Szociális szorongással küzdőként érdemes, olyan helyen dolgozni, ahol sok új emberrel lehet találkozni?
Gyárban dolgozom és egy idő után feszültebb vagyok az átlagnál, ha mindig ugyan azokkal az emberekkel találkozom/dolgozom.
Egy idő után unalmassá válik.
Szocfobia miatt van ez esetleg más is van így?
Ezt én is így szoktam érezni,de nem feltétlenül a szociális fóbia miatt.
Lehet csak megszokja,befásul az ember...szokták mondani hogy érdemes 4-5 évente munkahelyet váltani,minden téren jobban jár az ember.
Persze nem egy szocfóbiás.Én csak elméletbe jutok el mindig a váltásig...utálom az egészet,unom az egészet,váltanék,de nem megy,mert már megszoktam legalább.Újba vágni nehéz,újra beilleszkedni,új közösség,új hely.
Még esetleg azért lehetsz feszültebb az átlagnál,mert már régen dolgozol ott,jól ismered a munkatársaidat,mármint nyilván ezzel a problémával nem haverkodsz nagyon másokkal,így valószínű nem születtek mély barátságok sem.Viszont ismerni ismered őket,és ők is téged.És ez egyfajta kényszert eredményez,megfelelési kényszert.Ami a szociális fóbia egyik jellemző vonása.
Értem igazad lehet. 1 éve dolgozok itt. Szoktam beszélgetni kollékkal, de nincs mély barátság.
Igen valóban a megfelelési kényszer miatt lehet.
Minnel jobban ismer valaki annál nagyobb a megfelelési kényszer.
Idegenek között teljesen jól érzem magam.
Hogy lehet ezt leküzdeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!