért. Ugyanúgy a "normális" ember is rengeteg felesleges szaron, szenvedésen megy keresztül csakhogy elérje azt az êdes dopaminlöketet.

Tehát nem értem hogy miért vesszük a depressziót úgy mint valami invalid állapotot, illetve valami hazugságként. Ha úgy nézzük ők állnak közelebb a valósághoz ők lássák csak azt teljesen józanul. Meg mit gondolsz, a legokosabbak, legnagyobb IQ-hányaddal rendelkezők között miért olyan prevalens a depresszió? Az igazság az hogy csak az agymosott, egyszerű emberek tudják igazán élvezni az életet a többire meg csak egy rákényszerített nyűg.

2024. máj. 24. 12:15
 73/92 Szervizmérnök úr ***** válasza:
74%

72.

Az idézet (69) egy másik témából származik, nyilván aki írta, felismerné a saját szavait, ha itt lenne.

Az nem érv semmire, hogy vannak depressziós emberek, sokféle IQ és egyéb szinten. Ennek sokféle oka lehet, örökletes és születés utáni hatások egyaránt.

Meg egyáltalán, ilyen furcsa szövegek:

"Az igazság az hogy csak az agymosott, egyszerű emberek tudják igazán élvezni az életet a többire meg csak egy rákényszerített nyűg."

Nonszensz, vitatkozni sem érdemes.

Az emberek többsége szemében egy ilyen mondás diagnózissal egyenlő szerintem, még egy laikus is csak azt látja, hogy ez egy depressziós szöveg.

2024. máj. 24. 13:22
 74/92 A kérdező kommentje:
Hogy lehet ezt a kérdést törölni/töröltetni?
2024. máj. 24. 20:34
 75/92 anonim ***** válasza:
Sehogy xd
2024. máj. 24. 20:38
 76/92 anonim ***** válasza:
Megpróbálom töröltetni.
2024. máj. 24. 20:50
 77/92 A kérdező kommentje:
Jelentsétek minél többen hátha törlik akkor
2024. máj. 24. 21:54
 78/92 anonim ***** válasza:
Miert akarod toroltetni?
2024. máj. 24. 21:57
 79/92 A kérdező kommentje:

Megkaptam a választ mindenre.

Mondjuk nem baj ha marad csak mostanában nem szeretek fent lenni sehol még akkor se ha anonim.

2024. máj. 24. 22:04
 80/92 anonim ***** válasza:
43%
Aha. Es akkor most ongyilkos leszel?
2024. máj. 24. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!