Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudok kihez fordulni, úgy...

Nem tudok kihez fordulni, úgy érzem mindennek vége! SOS.17/l (NEM SZERELMI ÜGY) Mi a bajom?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, és 1 hétig voltam a neurológián, fura panaszaimmal.( Remegés, álomszerű érzés, félelem, ami rohamokban jött) Most kiengedtek azt mondták semmi szervi bajom nincs, de vmi nagyon rossz. Egyszerűen nincs kedvem élni, totál elveszve érzem magam. Egy csomo helyzetet egy másikhoz hasonlitok, vagy egy álomhoz, pl ülök a buszon nézek ki, és eszembe jut h máskor is volt ilyen, és beleképzelem magam abba a régi helyzetbe, mintha ott lennék. Néha annyira beleképzelem magam, h úgy érzem mintha tényleg abban a régi helyzetben lennék, és iyenkor egy pillanat alatt rosszul leszek, vérnyomásom felmegy, rámjön a félelem. Am egésznap attol félek h milesz ha megörülök, hülye képzelgéseim vannak, mint pl kinyilik az ajto magátol, de nem látom ugy, csak elképzelem, és parázok h megtörténik. Továbbá iszonyat szar hangulatom van, és a családomat nem érzem a családomnak, olyan mintha csupa idegen emberrel lennék körbevéve, persze tudom h ki kicsoda meg ilyenek, csak ugy érzem nem tartoznak a világomba, és ilyenkor ismét görcsbe rándul a gyomrom, és elkezdek rettegni. Kb folyton változik a hangulatom, szarabbnál szarabb, estére pedig minden bajom van, aludni is alig tudok mert félek, h előjön a roham, illetve megőrülök, meg mivan ha skrizofén vagyok meg ilyenek. Plusz néha arra gondolok, h én most csak egy gondolatban vagyok, nem a valoságban, és nemsokára felébredek vhol, ilyenkor annyira megijedek, mert néha tényleg ugy érzem h elhiszem amit gondolok. Szval nagyon összetett, de ezek mellé nem tudok tanulni, sokat sirok, dühös vagyok mindenkire, elvesztettem a céljaim, nemtudom mihez kezdjek. Szerintem nem vizsgáltak ki neurológián eléggé, mi lehet a bajom? Ötlet?
2010. okt. 19. 20:21
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Ne írjunk hülyeséget...
2010. okt. 20. 19:26
 32/38 A kérdező kommentje:

Huuh mennyi válasz...

Nos remélem nem vmi személyiségzavar.( Igazából nem tudom milyen a személyiségem, mindig alkalmazkodok az emberekhez. Am észrevettem h inkább este vagyok rosszul, napközben a suliban semmi bajom, de tényleg semmi.. estefelé meg jön a rettegés.. Am az önvagdosás kipipálva.:(

Mikor egyedül vagyok előjönnek ezek a dolgok, az ijesztő gondolatok, az álomszerű érzés, csak akkor van mikor rámjön ez a roham, ill. néha ha fáradt vok. A Hangulatingadozásaim nagyon zavaróak, de ezis csak inkább akkor van, ha egyedül vagyok, és próbálom feltérképezni a hangulatomat, és ilyenkor nem tudom eldönteni h pontosan milyen. Már előre félek az éjszakától! Tegnap iszonyat nehezen aludtam el, attól rettegtem, hogy mi van ha halucinálni fogok, vagy ha hangokat fogok hallani, ami nemlétezik:S Aztán volt egy két recsegés ropogás, ( a radiátor) szerintem tényleg hallottam, de attol féltem mi van ha csak képzeltem... Ahogy berakom a házba a lábam elfog a félelem, amugy ezek a rossz érzések nem állandoak, inkább csak ha mondjuk gondolok rá akkor. Aztán ha pl olyanokon gondolkodom h ki vagyok én? Mmint átvitt értelemben, akkor nem tudom a választ, nagyon félek a jövőmtől is, és mintha a szüleim más bolygóról jöttek volna! Persze ezek sem állandóak, de azért zavar. Áh, nagyon félek az éjszakától! (amugy azért vagdostam meg este a lábam, mert tisztára bestresszeltem, aztán jobb lett)

2010. okt. 20. 20:01
 33/38 A kérdező kommentje:

Ja és az egyik válaszra válaszolva, de mondták, hogy lehet pánikbeteg vagyok:(

De attol félek h vmi szervi bajom van, csak nemfedezték fel, vagy vmi nagyon komoly személyiségzavarom!

