Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rettenetesen szorongok,...

Rettenetesen szorongok, elmentem pszichiátriai magánrendelésre. Először Frontint kaptam, ami semmit nem ér, aztán Rivotrilt, ami talán 0,0001%-kal többet hat. Fel vagyok háborodva. Van olyan megoldás, ami csinál is valamit a szorongással?

Figyelt kérdés

A hangyafa-nyi nyugtatók a teljes repertoár a szorongásra, vagy van olyan orvos, aki képes olyat adni, ami hosszútávon oldja a szorongást? Nem akarok nyugtatókon függeni, bár ez a kettő tényleg alig ér valamit.

26N Nagyon pipa vagyok, egy csomó pénzem benne van már. Kérlek írjatok valami okosat.

2023. okt. 2. 22:16
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
93%

24

"Utolsó: Igen, én is voltam pszichiháternél és én is szorongtam! Igaz, nem iszonyatosan, de rögtön gyógyszerrel próbálkozott, antipszichotikummal! Nem vettem be egyáltalán, megtagadtam a gyógyszeres kezelést, 2-3 hónap múlva a tüneteim 90%-a eltűnt gyógynövényeket, illetve egy pszichológust alkalmazva! Gyakorlatilag a gyógynövény is egyfajta gyógyszer ha lehet ezt mondani, de nem alakít ki olyan erős fizikai függőséget. Orbáncfűnek például MAO-A és MAO-B gátló hatása van."

Az a pszichiáter, aki elsőre antipszichotikumot ad, az egy sarlatán. Fel kéne jelenteni az Orvosi Kamaránál vagy ki tudja, hol.

Erre azt mondom, hogy jobb is, hogy nem szedted be, de te írod is, hogy nem szorongtál "iszonyatosan".

Neked tehát a pszichológus és az orbáncfű segített (az orbáncfű valóban tud segíteni).

Nekem pl. lóf.szt sem csinált egyik sem. Jártam x terápiába, nem lettem jobban, szedtem orbáncfüvet, nem lettem jobban.

Aki nem kicsit, nem közepesen, hanem nagyon szorong és/vagy depressziós, annak bizony csak a gyógyszeres terápia ÉS a pszichoterápia együtt fognak segíteni (és ott a gyógyszer garantálom, hogy nem orbáncfű lesz). A skizofrének és bipolárisok pedig gyak.lag csak gyógyszerrel tudnak jól ill. jobban lenni, járhatnak terápiába, de gyógyszer nélkül sehol nem lennének (lennénk). A borderline szem.zavarral küzdők ugyanakkor gyógyszer nélkül, pszichoterápiával tudnak gyógyulni, csak nagyon hosszú idő alatt és nincs elég szakember ill. nagyon kevesen vállalják őket plusz baromi drága.

2023. okt. 3. 14:15
 32/37 anonim ***** válasza:
77%
Kedves utolsó, megértem a te álláspontodat is, de neked valószínűleg azért nem használt az orbáncfű, mert mint írtad, vagyis utaltál rá, skizofréniában, vagy bipoláris személyiségzavarban szenvedsz. Ezek a mentális betegségek legkomolyabb, de gyógyítható fajtái, őszintén sajnálom, hogy neked ezeket át kellet élned. De, én még továbbra is állítom, hogy a szoronás egy tanult viselkedésforma egy adott élethelyzettől, berögzült mintáktól, amiket pszichológussal és gyógynövényekkel nagyon szépen el lehet hagyni.
2023. okt. 3. 14:31
 33/37 anonim ***** válasza:
20%

30

"Attól, hogy TE simán el tudtad őket hagyni attól még ahány szervezet, annyi reakció! Én is csak azért válaszoltam mert benne voltam ebben a helyzetben! Frontin elhagyásakor a legjobb barátomnak delirium tremenshez hasonló tünetek jelentkeztek, igaz ő masszívan 5 mg{ot szedett} egy nap, de az egyáltalán nem igaz, hogy nem lehet rászokni!"

A frontin egy benzodiazepin! Arra tényleg nagyon rá lehet szokni. Nem is lehet 5 mg-ot elhagyni, csak hosszú hónapok alatt!!

"Attól nem téves minden információ, mert neked használt éppen az antidepresszáns, és te csak ebben bízol. Mindenki aki küldi a lepontozásokat, meg a nevetős emojikat ezerrel az is tudhatná, hogy mindenféle gyógyszer használata nélkül el lehet hagyni a szorongást, függ a szorongás mértékétől, hogy mennyi idő múlva fög csökkenni!"

Nekem speciel pont nem sokat használtak az antidepik, de nagyon sok embernek igen.

El lehet hagyni a szorongást? Hát ez zseniális. :)))

2023. okt. 3. 14:32
 34/37 anonim ***** válasza:
20%

32

Köszönöm a kedves szavaidat.

Szerintem nem lehet elhagyni a szorongást, csak gyógyszerrel és pszichoterápiával, ha súlyosabb formában jelentkezik. Természetesen a gyógyszert nem kell örökké szedni és pszichoterápiába sem kell örökké járni.

2023. okt. 3. 14:35
 35/37 A kérdező kommentje:

Frontinból 2x0,25 mg-ot kaptam, Rivotrilból pedig 2x0,5-öt.

Viszont mindez teljesen irreleváns, mivel ahogy írtam, az a probléma, hogy ez az orvos a szorongásra a benyugtatózásomat tartja megoldásnak - és már jól rá is függtem a BZD-kre. Holnap megyek egy ajánlottabb szakemberhez.

2023. okt. 4. 05:41
 36/37 anonim ***** válasza:
0%

35

2 x 0,25 mg xanax ill. 2 x 0,5 mg rivotril lóf.sz egy nagyon erős szorongás esetében. És ahogy leírtam, nem kell életed végéig benzo-t szedni, csak addig, amíg a megfelelő antidepit meg nem találjátok és annak a kezdeti negatív hatásai el nem múlnak.

De ha van pénzed arra, hogy orvostól orvosig járj, akkor tedd meg.

2023. okt. 4. 11:20
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
És a pszichoterápia mért nem működik? Milyen gyakorisággal jársz milyen szakemberhez? Rá tudtok egymásra hangolódni?
2023. okt. 4. 16:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!