Rettenetesen szorongok, elmentem pszichiátriai magánrendelésre. Először Frontint kaptam, ami semmit nem ér, aztán Rivotrilt, ami talán 0,0001%-kal többet hat. Fel vagyok háborodva. Van olyan megoldás, ami csinál is valamit a szorongással?
A hangyafa-nyi nyugtatók a teljes repertoár a szorongásra, vagy van olyan orvos, aki képes olyat adni, ami hosszútávon oldja a szorongást? Nem akarok nyugtatókon függeni, bár ez a kettő tényleg alig ér valamit.
26N Nagyon pipa vagyok, egy csomó pénzem benne van már. Kérlek írjatok valami okosat.
10
Nekem sikerült, de akkor amikor majd elmúlt a szorongás a sok benzotol, akkor ne írjatok ki kérdést, hogy "hogyan szokhatnék le azt antidepresszánsokról, valami ötlet?" Ja meg a másik, szerintem egyáltalán nem szellemes senkinek a függősége sem. Sem nikotin, sem alkohol, sem gyógyszer. Nekem is megvan az egyik ebből a háromból, nem csak egy vélemény van.
11
Az megvan, hogy a benzo-k meg az antidepik más gyógyszercsoport?
12
Igen, és az megvan ha a kliens az adott antidepresszáns gyógykezelésre nem reagál valószínűleg antipszichotikumot, vagy benzodiazepin tartalmú bogyókat fog felírni ezzel még lejjebb taszítva? A kérdésben való igaz, hogy antidepresszánsról volt szó, és az első válaszomban ki is fejtettem ami a kérdezőhöz szól, de amit neked címeztem ott már nem a gyógyszer típusáról volt szó, hanem a kezelés milyenségéről, és arról, hogy sok embernek fogalma sincs mit visz be a saját szervezetébe amiből csak egy van. Jobb helyeken még próbálkozhat pszichiáter esetleg SSRI-vel, az sem egy megoldás.
13
"A kérdésben való igaz, hogy antidepresszánsról volt szó,..."
Hát nem, benzok-ról.
14
Mind a benzok, mind az antidepresszánsok neurotranszmitter receptorokra hatnak, maximum annyi a különbség, hogy a benzo a GABA neurotranszmitter hatását növeli az agyban, az antidepresszáns pedig az agy noradrenalin szintjét befolyásolja. Így ez ebben az esetben szinte lényegtelen, mindkettőre mocskosul rá lehet függni akár fél év alatt is.
2
Teljes egészében idézem a válaszod:
"Sem a pszichiáter, sem a gyógyszerek nem fogják megoldani a szorongást ha az nincsen kezelve! Bár ha magánrendelésre mentél, gondolom, beszélgetett veled mielőtt téged is gyógyszerezett volna! Ami neked kell az pszichológus, megkeresni a probléma gyökerét, és azt a hibás, tanult, beidegződést "eltávolítani" az agyadból. Ha már azzal egy picit is előrébb vagy, de nem sokat használ, akkor jöhet szóba a kombinált terápia, mert ahogy említetted illetve kifejtetted a véleményedet a Rivotril kapcsán az egy picit használt, na ha pszichológussal beszélsz és alkalmazol stresszcsökkentő technikákat amiket javasol és hozzá esetleg beveted a Rivot ha nagyon muszáj akkor az talán teljesen feloldja a szorongást. Ha nem szükséges, ne engedd, hogy legálisan szoktassanak rá engedélyezett kábítószerekre."
Teljesen rosszul tudod. ELŐSZÖR szoktak gyógyszeres terápiát alkalmazni, hogy a pszichoterápia egyáltalán el tudjon indulni. Egy iszonyatosan szorongó ember TÖK feleslegesen jár terápiába. Saját tapasztalatból is tudom, hogy így működik, ill. nagyon sokat olvastam a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!