Rettenetesen szorongok, elmentem pszichiátriai magánrendelésre. Először Frontint kaptam, ami semmit nem ér, aztán Rivotrilt, ami talán 0,0001%-kal többet hat. Fel vagyok háborodva. Van olyan megoldás, ami csinál is valamit a szorongással?
A hangyafa-nyi nyugtatók a teljes repertoár a szorongásra, vagy van olyan orvos, aki képes olyat adni, ami hosszútávon oldja a szorongást? Nem akarok nyugtatókon függeni, bár ez a kettő tényleg alig ér valamit.
26N Nagyon pipa vagyok, egy csomó pénzem benne van már. Kérlek írjatok valami okosat.
3
"Hát nem pszichiáterhez kellett volna menned, hanem pszichológushoz. A gyógyszer nem szünteti meg a szorongásodat, csak elfedi. A problémát kell megoldani, nem a tünetet. Így a szorongásod egész életedben megmarad."
Neked ugyanazt tudom mondani, mint 2-esnek.
20-as voltam
7
"Egyébként is, szorongás esetén buspiront adunk, ha már mindenképp kell,"
Ja, persze. Pont buspiront. Meg még kábé bármelyik másik antidepit lehet adni. SSRI-ket, SNRI-ket, atipikus antidepiket, stb.
Megismétlem a 8-as kérdésem:
"Mennyi frontint ill. rivotrilt kaptál? Lehet, hogy nem volt elég."
Nekem pl. 4,5 mg xanax volt a kezdő adagom, ami hatott (ami aztán nem is emelkedett feljebb soha). (Nyilván először 0,25 x 3, aztán 0,5 x 3, stb., így emelte az adagomat a doki 1,5 x 3 mg-ra.)
11
"Nekem sikerült, de akkor amikor majd elmúlt a szorongás a sok benzotol, akkor ne írjatok ki kérdést, hogy "hogyan szokhatnék le azt antidepresszánsokról, valami ötlet?" "
Kevered a szezont a fazonnal. A benzo-k és az antidepik két külön gyógyszercsoport. A pszichoterápia megkezdéskor szoktak adni antidepresszánsokat, amik kezdetben felerősíthetik a szorongást ill. depressziót. Hogy ezt ellensúlyozzák, adnak benzo-kat (amik nyugtatók). Előírás szerint 6 hét után (!!) csökkenteni kell a benzo-kat ill. el kell hagyni őket.
13
"12
Igen, és az megvan ha a kliens az adott antidepresszáns gyógykezelésre nem reagál valószínűleg antipszichotikumot, vagy benzodiazepin tartalmú bogyókat fog felírni ezzel még lejjebb taszítva?"
A nagy lótúrót adnak antipszichotikumot egy szorongó embernek. A benzo-kat meg már elmondtam: ANTIDEPRESSZÁNS adása a cél, de az kezdetben felerősítheti a szorongást ill. depressziót, ennek ellensúlyozására adnak max. 6 hétig benzo-t.
15
"14
Mind a benzok, mind az antidepresszánsok neurotranszmitter receptorokra hatnak, maximum annyi a különbség, hogy a benzo a GABA neurotranszmitter hatását növeli az agyban, az antidepresszáns pedig az agy noradrenalin szintjét befolyásolja. Így ez ebben az esetben szinte lényegtelen, mindkettőre mocskosul rá lehet függni akár fél év alatt is."
Erre is csak azt tudom mondani, hogy lófüttyöt lehet ráfüggni az antidepikre. Kb. 8 antidepit szedtem eddig, simán el tudtam hagyni őket (nálam sajnos nem hatnak igazán ill. ami hat, az is elveszíti a hatását). Protokoll szerint amúgy is csak kb. fél évig-egy évig kell antidepit szedni és utána LASSAN CSÖKKENTVE simán elhagyható...
Ezek a téves infók, amiket tudtok... sóhaj.
17
"Évek óta járok pszichológushoz. A "szorongásoldó" mellé az Anafranil nevű antidepresszánst kaptam, melyet most már három hete szedek, de nem javít a helyzetemen, csak ront, hiszen korábban nem szorongtam ennyire. Így kellett volna kiírnom a kérdés, elnézést az elmaradt információkért."
Kérdező, tényleg nem ártott volna ezt a legelején tisztázni. Az anafranil most lehet, hogy felerősítette a szorongásodat, de ha még egy kicsit ki tudsz tartani, lehet, hogy jobb lesz. Ha meg nem, majd elhagyod és kipróbáltok egy másik antidepit.
Ezért ismét megkérdem (harmadszor), hogy mennyi frontint ill. rivotrilt kaptál? Mert valószínűleg neked kevés, amit kaptál.
19
Hát erről van szó. Nagyon sok ember nem azért eszi a benzo-kat, mert legális kábítószer élvező szeretne lenni, hanem azért, mert MUSZÁJ. De ezt a gyakoris fórumozók nem fogják soha megérteni.
Ez pont olyan, mintha egy cukorbetegnek azt mondanám, hogy ne szedje az inzulint, legfeljebb meghal. Ja, ne szedd a benzo-t, legfeljebb borzalmas szorongásban és/vagy depiben fognak telni a napjaid, tök mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!