2010. okt. 20. 20:02
 34/38 anonim ***** válasza:

Ez nem pánikbetegség! A személyiségzavar nem gyógyíthatatlan, de el kell vele szépen menni szakemberhez, mert magától nem szűnik meg. Nem állítom , hogy az van (nem vizsgáltalak), de abba az irányba megy a dolog sajnos...

Az önvagdosás, a súlyos szorongás, a derealizációs, deperszonalizációs élmények arra engednek következtetni, hogy gyengék az énhatáraid, nem vagy stabil.

Most még időben vagy, tényleg érdemes keresni előbb egy gyermekpszichiátert, utána pszichológust. Valószínű átmenetileg kapsz a szorongásodra egy kis gyogyit is, ezt majd el lehet hagyni, csak fontos, hogy ezen a krízisen túl legyél. Írtad, hogy hétfőn mész a pszichiáterhez, tényleg írj, hogy mi volt. És ne aggódj, meg fog oldódni, rendbe fogsz jönni.

2010. okt. 20. 20:22
 35/38 anonim ***** válasza:
Nézd a jó oldalát: ezekbe nem lehet beleőrülni.
2010. okt. 20. 20:29
 36/38 A kérdező kommentje:
ha személyiségzavaros vagyok azt jelenti, h életem végéig gyogyit kell szednem, nem lesz családom se, meg semmi?? Nem akarok életem végéig gyogyszert szedni, meg h sose muljon el! Egy ismerősöm skrizofrén és egésznap csak alszik, ugy levan szedálva gyógyszerekkel, plusz alig lát, alig hall! Nemakarom ezt...
2010. okt. 20. 20:49
 37/38 anonim ***** válasza:

1. nem mondtam, hogy személyiségzavarod van! Azt mondtam, hogy a leírt tüneteid jellemzőek egy bizonyos tipusú szem. zavarra is!

2. A személyiségzavart nem gyógyítja a gyógyszer, pszichoterápiás módszerekkel kell kezelni hosszú ideig. A gyógyulás sok mindentől függ, de ki lehet belőle jönni teljesen is.

3. a személyiségzavar a személyiség tartós és rugalmatlan és nem adekvát mintázata, ami lényegesen eltér az adott kultúra elvárásaitól. Ez az eltérés lehet az érzelmi életben, az emberi kapcsolatokban, a gondolkodásban, az impulzivitásban.

4 Ebből kifolyólag nem jelenti azt, hogy nincsen családja ezeknek az embereknek.

5 A gyógyszert csak a melléktünetek enyhítésére szokták adni, míg a skizofréniánál teljesen más miatt.

6 Jobb átmenetileg szedni egy kis gyogyit, mint állandóan rettegni, éjszakákat fenn lenni, magunkat vagdosni stb.

7 Ha a pszichoterápia beindul és működik, el lehet hagyni a gyógyszert.

8 a skizofrénia elme betegség!, a szem. zavar pedig nem betegség, hanem egy állapot, a személyiség bizonyos mintázata. A kettő lényeges különbség!

9 a szem. zavar gyökerei a gyerekkorra nyúlnak vissza legtöbbször, senki sem tehet arról, hogy milyen családba született, milyen hatások érik.

10. A problémád, mint ahogy korábban is írtam, lehet egy egyszerűbb, átmeneti mélyre sikerült serdülő krízis, lehet komolyabb probléma (pl valamilyen induló szem. zavar), de lehet más is.

11. Neten keresztül ezért nem adunk diagnózist, így is túl sokat írtam, látatlanban felelőtlenség bármit kijelenti.

12. Ha együttműködsz, bármi is a probléma, sokkal jobban leszel. És minden esélyed meglesz egy normális boldog életre.

2010. okt. 20. 23:06
 38/38 anonim ***** válasza:
Ilyen tünetekkel nem lehetsz skizofrén.
2010. okt. 20. 23:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!