Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudok kihez fordulni, úgy...

Nem tudok kihez fordulni, úgy érzem mindennek vége! SOS.17/l (NEM SZERELMI ÜGY) Mi a bajom?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, és 1 hétig voltam a neurológián, fura panaszaimmal.( Remegés, álomszerű érzés, félelem, ami rohamokban jött) Most kiengedtek azt mondták semmi szervi bajom nincs, de vmi nagyon rossz. Egyszerűen nincs kedvem élni, totál elveszve érzem magam. Egy csomo helyzetet egy másikhoz hasonlitok, vagy egy álomhoz, pl ülök a buszon nézek ki, és eszembe jut h máskor is volt ilyen, és beleképzelem magam abba a régi helyzetbe, mintha ott lennék. Néha annyira beleképzelem magam, h úgy érzem mintha tényleg abban a régi helyzetben lennék, és iyenkor egy pillanat alatt rosszul leszek, vérnyomásom felmegy, rámjön a félelem. Am egésznap attol félek h milesz ha megörülök, hülye képzelgéseim vannak, mint pl kinyilik az ajto magátol, de nem látom ugy, csak elképzelem, és parázok h megtörténik. Továbbá iszonyat szar hangulatom van, és a családomat nem érzem a családomnak, olyan mintha csupa idegen emberrel lennék körbevéve, persze tudom h ki kicsoda meg ilyenek, csak ugy érzem nem tartoznak a világomba, és ilyenkor ismét görcsbe rándul a gyomrom, és elkezdek rettegni. Kb folyton változik a hangulatom, szarabbnál szarabb, estére pedig minden bajom van, aludni is alig tudok mert félek, h előjön a roham, illetve megőrülök, meg mivan ha skrizofén vagyok meg ilyenek. Plusz néha arra gondolok, h én most csak egy gondolatban vagyok, nem a valoságban, és nemsokára felébredek vhol, ilyenkor annyira megijedek, mert néha tényleg ugy érzem h elhiszem amit gondolok. Szval nagyon összetett, de ezek mellé nem tudok tanulni, sokat sirok, dühös vagyok mindenkire, elvesztettem a céljaim, nemtudom mihez kezdjek. Szerintem nem vizsgáltak ki neurológián eléggé, mi lehet a bajom? Ötlet?
2010. okt. 19. 20:21
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
Én inkább skizotípiásra tippelek. A fura érzések miatt felesleges pánikrohamot kapni, én a legtöbbször kiélvezem őket, és megpróbálok ihletet meríteni belőlük.
2010. okt. 19. 23:20
 22/38 anonim ***** válasza:
Már én is gondolkodtam rajta, hogy kéne festenem vagy vmi, de festeni nem tudok :D vagy leírni amiket gondolok, az biztos érdekes lenne, lehet, hogy költő is lehetne belőlem :P
2010. okt. 19. 23:22
 23/38 anonim ***** válasza:

Az alvásmegvonás okozhat fura tüneteket, mint pl deperszonalizáció, derealizáció. (álomszerűvé válik a világ, és saját magam is)

Én mindenképpen említeném ennek ellenére a dokinak. Érdemes egy picit mögé nézni.

2010. okt. 19. 23:23
 24/38 anonim ***** válasza:
Most meg is említem, ha már másodjára előfordult, akkor már nem játék.
2010. okt. 19. 23:24
 25/38 anonim ***** válasza:
A skizotip szem zavarban szenvedő fiatal különc, mind a küllemében, mind a gondolkodásában. Jellemzőek rá a a mágikus hiedelmek, gondolatelvonás, illúziók megjelenése stb. Igazából határ a skizofréniával.
2010. okt. 19. 23:24
 26/38 anonim ***** válasza:
És jellemzőek a furcsa perceptuális élmények és a szorongás.
2010. okt. 19. 23:32
 27/38 anonim ***** válasza:
de ha mind2szer akkor jött elő, amikor nem tudtam aludni, akkor biztos összefüggésben van vele. Bár régen is volt ilyen velem, de akkor mindig csak 1 napig tartott, tudtam mindig, hogy másnapra elmúlik, csak most nem múlt el.
2010. okt. 19. 23:38
 28/38 anonim ***** válasza:
az a baj, hogy annyi dolog van, amit el akarok mondani a pszichiáternek, hogy félek, hogy kihagyok vmit :D talán le kéne írnom egy papírra? kb 2 éve jártam nála utoljára.
2010. okt. 19. 23:43
 29/38 anonim ***** válasza:
Furcsa perceptuális élmények és szorongás lehet a borderlineban is.
2010. okt. 20. 18:52
 30/38 anonim ***** válasza:
Ha nem zaklatod és bántalmazod a szeretteidet, nem valószínű, hogy borderline vagy.
2010. okt. 20. 19:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!