Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem éri meg élni. Mi a megoldá...

Nem éri meg élni. Mi a megoldás? Öngyilkosság? Mi értelme ennek az egésznek?

Figyelt kérdés

Most légyszives tekintsünk el mindenféle ezoterikus természetfeletti filozófiától és vizsgáljuk meg ezt a dolgot józan ésszel.

Mi az ami miatt megéri ennyit szenvedni? mert az életünk javarészt szenvedés amit nem tud felülmúlni az a kis élvezet amire szert tudunk tenni benne sőt az sem valódi hisz csak kémiai folyamatok az agyban. Mi nem boldogságra hanem túlélésre vagyunk programozva mint ahogy a többi állat is. Az hogy mi öntudattal rendelkezünk csak ront a helyzeten hisz úgy hisszük van valami mögöttes indok valami nagy cél amit a létezésünk szolgál. Pedig a kutyát nem érdekli mi van velünk csak porszemek vagyunk ebben a hatalmas univerzumban.

Véletlenek sokasága az ami miatt most itt vagyunk.

Ez az egész rendszer meg amiben élünk ez is csak egy illúzio minden amit látunk ember teremtette mindent amit csinálunk emberek találták ki az egész társadalom működését olyan emberek biztosítják akik nem okosabbak semelyikünknél hisz kik az okos emberek? azok akiknek több a "memóriája" mindent amit megtanulsz azt mások találták ki nincs saját önálló gondolata senkinek agymosottak vagyunk.

És kergetjük a nemlétező boldogságot amihez a legközelebb áll a pénz egy papírdarab aminek akkora értéket tulajdonítottunk hogy azon múlik minden miközben persze semmi de mi bele vagyunk ebbe kényszerítve a mókuskeréknek pörögni kell ezerrel.

Ez egy hamis világ igazságtalan és sötét mint a korom.

Nincs télapó és nincs nagy Ő nincs kontroll és nincs menekvés az elmúlás elől.

Akaratom ellenére születtem meg és bele lettem kényszerítve ebbe az okádék rendszerbe okádék emberek társaságában és elvárt dolog hogy mosolyogva csináljam amit mondanak :)

2024. máj. 9. 18:49
 11/92 anonim ***** válasza:
65%
En akkor lattam hasonloan az eletet, amikor depresszios voltam. Ha neked ez az alapbeallitas, rettenetesen sajnalom. Az elmedet amugy igenis, at tudnad allitani, es nem az a cel, h boldognak hazudjuk magunkat, hanem hogy a jot ugyanugy meglassuk, ahogy a rosszat. Jin es jang. Nem csak a sotet van, akkor se, ha te csak azt latod.
2024. máj. 9. 20:26
 12/92 anonim ***** válasza:
87%

"Tudom Tudom én vagyok az élettelen a szerencsétlen aki nemtud boldogulni ebben a csodálatos világban ami egy ajándék egy csoda."

Na, nem vagy Te teljesen reménytelen. Csak el kell hagyni a szarkazmust, felismerni, hogy ez az igazság, és addig változtatni a hozzáállásodon, amíg fiatal vagy.

Amíg nem látod meg a szépet a valóságban, addig nem értél el igazán semmit. És addig csak marad neked a beteges narratíváid (pl. "azok rohadnak igazán belülről"), amivel megpróbálod feldolgozni az abból eredő frusztrációidat, hogy mások boldogok, pedig egy bolygón élnek veled.

2024. máj. 9. 20:39
 13/92 anonim ***** válasza:
77%

Nem hülyíteni kell magadat. Nem kell beetetned magadba, hogy a világon minden baromi happy. Az a helyzet, hogy olyan nincs, hogy valami csak rossz, legalábbis max kevés dolog ilyen. Na a világ pont nem olyan, hogy csak a rossz létezik benne. Ezzel nem naiv vagyok, csak reális. Az éremnek két oldala van, meg lehet érteni azokat is, akik a kis dolgokban is meglátják a szépet. Én, pl, imádom az őszt és nem azért mert én hülyítem magam. Egyszerűen csak őszintén tetszik a környezet. Pedig én aztán nem vagyok egy optimista "gyerek".

De tök mindegy mit mondunk, nem vagyunk pszichológusok, és nem fogjuk megváltoztatni a véleményed. Nem gáz, ha utálod a világot, más is utálja, csak ne mélyülj el benne annyira, hogy öngyilkos akarj lenni.

2024. máj. 9. 20:53
 14/92 anonim ***** válasza:
76%

" .....legalábbis max kevés dolog ilyen."

Ha esetleg nem érthető, itt ara gondoltam, hogy az más, ha valakid pl. gyereked meghal, abban persze, hogy nincs semmi jó. De ilyesmit nem írtál, hogy ilyen dolog miatt éreznéd így magad. De úgy általánosságban a világon/életben nem csak rossz van.

2024. máj. 9. 21:10
 15/92 anonim ***** válasza:
70%

Ne haragudj, de szánalmas vagy. Osztod az észt, hogy milyen gyötrelmes az élet, sötét hely a világ, bárcsak meg se születtél volna és hogy nem lehet boldognak lenni. A világ igen egy rothadó hely, de te a szerencsések közt élsz, életed legnagyobb problémája, hogy nem találsz boldogságot, de valljuk be nem is akarod megtalálni, belekényelmesedtél abba, hogy sajnálod magad, el se tudom képzelni, hogy milyen egy lehúzó elviselhetetlen ember lehetsz élőben. Ítélkezel azok felett akik keresik a boldogságot a kis dolgokban? Te ezt tartod nevetségesnek, ostobaságnak? Az az ostobaság, hogy itt vagy x évesen, gondolom elég fiatal vagy, és gyakori kérdésekre írod ki az eltorzult világnézeted, várva azt, hogy egyetértsenek veled? Vagy mégse? Talán titkon arra vársz, hogy valaki felébresszen?

