Olyan erős szociális fóbiám van,hogy nem tudok dolgozni. Mit tegyek ?
Próbálj keresni támogató csoportokat (pl. csoportterápia), de vannak ilyenek online fórumokon is, ahol hozzád hasonló betegek vannak és nem kell szégyenkezned a betegséged miatt, mert a többiek is ugyan azt élik át mint te. Mindemellett támogatják egymást, esetleg javulásra ösztönző tanácsokat, technikákat tudnak adni.
De azt tudd, hogy ez nem fog egyik napról a másikra megszűnni sajnos, hetekig vagy hónapokig tarthat, szóval erősnek és kitartónak kell lenned.
Én azt javasolom, hogy lezdj el valamilyen sportot. Én elkezdtem futni és azóta rendbe jöttem, mert a futás nagyon jó hatással van a stresszre, a szorongásra. Nem kell más, csak egy futócipő, edző sem kell és nem kerül pénzbe a futócipőt leszámítva.
Fontos, hogy előtte igyál 2 pohár vizet és kezdd el úgy, hogy kitűzöl 1 célt. Először annyiszor gyalogholsz futás közben, ahányszor csak akarsz. Első alkalommal többet gyalogoltam, mint futottam. Szóval ez segít, mert kimozdulsz otthonról, a friss levegőn vagy, a mozgás jó a vérkeringésnek és az idegrendszernek is.
Ezenkívül lett ez által egy életcélom. Később megismerhetsz más futókat, együtt is futhattok.
Az alkoholt semmiképp se folytasd.
Az egész helyzeted azért van amúgy, mert azt képzeled, hogy mások jobbak, különbek, de szép lassan rá fogsz jönni, hogy ez nem igaz. Mindenki jó valamiben, te is, más is, de senki sem jó mindenben.
Szóval, kezdd el a futást és megváltozik a közérzeted, életszemléleted, csökkentened kell majd a gyógyszereket is, ha futsz, szóval minden jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!