Nem éri meg élni. Mi a megoldás? Öngyilkosság? Mi értelme ennek az egésznek?
Most légyszives tekintsünk el mindenféle ezoterikus természetfeletti filozófiától és vizsgáljuk meg ezt a dolgot józan ésszel.
Mi az ami miatt megéri ennyit szenvedni? mert az életünk javarészt szenvedés amit nem tud felülmúlni az a kis élvezet amire szert tudunk tenni benne sőt az sem valódi hisz csak kémiai folyamatok az agyban. Mi nem boldogságra hanem túlélésre vagyunk programozva mint ahogy a többi állat is. Az hogy mi öntudattal rendelkezünk csak ront a helyzeten hisz úgy hisszük van valami mögöttes indok valami nagy cél amit a létezésünk szolgál. Pedig a kutyát nem érdekli mi van velünk csak porszemek vagyunk ebben a hatalmas univerzumban.
Véletlenek sokasága az ami miatt most itt vagyunk.
Ez az egész rendszer meg amiben élünk ez is csak egy illúzio minden amit látunk ember teremtette mindent amit csinálunk emberek találták ki az egész társadalom működését olyan emberek biztosítják akik nem okosabbak semelyikünknél hisz kik az okos emberek? azok akiknek több a "memóriája" mindent amit megtanulsz azt mások találták ki nincs saját önálló gondolata senkinek agymosottak vagyunk.
És kergetjük a nemlétező boldogságot amihez a legközelebb áll a pénz egy papírdarab aminek akkora értéket tulajdonítottunk hogy azon múlik minden miközben persze semmi de mi bele vagyunk ebbe kényszerítve a mókuskeréknek pörögni kell ezerrel.
Ez egy hamis világ igazságtalan és sötét mint a korom.
Nincs télapó és nincs nagy Ő nincs kontroll és nincs menekvés az elmúlás elől.
Akaratom ellenére születtem meg és bele lettem kényszerítve ebbe az okádék rendszerbe okádék emberek társaságában és elvárt dolog hogy mosolyogva csináljam amit mondanak :)
Azért nem lehetsz öngyilkos, mert több mint valószínű ez érzelem okozta állapot. Az érzelmeid azonban változnak idővel és ez akkor is így van ha nem hiszel nekem és akkor is, ha már régóta vagy mélyen. Múlni, változni fog. Na most ha megteszed, az állandó. Nem hozhatsz visszafordíthatatlan döntést átmeneti állapotra hivatkozva. Ez irreális. Tudom miről beszélek, nekem is van öngyilkos hajlamom, de akkor is azt érzem, hogy változik és később már akkor sem ezt gondolom helyesnek. Akkor minek tegyem meg?
A többire nem reagálok, nem kell szeretned a világot. De ezek csak kifogások most. Indokot keres az agyad, hogy miért tedd meg. Ne hallgass ezekre.
Az az értelme, amit adsz neki, ami által meglátod és megéled a szépet.
Hogy Te ezt ezoterikus filozófiának nevezed, az engem rohadtul nem érdekel. Számomra az az abszurd, ahogy az objektív morál hiánya meg valamilyen nihilista, materialista maszlag alapján kikövetkezteted, hogy semminek sincs értelme, pedig a gondolatmenet több sebből vérzik.
Egy életünk van, épp azért kell kihasználni, ami van.
Ráadásul Magyarországon bűncselekménynek számít másokat öngyilkosságra buzdítani. Azért is hozták ezt a törvényt (bár lehet, máshol is), mert öngyilkos nemzet vagyunk még mindig, ha jól tudom.
Az evolúció során főleg azok szelektálódtak, akiknek van is kedvük élni, ha tudják is, hogy nem lesz több dobás.
Mások túlvilági létben hisznek, illetve lélekvándorlásban, ami mondjuk butaság szerintem. Én a fizikában hiszek és az evolúció kérlelhetetlen logikájában, ha utóbbi nem is igazságos. Az élet igazságtalan, ez van.
Mondom ezt úgy, hogy alapvetően pozitív hozzáállású vagyok, aminek nem mond ellent, hogy agyilag sérültnek tartom az ezoterikus / spiritiszta / konteós hívőket.
Kerdezo, mindig ilyen soteten gondolkodtal, vagy ez most romlott? Miert? Tortent valami? Esetleg depresszioba csusztal bele?
En azt a kerdest szoktam feltenni a hasonloan erveloknek, hogy na de honnan tudod, h a halallal vege ennek, mi van, ha ugyanazt folytatod, csak mas formaban? Ugye nem tudjuk, mi van utana, de mi van, ha tovabbvisszuk azt, amiben itt vagyunk (nevezzuk pl energianak, de nem muszaj..)? Szerintem pont azert vagyunk itt, hogy fejlodjunk. A szenvedes is azert van. De a szepseg is, es az is itt van. Jin es jang.
Ez nem mostani dolog nálam ez évek óta ígyvan már.
Voltam már ezzel én orvosnál gyógyszereztek is de minek? nem vagyok depressziós nem vagyok bánatos én egyszerűen csak így látom a dolgokat ha akarnám se tudnám máshogy látni hisz ez van a szemem előtt nap mint nap ez a valóság minek hazudjak magamnak hogy minden happy? Elég ha körülnézünk a nagyvilágban de amúgy nem is kell messzire menni elég ha csak mindenki a saját életét megnézi és azokét akik jelen vannak benne.
Azok akik annak is örülnek hogy nő a fű a kertben vagy süt a nap azok a leg nyomorultabbak azok rohadnak igazán belülről. Csakhát valahogy elkell rejteni itt a dolgokat hisz minden arról szól ez egy színpad mindenki játsza a szerepét kisebb nagyobb sikerrel innen ered ez a sok álszent meg "boldog" ember.
Tudom Tudom én vagyok az élettelen a szerencsétlen aki nemtud boldogulni ebben a csodálatos világban ami egy ajándék egy csoda.😄
Csak az a vicc hogy én több mindent értem el saját magam által mint a korosztályom 90%a és sokkal több élményben volt részem mint egy átlag tininek mégse érzem úgy hogy ez megérte volna ha lett volna választásom biztos nem születek meg de hát ezt nem én döntöttem el hanem 2 idiota..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!