Másnak attól kell rettegni, hogy egy kiflit nem tud megvenni az éhező gyerekének, vagy nem tudja kifizetni az albérletet és a 6tagú család kerül utcára, esetleg attól kell rettegésben élnie, hogy mikor találja el egy bomba a házát, vagy gyilkolják meg fényes nappal az utcán. Te nem tudod mi a szenvedés, én se.

De te a szerencsések közt élsz, és még neked áll feljebb, hogy megszülettél? Élvezd ki az életet, hajszold az apró örömöket, élj, hiszen megteheted...

Mások küzdenek az életükért, te meg jó dolgodban nevetséges eszméket találsz ki a fejedben, amiket el is hiszel megnyomorítva ezzel magad.

Tönkreteszed az egyész életed, de még van időd felébredni ebből a rémálomból amibe keverted magad, és őszintén remélem, hogy egyszer sikerül neked.

2024. máj. 9. 21:41
 16/92 anonim ***** válasza:
80%

Részben egyet értek veled, részben pedig nem. Valóban rossz világot élünk, és valóban az emberiség tette rosszá. Viszont senki sincs bele kényszerítve. Sokan ezért is öngyilkosok lesznek. Akik pedig nem, annak pedig megéri élni azért a kis csepp örömért, szeretetért is amit megkap. Megteremt magának.

Én például sok problémával szenvedek. Pocsék életem volt. Mégis itt vagyok, és bár sokszor elgondolkodom ezen, de mégis örülök, hogy vagyok, és elfogadom a tényeket. Szóval éld te is. Használd ki, és élj boldogan.

2024. máj. 9. 21:46
 17/92 A kérdező kommentje:

Igazatok van tényleg vannak még olyan pillanatok az életben amik mosolyt csalnak az arcomra elég elolvasnom amiket írtok. már rég nevettem ilyen jót.

Egyébként viccet félre téve nem az volt a célom ezzel hogy tüzet szítsak mert én bárkit is lenézek vagy talán gyűlölök mert jobban boldogul mint én.

Én csak megosztottam hogy hogy látom a világot. Az meg hogy miért mert érdekelt más emberek meglátásai ennyi.

Akik privatban irtak egy két jópofiságot azok elég rendesen magukra vették a dolgokat🙃

2024. máj. 9. 22:47
 18/92 A kérdező kommentje:

#15 Szerintem meg mindenki tudja mi a szenvedés nem kell ahhoz éhezni meg háborúban élni.

Másokhoz hasonlítani meg hülyeség mert mindenkinek szar és attól hogy másnak szarabb neked nem lesz jó.

Mindenki a saját poklát éli.

"Talán titkon arra vársz, hogy valaki felébresszen?"

Ezt a kérdést magadnak kéne feltenned én már ébren vagyok.

Azt mondod szerencsés vagyok mert élek meg hogy nem tudom mi az a szenvedés. Hát figyelj az álmomról le kelett mondanom egy műtét miatt. az a személy akivel eltudtam volna képzelni az életem már nincs többé. (nem halott)

Azt a sportot ami talán még okozott valamennyi örömet már nem űzhetem. 16 évesen otthagytam az iskolát azóta dolgozok egyedül élek mert a szüleim annyit nem érnek hogy rájuk köpjek.

De persze nem azt mondom hogy ez a világ vége nem volt szar gyerekkorom annyira mint egyeseknek nem is ezért látom így a világot mielőtt azt írnád csak gondoltam leírom hogy én próbáltam kihozni valamit az életemből de az élet igazságtalansága megakadályozott ebben amit már így most nembánok mert mi lett volna ha minden összejön? semmi hisz ugyis megy a süllyesztöbe minden akár milyen szikla szilárd is legyen összedől. Voltak nekem komoly kapcsolataim szerelmek de az is elszáll a rózsaszin köd pedig régen nagyon hittem benne

Na meg azt mondod hogy élvezzem az életet hajszoljam az apró örömöket hát barátom hidd el ezt csinálom amióta csak az eszemet tudom hisz mindenki ezt csinálja menekülünk a valóság elől filmek,sorozatok,drogok, cigi,pia,szex,buli,utazás,internet,játékok stb. mindenki függ valamitől aki nem az csak nem teheti meg hogy függjen.

És akkor mondanád te hogy jajj nem ezeket kell élvezni hanem a természetet meg naplementét meg azokat a dolgokat amik ingyen vannak. Hát ezzel az a baj hogy a legtöbb dolog ami jó az káros és ezeket is megunod egy idő után mindig csak az újabb meg a jobb kell ilyenek vagyunk még akkor is ha tudjuk hogy egy szint után nincs az ami újat tudna nekünk mutatni. Ezt ki is használja a jelenlegi társadalmunk.

Ja és igen kitaláltad fiatal vagyok 20 éves de ez nem jelenti azt hogy nem éltem eleget ezen gondolatok megszületéséhez.

2024. máj. 9. 23:51
 19/92 A kérdező kommentje:

így vissza olvasva igen lehetett volna szebben érthetöbben fogalmaznom de hát így is megértette mindenki főleg azok akik privátban fejtik ki hogy mire valók az "efajta" emberek mint én🤗

Köszönöm akik válaszoltak többet nem írok nem szennyezem ezt a weboldalt ami tele van napsütötte boldogságtól szétdurranó életerővel teli emberkékkel ellenben velem a hormonváltozásos tinivel aki játssza a kamu depresszióját 🫠

2024. máj. 10. 00:04
 20/92 anonim ***** válasza:
65%
Őszintén kívánom neked, hogy a sok szar után, talalj valakit vagy valamit ami boldoggá tesz
2024. máj. 10. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!